Wizz Air kradljivci

Wizz Air NIKADA VISE!!! Evo sta se meni desilo pre neki dan, kod pomenute aviokompanije, vracao sam se iz Nemacke i mesec ipo dana ranije kupio kartu, proverili smo za 2 dana izvod u banci gde se videlo jasno da su pare sa drugovog racuna bile prebacene na racun WIzzer Budapest!! Na dan putovanja drugar me odneo 150km do Dortmunda odakle sam imao let za BG. Na salteru su mi rekli da nemaju mene na spisku putnika,pa su nas poslali na drugi salter,gde su nam rekli da nam nemogu izdati kartu jer nismo uplatili,iako smo mi tvrdili suprotno,oni su rekli da njih to nezanima i da ako nam nesto neodgovara da se zalimo u Budimpetu,neverovatno da su stavili neke koji su samo slegali ramenima, a sefa ili nekog ko bi resio nas problem nije bilo! Odlete mi avion ispred nosa sa upacenom kartom! TO JE STVARNO STRASNO! nebih to pozeleo nikome! kada smo izasli do kola na autu je bila kazna od 15eu. a kupili parking kartu,i u raspravi sa salterskim radnicima,zakasnili 1min,i platili penale.Posle uzludno predjenih 300km,kada smo dosli nazad,pozvali smo Wizzer Budapest,da se zalimo,dok smo se objasnili proslo je 20min. a minut razgovora sa njima je 2Eura(sto nam nisu rekli oni sto su nam dali taj broj)! znaci jos 40eura minusa, rekli su da im pustimo faksom uplatu iz banke da bi nam vratili upaceni iznos za kartu od 55eura. a nas je samo telefonski razgovor i kazna kostala toliko, + 300km za gorivo. ALI TO SVE NIJE NISTA NASPRAM TOGA STO SMO SE IZNERVIRALI I IZGUBILI ZIVACA! A Ja jos dva dana zakasnio na posao a gazda mi mal nije dao otkaz.
Do danas jos uvek nam nisu vratili pare i niko nas nije pozvao da se izvini, mada licno mislim da izvinjenje nije dovoljno, predlozio sam drugaru da uzme advokata i da se zali ipak on zivi u Nemackoj a ne u Srbiji,ali on nije imao volje za to. REKLI SMO SAMO JEDNO WIZZ AIR NIKAD VISE!!!!!

tvoj zivot je tuzna prica :zcepanje:
i ja bih se zapitala da sam preko banke u Nemackoj(?) platila kartu aviokompaniji Wizzer:).mozda je novac otisao pogresnoj aviokompaniji sa slicnim imenom:zper:.a jos nesto sam primetila,pises da si salterskim sluzbenicima mahao sa izvodom iz banke(?)oni ne treba da obracaju paznju na bilo kakve bankarske izvode,nego na ono cime nisi mahao a to je tvoja avio karta koju si trebao da dobijes na mail od strane Wizzair odmah nakon registrovane uplate(!)
koliko osoba u svom prvom pojavljivanju na ovom forumu znaju za ovu temu:zcepanje:

Pokusavala sam da nadjem na netu informaciju zasto iz Beograda tj Srbije ne mogu da se cekiram na letu Beograd-Memingen preko ove avio kompanije, i naletela na ovu diskusiju. Ova kompanija je uvela novi obrazac i trazi vizu za putnike iz Srbije. Ako putujete iz Madjarske ovo nam nece traziti. Post nisam mogla on line da se cekiram morala sam to da uradim na aerodromu. To je 20e da znate iako pise na sajtu 10e (verovatno cena ako prilikom kupovine karte platite cekiranje na aerodromu, to nisam saznala). Kupila sam kartu nekih 50 dana ranije i platila oko 18 000 din. Posle par dana je bila 3-4 hiljade jeftinija :). i ako platite 20e u Bg i 20e u Memingenu cekiranje to ispadne skuplje od Lufthanse. Na to nisam racunala i osecala sam se bas bezveze, treba da to naznace pri kupovini karte da ljudi koji kupuju kartu a nemaju vizu ne mogu online da se cekiraju. Po meni je to jako neozbiljno. Tuzno je sto iako procitate sve i vodite racuna ostvljena je mogucnost da vas neko izradi. Pre nego sto kupite kartu sve lepo izracunajte moze da vas kosta skuplje od neke druge 'regularne' kompanije a pri tome ste se iscimali oko placanja, cekiranja, prtljaga i drugih gluposti. A da li ce te popiti kafu ili sok u avionu nije bitno. A ovom kompaniju cu ici samo ako nemam prtljag i kupujem kartu u zadnjem trenutku. Molim vas nemoj te se vredjati po forumima nego iznesie svoja iskustva. A za koju agenciju ili kompaniju radite nije bitno, pokusajte da budete objektivni.

