WTA

A na koje se rezultate misli, proslogodisnje,ovogodisnje ili uopste.... :dontunderstand: Ako se gledaju ovogodisnji ni jedna iz Top 3 nece igreti na travi do Wimbledon-a..... Pa ko ce onda biti prvi nosliac (a ja se jos pitam za drugog)..... :think:

Gledaju se raniji rezultati na Wimbledon-u. Venus Williams je trenutno 7. na listi medjutim kao branilac titule i cetvorostruki pobednik verovatno ce dobiti bolju poziciju. Ne verujem da ce 1. nosilac biti niko osim Ane, ali vec kod drugog nosioca mogu da prave promene.

u pravu si medo za ovo navijanje protiv nasih sta ces takav smo mi narod u Srbiji se uspeh ne prasta...

Ma nemoj! Ja navijam za Anu zato što mi se svidja njena igra i zato što je simpatična. Savršeno me ne zanima iz koje je zemlje može da igra za koga hoće meni je sasvim svejedno. U tenisu je bitno ime i prezime igrača/ce a ne zemlja iz koje dolaze. Jer ako je tako ni jedan naš teniser ne bi bio to što jeste da je ostao u Srbiji koja nije ničim ni doprinela da oni postanu to što jesu nego porodice igrača.
Anin uspeh je za mene uspeh porodice Ivanović a Srbiji to daje neki lažni sjaj da se ponosi sa njom bez ičega uloženog, lako je ponositi se treba nekada i pomoći!

slazem se sa tobom da im je trebalo i pomoci i da je najlakse sad uzimati od njih slavu...ali zbog iste te Ane Ivanovic je svirana himna nase zemlje u Parizu i svi su je slusali i na taj nacin se vrsi promocija ove zemlje,cak su Ani i suze krenule tokom intoniranja himne......ne slazem se sa tobom i te kako je bitno ime zemlje koje stoji pored imena igraca,bar meni,jer uvek cu navijati za nase sto naravno ne znaci da za nikog drugog ne navijam u tenisu,vec sam rekao da navijam i za Rafu posle Novaka...i Novak i Ana i Jelena znaju da ne bi uspeli da su ostali da su u Srbiji jer ovde nema uslova,ali oni sad to zele da promene gradnjom teniskih centara,Novak ce graditi u Kragujevcu i Beogradu a Jelena verovatno na Zlatiboru tako ce buduci klinci imati gde da treniraju...

tesko je racionalno objasniti neke stvari... navijanje za tim ili pojedinca iz tvoje zemlje meni kao da i nije stvar izbora- jednostavno je tako kako je... i ne mogu drugacije. meni je jasno sve sto govore blondie, nordic, pa i srle... ali jednostavno- ne mogu da pre svega ne navijam za nase. :D
ali kao i gari, rado navijam za nadala- kao omiljenog teniskog stranca... ili za sharapovu... :D

1zzqj4o.jpg

Ma nemoj! Ja navijam za Anu zato što mi se svidja njena igra i zato što je simpatična. Savršeno me ne zanima iz koje je zemlje može da igra za koga hoće meni je sasvim svejedno. U tenisu je bitno ime i prezime igrača/ce a ne zemlja iz koje dolaze. Jer ako je tako ni jedan naš teniser ne bi bio to što jeste da je ostao u Srbiji koja nije ničim ni doprinela da oni postanu to što jesu nego porodice igrača.
Anin uspeh je za mene uspeh porodice Ivanović a Srbiji to daje neki lažni sjaj da se ponosi sa njom bez ičega uloženog, lako je ponositi se treba nekada i pomoći!

Lako je sad mrsomuditi. Imas li uopste predstavu koliko ima talentovane dece u Srbiji, a koliko Srbija ima malo para. Pa nama ode Natasa Janjic u Madjarsku zbog stana. A znas li koliko treba para za tenis. Treba biti i objektivan bar malo, a ne samo zapeniti i pljuvati. Jedino sto je vlast mogla i trebala da uradi. To je da dozvoli Jeleni Dokic da gradi terene i organizuje wta turnir. Da je to uradjeno jos pre 8 godina to bi mnogo znacilo i Ani i JJ i Novaku. Ali su je ispalili zato sto je bila za drugu politicku opciju.

Lako je sad mrsomuditi. Imas li uopste predstavu koliko ima talentovane dece u Srbiji, a koliko Srbija ima malo para. Pa nama ode Natasa Janjic u Madjarsku zbog stana. A znas li koliko treba para za tenis. Treba biti i objektivan bar malo, a ne samo zapeniti i pljuvati. Jedino sto je vlast mogla i trebala da uradi. To je da dozvoli Jeleni Dokic da gradi terene i organizuje wta turnir. Da je to uradjeno jos pre 8 godina to bi mnogo znacilo i Ani i JJ i Novaku. Ali su je ispalili zato sto je bila za drugu politicku opciju.

