WTA

zato mi je bas drago sto je ana uzela GS :D
,ovo je prosto trenutno stvorena "rupa" do koje je moralo doci... i videcemo kojeg pravog i nije bilo previse brojeva 1, a sada mnoge imaju priliku da bas to postanu- preko noci i do jutra... treba malo vremena da se rascisti gomila ravnopravnih pri vrhu i da se izdvoje pravi favoriti... koji ce se klati godinama i dati ono sto verovatno trazis... ;)

Upravo to! I meni je drago sto je uzela svoj prvi GS,jer,eto,dobro je da Broj 1 ima bar jedan GS,nekako mi je tuga i smejurija da broj 1 nema bar jednu GS titulu.I da,koliko je turnira uzela Ana ovde godine?Opet,nema veze sto je Ana,da me pogresno ne shvatite!Samo da uporedimo sa muskim tenisom koliko je ipak,trenutno jednostavnije stici do prvog mesta u zenskom tenisu.

A za ovu recenicu,da ce mnoge mozda to postati preko noci i do jutra,svaka cast!I ja ocekujem da ce biti jos tumbanja do kraja sezone..I da mozda da se u narednih nekoliko meseci iz ovog blata izvuci bar jedan zlatni grumen ;)

Da da...koje gluposti.
Kakve veze ima koliko su titula osvojile?
Pogledaj malo i koje su to titule.

Sto obozavam kad neko prica da govorim gluposti,a ja samo predstavljam stvari kakve jesu! Glupost je da ti pises ovoliku gomilu s.r.a.n.j.a. na jednom mestu! NARAVNO da iam veze koliko su titula osvojile! I sta,koliko je pa Ana uzela titula ove sezone? I opet napominjem,nije vazno sto je Ana,mogla je da bude koja god igracica,rekao bih isto! A to sto tebe pogadja sto je to nasa teniserka,pa ne sme nista da sekaze,to je samo tvoj problem...Po takvim ljudima i Marko Pantelic je najbolji napadac Evrope...

I da,koje su to titule koje je osvojila???Da ne bese jednog GS,ovog sada,koje su to pa titule bile?Uzima 2 titule godisnje,vau,to je rezultat za No1??? Kako ne kapiras da je odlicna stvar sto je Ana uzela GS,to sam rekao,i to sto je iz nase zemlje,ali da je katastrofa za zenski tenis da igracica koja je uzela ukupno tek nekoliko turnira-ove godine dva,bude prva na WTA listi.

Obe a pogotovo Ana su josh mlade i imaju vremena,titule ce doci.

A to du mlade,koliko treba godina da imaju da bi bile prve?Koliko godina ima Rafa?Koliko godina ima Nole?Koliko titula imaju obojica?A sta su oni,matori?uostalom,zna se d akod zena sve to sa titulama krece ranije i zavrsava se ranije...I jedna i druga su u najboljim godinama za zenski tenis,jer posto verovatno pojma nemas sa koliko godina se devojke najcesce povlace,pricas da su jos mlade.Devojka koja sa 18,19,najdalje 20 vec nije bar u prvih 20,tesko da ce iakd nesto uraditi.Moze da bljesne jednom,ali to je to.

u pravu si medo za ovo navijanje protiv nasih sta ces takav smo mi narod u Srbiji se uspeh ne prasta...

Ja sam siguran da je bar 80% ljudi u Srbiji navijalo za Anu,ja sam bio medju njima,ali isto tako navodim cinjenice koje ljudi namerno izbegavaju.Daj Boze da Ana sad nastavi da lomi sve redom,ali isto tako moze se desiti da posle Vimbldona JJ sa ni jednim GS dodje na prvo mesto,ili dva meseca kasnije.Ili neka peta teniserka,koja isto tako nece uzeti nista vise nego 2,3 turnira.

Nole ima 10 titula Rafa preko 20 ali vecinu na shlaci.I shto poredish zenski i mushki tenis?
Danas je drugo vreme nego kad su pochinjal recimo Monika ili Shtefi-mnogo je veca konkurencija u sredini i pri vrhu a josh uvek nema klaschno dominantnih teniserki.Shta kao Ana s 20 godina je matora chak i za teniserku?
I nemoj ti mene da uchish kao ti znash o tenisu a ja nemam pojma i te forice.Danas je vreme slichno kao krajem 90-tih kad jedna generacija odlazi a dolaze nove..i tada su mozda i mladje stestre Vilijams i Martina Hingis doshle do izrazaja pre realnog zenita jer su Shtefi i Monika poschele da stare izubijane povredama vishe nisu bile u vrhunskoj formi.Ako ti Ana nezasluzeno na poziciji jedan jer nije ko Monika uzela prvi GS sa 16 ili kao Sharapova sa 17,pogledaj sa koliko godina su Kris Evert i mozda najveca teniserka svih vremena Maritna Navratilova uzele prvi-isto sa 20 + su prvo gubile finala od starijih i snaznijih koje su josh dominirale-Margaret Smit i Bili Dzin King.

Jelena Dokic 225. na WTA listi skok sa 269. mesta od prosle nedelje, 158. u race-u. Mislim da je sad zadnji momenat da je draftuju da igra za Srbiju. Australija ima jos dosta bolje plasiranih igracica, a mi nemamo sem Ane i JJ, jer je prva sledeca Teodora Mircic 251., Ana Jovanovic na 288. mestu, a Vojislava Lukic 324.