Moja supruga skoro išla WizzAirom za UK, bez ikakvih problema. Ja sam joj kupio kartu online, sve je koštalo u cent koliko je trebalo da košta. U povratku su čak progledali kroz prste za malo teži ručni prtljag. Ako obratite pažnju na žalbe, videćete da uglavnom dolaze od ljudi koji ne umeju da kupe kartu online, ili misle da će džaba dobiti nešto što se plaća... možda grešim, ali imam utisak da je baš tako...

Pokusavala sam da nadjem na netu informaciju zasto iz Beograda tj Srbije ne mogu da se cekiram na letu Beograd-Memingen preko ove avio kompanije, i naletela na ovu diskusiju. Ova kompanija je uvela novi obrazac i trazi vizu za putnike iz Srbije. Ako putujete iz Madjarske ovo nam nece traziti. Post nisam mogla on line da se cekiram morala sam to da uradim na aerodromu. To je 20e da znate iako pise na sajtu 10e (verovatno cena ako prilikom kupovine karte platite cekiranje na aerodromu, to nisam saznala). Kupila sam kartu nekih 50 dana ranije i platila oko 18 000 din. Posle par dana je bila 3-4 hiljade jeftinija :). i ako platite 20e u Bg i 20e u Memingenu cekiranje to ispadne skuplje od Lufthanse. Na to nisam racunala i osecala sam se bas bezveze, treba da to naznace pri kupovini karte da ljudi koji kupuju kartu a nemaju vizu ne mogu online da se cekiraju. Po meni je to jako neozbiljno. Tuzno je sto iako procitate sve i vodite racuna ostvljena je mogucnost da vas neko izradi. Pre nego sto kupite kartu sve lepo izracunajte moze da vas kosta skuplje od neke druge 'regularne' kompanije a pri tome ste se iscimali oko placanja, cekiranja, prtljaga i drugih gluposti. A da li ce te popiti kafu ili sok u avionu nije bitno. A ovom kompaniju cu ici samo ako nemam prtljag i kupujem kartu u zadnjem trenutku. Molim vas nemoj te se vredjati po forumima nego iznesie svoja iskustva. A za koju agenciju ili kompaniju radite nije bitno, pokusajte da budete objektivni.
kakva bre viza jesu normalni bas do memingena sam isao za 80e

treba da to naznace pri kupovini karte da ljudi koji kupuju kartu a nemaju vizu ne mogu online da se cekiraju
To im je greška na sajtu, postoji već duže vreme. Ne znam zašto nisu ispravili. Uglavnom, možeš da se čekiraš online samo napiši tamo u ono polje za broj vize šest nula, a kao zemlju izdavanja stavi Nemačku ukoliko tamo putuješ.

Moja supruga skoro išla WizzAirom za UK, bez ikakvih problema. Ja sam joj kupio kartu online, sve je koštalo u cent koliko je trebalo da košta. U povratku su čak progledali kroz prste za malo teži ručni prtljag. Ako obratite pažnju na žalbe, videćete da uglavnom dolaze od ljudi koji ne umeju da kupe kartu online, ili misle da će džaba dobiti nešto što se plaća... možda grešim, ali imam utisak da je baš tako...

Mozda zaista ne umem da kupim kartu online :) ako imas neki savet molim te podeli sa nama, na sta treba obratiti paznju, recimo ovu foru sa vizom nisam znala (mada je to unosenje laznih podataka) ustedela bih 40e :) . Sve karte sam dosada kupovala on line, i za WizzAir pre 2 godine i nisam imala problema. Oni imaju dobru reklamu, niske cene karata ali kada vam preracunaju prtljag sve to ispadne dosta skuplje. Kabinski prtljag je podeljen na veliki i mali, mali se ne placa veliki je 15e, a prtlag koji predajete je 25e,u jednom smeru. Naravno da cu putovati WizzAirom ako putujem bez prtljaga, to je dosta povoljnije od drugih kompanija, ali cimati se za 20-30e naizgled ustede, deluje mi nepotrebno. Kod Lufthanze kupis kartu i to je sve, dodjes na aerodrom sa pasosem predas prtljag i to je to. A WizzAirom mi je komplikovanije, ne leti u Minhen nego u Memingen, cekiranje, stampanje, milion ljudi sa prtljagom u avionu ... A sto se tice vize, greska na sajtu koja traje preko godinu dana, to bas deluje neozbiljno. Ne znam kako je za druge zemlje ali ja sam putovala u Memingen. To je moje iskusto.