Ima puno naše talentovane dece širom Srbije ali ako nemaju novca njihove porodice da im obezbede dobre uslove od sporta se hleba najesti neće!
Koga pljujem, državu Srbiju i treba da bude sramota ne samo što tada nisu učinili ništa za njih već što ni sada za njih ne čine ništa. Lepo je što svi oni igraju pod našom zastavom i što svi sa ponosom kažu da su iz Srbije ali bilo bi još lepše da ti isti teniski asevi žive u Srbiji! Država ne čini ništa da im to omogući!
I još nešto država bi trebala nekako da uzvrati našim najuspešnijim tenisrima novac njima sada ne treba ali neki vid počasti. Da daju ime nekoj ulici ili trgu njihovo ime što da ne ja bih baš volela.

tesko je racionalno objasniti neke stvari... navijanje za tim ili pojedinca iz tvoje zemlje meni kao da i nije stvar izbora- jednostavno je tako kako je... i ne mogu drugacije. meni je jasno sve sto govore blondie, nordic, pa i srle... ali jednostavno- ne mogu da pre svega ne navijam za nase. :D
ali kao i gari, rado navijam za nadala- kao omiljenog teniskog stranca... ili za sharapovu... :D

Navijanje za tim je drugačije tu nije bitan pojedinac nego ceo tim u kompletu i ako osvoje nešto to je zahvaljujući svima koji čine ekipu i to je u redu ali za pojedinca mi je glupo jer on/ona predstavlja sebe a tek onda zemlju za koju igra. Nikada ne možeš da kažeš Srbija je osvojila Roland Garos ili Srbija je prva na WTA listi. Dok za košarkaše, odbojkaše...... se ne nabrajaju imena nego se se kaže da je Srbija osvojila, pobedila ili šta već.

Navijanje za tim je drugačije tu nije bitan pojedinac nego ceo tim u kompletu i ako osvoje nešto to je zahvaljujući svima koji čine ekipu i to je u redu ali za pojedinca mi je glupo jer on/ona predstavlja sebe a tek onda zemlju za koju igra. Nikada ne možeš da kažeš Srbija je osvojila Roland Garos ili Srbija je prva na WTA listi. Dok za košarkaše, odbojkaše...... se ne nabrajaju imena nego se se kaže da je Srbija osvojila, pobedila ili šta već.
shvatam ja razliku, ali se podjednako lepo osecam kada tim tj. kada pojedinac uzme titulu. :D

a ana ima za tako nesto izvrstan zreb :D nemam ni jednu "zamerku"! :D do 1/2f sa serenom, sve bi trebalo da prodje bez problema (ako bude igrala na svom nivou)...
sarapova nema mnogo tezi- ako i jeste- to je zbog safine... imala bi tezi posao od jj da joj je 1/4f podjednako tesko.... a igrace sa dementievom, ako ova sa svojim servisom i dogura do 1/4f...
ali nije ni jj mnogo lose prosla... srebotnik je pre 1/4f sa venus- najozbiljnija protivnica... :)

Poslednja izmena:
danas bas nije dan za nase... j8g... desava se i to :)
nadam se da ce anino prezivljavanje 2 mec lopte znaciti i prezivljavanje bar jednog od nasih... a osecam- da je posle 5:2 uspela da uzme set- da bi odavno uzivala u masazi... ali, pobedi se u zube ne gleda... samo da je bude... :)

poceo sam da verujem u budalastine da nam nije dan... hvala ana, sto me osvesti! :lol:
nadam se da ce posle ovoga ici lakse... a i nekako- posle ovakvih meceva u svakom sledecem mozes samo da pobedis... :)

Ana je danas igrala kao pravi broj 1,i kad je bila pred ponorom i nije joj ishlo jedonstavno nije dozvolila senzaciju.
Ana nije imala dan a ova igrala mech zivota.
Ako ova Francuskinja nije bila na drogama ja glavu dajem
Najtuznije recimo po Djokovica mi shto Ana igra ko mushko,ja se ne secam ni jednog mecha da je predala ili se zalila da je boli prstic,nokat..itd. ko Djokovic.I nikada se ne predaje a za Novaka se videlo da je 3. set praktichno odustao,kao da fizichki vishe nije imao snage shto je neshvatljivo za profesionalnog tenisera.Ana je igrala danas preko 3 sata shto je za zene ko 5 sati za mushkarce i ostala relativno sveza do samoga kraja...nije poklekla nego se borila protiv sebe i svoje loshe igre pre svega,zato svaka chast!

Jao Ana,stvarno svaka ti cast!!!!Danasnji mec je bio tako tezak
a ona je izdrzala do samog kraja,usput spasivsi 2 mec lopte uz malo srece!!!!
SVaka cast,pravi broj 1!!!!

i ja se divim koliko nikada nije pokazala znake umora... nikada nisam video na njoj ni jedan jedini znak! cak i kada je bila krupnija- bila je sporija ali je uvek imala kondiciju... a moglo je da se desi da izgubi, ali ona je svakako gurala svoju igru- i stvarno joj svaka cast... volim kada teniser ili teniserka igraju muski, pa kud puklo da puklo! :D zato sam oduvek i gotivio njen tenis.
istina je da moze da izgubi od svakog kada joj bas nije dan, ali kada jeste- moze svakoga da spakuje!

Poslednja izmena:
Svaka cast stvarno nisam mogla da verujem sta se dogadja! Skoro da su oborile rekord za najduzi mec odigran ikada na Vimbldonu. Tri sata i trideset minuta svaka cast za pokazanu fizicku i psihicku snagu! Mec je bio dostojan bar polufinlala ako ne i samoga finala!:ok:

ko bi rekao za mashu... ma- ima nesto izmedju nje i noleta.... posle svih sitnica- zajedno uzimaju ao, i sada zajedno odlaze sa wimblyja... bice ovo buran odmor... :lol:
a bravo za jj. konacno bez problema... :) kada vidim rezultat 5:2- spreman sam za maraton...

Nema ga.On ce dodje kad Rafa opet isprashi nekog jadinka da pljuje po svim ostalim teniserima sem njega i Federera(delimichno).Jer,pre te dvojice nije potojao tenis.

Back