Wireless - Opsta diskusija.

Ako sam te dobro razumeo ti imas Wireless Internet.

Mozes to da uradis na sledeci nacin:

1. Trebaju ti dva Wireles Adaptera za svaki kompjuter po jedan ;P
2. Dve antene ili jedna, sa dva kabla za svaki PC ;D

Jos nesto ?? ;-))))

P.S. ja imam dva Wireles Inet-a na jednom PC-u i oba rade nezavisno jedan od drugog (skidam dva fajla u isto vreme i sa istom brzinom):))) hehe

Imam Wireless AP Router CNP-WF514A u kući, a brat u kući 150 metara od mene ima kompjuter koji ima USB antenu na 2.4GHz. Postoji optička vidljivost između kuća. Može li ovakva veza da funkcioniše? Mrzi me da vrtim njegovu antenu ako već ne može!

Cao, moze li neko da mi pomogne i objasni kako da napravim sledece: Imam adsl internet na kompu i imam laptop u istoj sobi... zelim da se povezem preko wirelessa na intenet koji koristim na kompu ali da to mogu samo ja, da mi se ne kaci niko drugi( valjda moze da se namesti neka sifra)?

Mala pomoć imam Wireles i do sada sam koristio karticu u kompu sada hoću da kupim ruter tp.501g mi je preporučio provajder.Pošto mi je promenjiva ip adresa moželi ovaj da se podesi na j dowloaderu sa skriptom da sam menja ip adresu idrugo dali mogu sa njim ako karticu stavim u drugi komp u drugoj prostoriji dali mogu sa ovog rutera da primam signal bežičnim putem i da koristim net i na drugom račuanru

Imam jedno pitanje
Imam Telekomov open ADSL od 4mb od pre par dana, i hoću da postavim šifru na wireless, i da mu promenim ime, ako je moguće, jer oko mene ima 10-tak mreža HG520c.
hvala unapred :)

Pa sada ja to nebih radio z:lol:, zasto, zato sto moras ostaviti nekome mogucnost da se malo ogrebe o tebe z:mrgreen:

No elem da ti malo pripomognem....

Kucas 192.168.1.1, zatim pod user i pass kucas admin, admin, ovo se podrazumeva samo ako nisi cackala nesto i menjala ovo jer su ovo fabricki kodovi...
Kada pristupis modemu, (e sada neznam tacno kako je kod tvog), nadjes Security, i trazis WEP/WPA, i tu postavis kljuc koji hoces....

Ako ima neko da se razume, neka mi pojasni ove karakteristike, jer mi brojke i ostalo ništa ne znači.
Želim da promenim internet provajdera, jer mi trenutno strašno loše i sporo internet radi. :( Imam dva izbora.

(1)

Опрема: 2,4GHz - 5,8GHz
p2p paketi: да
Prostor za ličnu web prezentaciju: да
Upload / Download: 256/256
IP adresa: Статичка Јавна
Cena: 1400 din

(2)

Upload / Download: 384/384
IP adresa: Dinamička
Cena: 1500 din

Koji paket je bolji? :zstidljivko:

Hvala lepo :mrgreen:
samo jedna prepravka, user i pass su telekom

A ja, kod tih lopova, zaboravio sam na to, ja nisam kod lopova z:mrgreen:

Ako ima neko da se razume, neka mi pojasni ove karakteristike, jer mi brojke i ostalo ništa ne znači.
Želim da promenim internet provajdera, jer mi trenutno strašno loše i sporo internet radi. :( Imam dva izbora.

(1)

Upload / Download: 256/256
IP adresa: Статичка Јавна
Cena: 1400 din

(2)

Upload / Download: 384/384
IP adresa: Dinamička
Cena: 1500 din

Koji paket je bolji? :zstidljivko:

Pa pazi ovako jedina razlika izmedju ova dva paketa je sledeca.
Prvi paket ima staticku IP adresu, drugi ima Dinamicku, prvi ima 256/256, dok drugi ima 384/384, ja da se pitam nebih uzeo ni jedan, jer su brzine ocajne.
Zavisi sve zasta tebi internet treba, probaj da nadjes nekoga ko daje paket sa vecim brzinama.

Cao, moze li neko da mi pomogne i objasni kako da napravim sledece: Imam adsl internet na kompu i imam laptop u istoj sobi... zelim da se povezem preko wirelessa na intenet koji koristim na kompu ali da to mogu samo ja, da mi se ne kaci niko drugi( valjda moze da se namesti neka sifra)? Kada trazim mreze u okolini sa laptopa ne pojavi mi se moj komp?
Modem je - Sagem F@STtm 800 E4. Provajder Neobee.
Unapred zahvalan :)

Back