Па не знам чиме си била изненађена... тачно се зна на који аеродром се слеће, зна се колико кошта који пртљаг, зна се да је Web check in јефтинији од аеродромског... мени не иде у главу како неко може да буде затечен кад све лепо пише шта колико кошта? Ово за визе не разумем у потпуности, да ли су у питању VISA картице или визе за улазак у земљу?

Vi ne razumete deo koji Vam ne odgovara. Super. Ako niste znali za Nemacku ne treba viza za ulazak u zemlju. I umsto izvinjenja od wizz air na aerodromu svoji gresu naplate 20e. To je neozbiljno. To je cinjenica kojom sam bila iznenadjenja.

Pozdrav svima na forumu!
Drago mi je sto je neko otvorio ovu temu, i evo da ispričam moje ni malo prijatno iskustvo od pre neki dan!
Doletela sam 27.06. iz Basela za Beograd. Kartu sam kupila on line, i navela da sa sobom nosim jedan ručni prtljag propisane velicine. Krajnja cena je bila 45€ uredno platila kreditnom karticom, čekirala se on line od kuce i na vreme poletela za Bg. E, ajmo sad...
Povratak... Ostala sam u Beogradu pet dana.. Jedan dan pred polazak sam pokusala da se čekiram preko njihove aplikacije kao sto sam to uradila u dolasku, i dobila odgovor da:" Aerodrom nema mogucnosti da prihvati moju elektronsku kartu u vidu bar koda u aplikaciji,da posetim njihovu web stranicu , gde mogu da odštampam kartu, ili da idem na šalter na aerodromu. Kako nisam imala mogucnosti da stampam kartu, izabrala sam drugu opciju- šalter!
Dva sata pred let, pojavljujem se na šalteru na kome sedi uzasno iskompleksirana, neljubazna, nadrkana i seksualno isfrustrirana osoba ženskog pola, sa drecavo narandzasto namazanim noktima! Pokušam da objasnim svoju situaciju a ona me neljubazno obavesti da to sto meni iphone ne radi nije njen problem i da moram da platim 25€ chek in! E , normalno, kad se neko tako ponasa, onda ja pocnem da urlam na njega, i odjednom je moja torba, koja je iz Basela za Bg dosla za dzabe, porasla, postala prevelika za ručni prtljag, i gospodja mi daje racun od 45 € za torbu, plus 25 € za chek in, i salje me kod jos neljubaznijeg osoblja Wizzaira, da to platim. Elem, moja debitna kartica, koja vazi svuda u svetu, i koja je izdata od strane jedne od najjačih banaka u Svajcarskoj kod njih na šalteru ne vazi. Dajem svoju viza kreditnu kartu, zamislite- odbijena. Pitam šalterskog radnika Wizzaira , jel normalan, na kartici ima para , da ne kazem sad koliko- kaze mi- odbijena!!! Odlazim sa tom istom "odbijenom " karticom na prvi bankomat na aerodromu i najnormalnije podizem novac, tu istu potvrdu i novac vratim na šalter i pokažem mu da ne moze biti odbijena, i on mi ladno kaze, "Sto se mene tice, vasa viza kartica ne postoji". Pitam, kako je moguce da torba koja je pre pet dana iz Basela u Bg dosla dzabe, iz Beograda za Basel mora da se plati, ta ista torba??!!?? Kaze mi da to nije njegov problem da je Basel, zamislite Basel napravio propust, i da mogu ili da platim , ili da torbu ostavim, u suprotnom nece mi dozvoliti da letim!!! Platim, vratim se kod Mice ubice na šalter dobijem bording kartu, i kad sam ulazila u avion, dečko koji takodje radi u Wizzairu koji je poslednji pregledao moju bording kartu mi kaze, da ja nisam jedina koja se zali, da je moj prtljag bio ispravan,i da je moj problem samo taj sto sam naletela na tu šalterušu. I u poverenju mi kaze , sledeci put idite kod nekog muškarca!