Jeste,u pravu si,samo da li je Jelena dovoljno pametna da prihvati poziv iz nase zemlje?Mada sta je briga,sta fali Australiji...Ih to bi bilo sjajno,ali ne verujem u tako nesto :(

"Pobednica Rolan Garosa Ana Ivanović u utorak će održati konferenciju za novinare u Beogradu, a potom će joj biti priređen svečani doček ispred Skupštine grada, rečeno je agenciji Beta u marketinškoj službi kompanije "Verano Motors". Jovo Srećo, direktor marketinga te kompanije, koja je sponzor Ivanovićeve, rekao je da će srpska teniserka u 14.30 održati konferenciju u hotelu "Zira", a zatim će se u 17.00 obratiti navijačima sa balkona Skupštine grada." - B92

JJ druga?
Zbog odustajanja od Birmingema Sarapova gubi 100 a JJ 140-100=40 poena.
Ponekad se igranje velikog broja turnira isplati....

Poslednja izmena:
f_untitledm_ef5c377.png

Na koju to foru... Ne kapiram....

'vako...
JJ gubi 140 poena (titula),a Sharapova 100(finale) zbog odustajanja u Birmingemu.
Medjutim posto u ranking ulazi samo 17 najboljih rezultata(obavesno 4 GS-a i Miami,cak i ako igrac nije ucestvovao),a JJ ima vise odigranih turnira od 17,onda njen 18. najbolji rezultat 'dolazi' na mesto Birmingema.Tako da JJ gubi 140 proslogodisnjih poena iz Birmingema,i on ispada iz 17 najboljih rezultata ali ulazi tih 100 poena(ne znam koji turnir je u pitanju).A Sharapova valjda nema vise od 17 odigranih turnira u protekle 52 nedelje.

Tako da ce JJ za neku malu razliku biti ispred Sharapove,i tako ce Ana i Jelena biti dve najbolje.Do Wimbledona.
A to vazi i za zreb pa ce biti u odvojenim delovima i moci ce da se sretnu tek u finalu.
Valjda.

kako bre ne kapiras? obe su izgubile bodove jer nisu branile poene od prosle godine... masha je tada imala bolji rezultat- pa je tako izgubila i vise bodova i (posto su bile jako blizu) pala ispod jj...

OK nemoj da se ljutis.... :( :D

'vako...
JJ gubi 140 poena (titula),a Sharapova 100(finale) zbog odustajanja u Birmingemu.
Medjutim posto u ranking ulazi samo 17 najboljih rezultata(obavesno 4 GS-a i Miami,cak i ako igrac nije ucestvovao),a JJ ima vise odigranih turnira od 17,onda njen 18. najbolji rezultat 'dolazi' na mesto Birmingema.Tako da JJ gubi 140 proslogodisnjih poena iz Birmingema,i on ispada iz 17 najboljih rezultata ali ulazi tih 100 poena(ne znam koji turnir je u pitanju).A Sharapova valjda nema vise od 17 odigranih turnira u protekle 52 nedelje.

Tako da ce JJ za neku malu razliku biti ispred Sharapove,i tako ce Ana i Jelena biti dve najbolje.Do Wimbledona.
A to vazi i za zreb pa ce biti u odvojenim delovima i moci ce da se sretnu tek u finalu.
Valjda.

Verovatno AO... i Majami....
Hvala u svakom slucaju... :super:

OK nemoj da se ljutis.... :( :D
heh- stvarno ne stavih ni smajli posle: "kako bre ne kapiras?"... :)
...sorry ako sam (nenamerno) "zazvucao" grubo... ;)

btw- ovde imate 2 slicice sa doceka:
http://www.anaivanovic.com/image.ph..._2008/BG0801.JPG&width=640&scale=aspect_ratio
http://www.anaivanovic.com/image.ph..._2008/BG0802.JPG&width=640&scale=aspect_ratio
a ovde (iako je jos manje bitno- mozda nekoga zanima)- 1 slicicu onoga kako ce ana izgledati na vimbldonu (mogli bi ste da pogodite boju verovatno i pre nego sto otvorite link... :)): http://www.anaivanovic.com/image.php?file=pictures/news/1200/wimb08.jpg&width=350&scale=aspect_ratio

Poslednja izmena:
Ma opusteno.... :) E i Jeca da bude 2. na WTA listi.... Valjda ce biti drugi nosilac na Wimbledon-u i da jednom i ona ima srece sa zrebom kao Kuznjecova sto se stalno izvlacila.....

Ma opusteno.... :) E i Jeca da bude 2. na WTA listi.... Valjda ce biti drugi nosilac na Wimbledon-u i da jednom i ona ima srece sa zrebom kao Kuznjecova sto se stalno izvlacila.....

Organizatori Wimbledon-a ne odredjuju nosioce iskljucivo prema rangu vec i prema kvalitetu na travi i ranijim rezultatima. Nadam se da ce Jelena biti drugi nosilac mada nije iskljuceno ni da to bude Sharapova ili Venus.

A na koje se rezultate misli, proslogodisnje,ovogodisnje ili uopste.... :dontunderstand: Ako se gledaju ovogodisnji ni jedna iz Top 3 nece igreti na travi do Wimbledon-a..... Pa ko ce onda biti prvi nosliac (a ja se jos pitam za drugog)..... :think:

Back