Eto, pa sad nek neko od forumasa ovde kaze kako ja ne umem da kupim kartu on line, ili kako sam mozda nesto u proceduri propustila?!?
Postoji samo jedna istina, Wizzair su kradljivci, taj keš koji sam im dala na šalteru verovatno su podelili izmedju sebe, šalterski sluzbenici su uzasno neljubazni drski i bezobrazni, i s ovakvi vandalizmi, što reko Šojić, u Evropu neće da mozete, Bogu hvala!!!

@ Dejan 011, ha ha, ok! Sledeci put ću dozvoliti da me "Šutiradu razna gospoda s nogu na nogu"! Al' malo sutra! Ti ako moraš trpi takav polu svet po šalterima. Ja ne moram, i jad sam h pravu, ja ne da urlam, nego se čuje do Kavkaza! Elem, u Švajcarskoj postoji vrlo jaka agentura koja štiti potrošače, te sam shodno svom demokratski zagarantovanom pravu,u ovoj državi, zatrazila pomoć!

Zdravo svima!Jel moze neko da mi objasni placanje bankovnom doznakom? I da li ako placam karticom, prvo rezervisem a onda platim.Samo kada odaberem da hocu da platim Maestro karticom iznos mi izadje u ft, a ne u dinarima. Zna li neko zbog cega je to? :)

Putovala sam dva puta WIZZ AIR-om. Sveje bilo OK.. Samo jedna sitnica a to je bila moja greška ..ispostailo se da moram da doplatim još jedan kofer jer nisam mogla da popakujem sve stvari i poklone koje sam nosila, naravno da se to desilo na dan putovanja..i to bi moglo da se uplati sad ne znam tačno koliko sati pred let ali eto meni nikako nije htela da prođe ta uplata..i imesto da preko njih platim dodatni kofer 20E ja sam ga na aerodromu platila 50.

Moje islustvo sa wizz air-om je takvo da mi više nikad neće pasti napamet uopšte da pomislim da letim tom kompanijom. Rezervisala sam karte i odabrala bankovnu doznaku za plaćanje. Sutradan sam uplatila iznos u UniCredit banci. Uplata nije prošla posle 5 dana. U banci su mi izdali sve potvrde da je transakcija prošla, čak i potvrdu da novac stoji na računu Wizz Air UniCredit, zajedno sa svim ostalim uplatama iz Srbije koje su trebale da se realizuju tog dana. Korisnički centar sam zvala više od 10 puta, poslala fax-om 5 različitih potvrda i na kraju su mi sa objašnjenjem da nisu dobili uplatu skinuli rezervaciju. Ponovo sam nazvala korisnički centar sa zahtevom za povraćaj novca i poslala zvaničnu reklamaciju preko sajta. I dalje ništa nisu uradili, a taj datum leta više nije mogao ni da se rezerviše jer je bio pun. Bila sam prinuđena da uplatim drugi let, jer me je razlog mog putovanja vezivao za rezervisani datum. Poslala sam još jednu žalbu preko sajta i dalje nisam dobijala nikakav odgovor osim sistemske poruke, koja stiže na mail. Zatim je sledilo još neprijatnije iznenađenje, na mail je stigla potvda leta, sa danom uplate koji se nikako ne slaže sa danom moje uplate. Ponovo sam pozvala korisnički centar, pri čemu mi je odgovoreno da za povraćaj novca moram da pošaljem zahtev preko sajta (bez obzira što sam ja poslala već 2). Nakon moje pretnje novinarima i tuzbom odgovor je bio samo "Vaš novac će biti vraćen" i usledio je prekid veze. Čitajući pravilnik Wiizz Air-a ubrzo sam shvatila da mi se neće vratiti celokupan iznos, jer su slanjem karata oni osigurali za proviziju za rezervaciju. Ukoliko ne pošaljem zahtev za povraćaj novca 2 nedelje pre leta, skida mi se i provizija za gubitak mesta. Sa obzirom da izgleda da zaposleni tamo ne znaju da čitaju poslala sam još jedan zahtev za povraćaj novca, prostim rečenicama,na engleskom jeziku, jer srpski ne prihvataju. Očigledno je da će me vući do kraja i zaraditi na mojim pozivima i taksama. Let je sredinom avgusta, ostaje mi samo da se nadam da će vratiti ono što su dužni. Ali to i dalje nije sve. Od operatera sam dobila informaciju da su svi letovi u julu i polovini avgusta puni, i da nema više mesta. Na web strani wizz-a ponovo možete da rezevisete moj let, kao i mnoge druge pre tog datuma. Tada sam shvatila da je najverovatnije let bio pun i kada sam ga ja rezervisala, pa su iz kompanije odlučili da malo zarade na kidanju mojih živaca.

Колико сам ја разумео Визер је лоукост превозник ? А неко га је овде поредио са Луфтханзом ? Једном сам летео Визером од Будимпеште до Москве и натраг и ама баш ниједну непријатност нисам доживео. Лепо на сваком кораку пише које су димензије сваке подразумеване категорије пртљага, шта више, где год могу да се чекирају карте на аеродрому лепо стоје постављени метални кавези у којима премерите величину вашег пртљага. Ако и томе не верујете, ви лепо узмите метар па испитајте све. А ако ни метру не верујете да су на њему тачне ознаке, шта да се ради, мора да су Кинези криви за све. Ја сам лепо пришао човеку, тражио налепницу за пртљаг, лепо ми човек дао, а ако сам ја толики бизгов да тада омашим налепницу нико ми није крив. Чекирао карте преко интернета оба пута без наплате, и само пичи. Јесте да је све наџиџено да се човек теже снађе око целе процедуре куповине карата, као рецимо резервисано седиште и седиште са додатним простором за ноге што су по њима две различите ствари и обе се наплаћују. Уствари ништа друго сем седишта у авиону и евентуалног малог кабинског пртљага није укључено у цену. Ја сам оба пута уплатио само резервисано седиште, а то значи седиште у прва три реда, и сео опуштено оба пута у први ред и добио додатни простор за ноге. Просто ко пасуљ. И мишљења сам да свако ко лети било где да је у могућности да растабери све ставке које пред њега сервира Визер. Ко није, шта да му радим.

Ovako,trenutno sam u Nemackoj doleteo sa wizzair i jos pre dva meseca sam rezervisao karte u oba pravca Beograd-Memingem obe karte po oko 20 eur.
Posle mesec dana cekiram prtljak od 23kg za oba pravca i mala kabinska torba za to mi skinu oko 23 eur za odlazak i jos 23 za povratak.
Ukupno 45 eur karta sa prtljagom od 23 kg za jedan pravac tako i za drugi. Znaci povratna karta sa sve prtljakom 90 eur.

Sta se desava nema boarding karte,nema opcije za stampanje nema nista stoji da treba da se cekiram a ja sve to uradio,ajde opet prodjem kroz sve to ukucam podatke i sve zavrsim prodje ukucavanje broja pasosa i sve naravno cifra na 23 kg prtljagu je nula jer sam vec platio to tako da samo sam prosao opet kroz proceduru jer pise cekirajte se,zavrsim sve i nista nema boarding karte samo na e-mail posalju gde pise za torbu i njihove reklame sa slikama za wizz ali boarding karte sa bar kodom nema.
Odem ja na aerodrom i kad sam stigao kazem da nema uopste opcija da odstampan i pokazem ovo je moj kod, broj, potvrda leta,kaze nama stoji da niste cekirali i posalju me na salter za karte,naravno tamo isto pogledaju kazu niste se cekirali ja kazem sve mi skinuto sa racuna i naplatili ako moze ja cu da vam se ulogujem na moj nalog i pokazem i nema karte da odstampam,kaze ona ne znamo mi nista platite jos 30 eur i tako ja platim 30 eur jos 45 plus 30 izaslo 75.
Isto i sa povratnom ovde bar stoji da je cekirano ali nema opcije da odstampam nista niti ima na e-mail boarding karta sa bar kodom,posalju nesto sa reklamama od firme i neurednim slovima razbacano i podaci o putniku i cekiran prtljag ali nije to ta boarding karta,jer to sam imao i prosli put ali sam morao platiti.Ja sam jos uvek u Nemackoj i pokusavam to da nadjem da odstampan ali neide jer nepostoji.
Sad mi kazite jer jos neko imao slican problem?

Back