Wireless - Opsta diskusija.

Provajder mi isporučuje 100% signal i vrlo često mi puca internet veza a signal i dalje radi. A kada se prebacim na emitera od 89% jačine signala net radi bez prekida. Zna li neko o čemu se radi i kako da koristim internet bez pomenutih prekida, preko emitera sa jačim signalom? Inače se radi o istom provajderu samo o različitoj jačini signala.

Nakon korišćenja wireless interneta meni i bratu je ostala oprema (eksterna antena 24 db i wireless adapter TP linck x2 - antene su postavljene na krovovima i udaljene su jedna od druge na oko 20m i ne postoji nikakva optička prepreka). Kako je sada moguće dobiti ADSL da li postoji mogućnos da se umrežimo preko njih i delimo ADSL. Verujem da se jedna može povezati na ruter koji daje telekom, i da služi kao predajnik, a druga kao prijamnik. Kako sam video da je na nekim ruterima njihova antena fiksna, da li postoji mogućnost da jedna eksterna antena, na ovoj udaljenosti prima signal od rutera? Da li je moguće ovo izvesti i na koji način?

OK, prijateljica mi dolazi u posetu u aprilu i imace laptop sa sobom. Laptop ima wireless adapter u sebi. Ja sa svoje strane imam samo SBB-ov modem i nikakvu bezicnu opremu.

Ukratko, koji je naj-NAJ-jednostavniji nacin da se umrezimo tako da ona moze da koristi moju vezu sa SBB-om?

Hvala unapred.

Moželi mi neko reći koliko je ova slika pinga loša na wireles mreži

Evo pa uporedi sam:
ping-1.jpg

Nakon korišćenja wireless interneta meni i bratu je ostala oprema (eksterna antena 24 db i wireless adapter TP linck x2 - antene su postavljene na krovovima i udaljene su jedna od druge na oko 20m i ne postoji nikakva optička prepreka). Kako je sada moguće dobiti ADSL da li postoji mogućnos da se umrežimo preko njih i delimo ADSL. Verujem da se jedna može povezati na ruter koji daje telekom, i da služi kao predajnik, a druga kao prijamnik. Kako sam video da je na nekim ruterima njihova antena fiksna, da li postoji mogućnost da jedna eksterna antena, na ovoj udaljenosti prima signal od rutera? Da li je moguće ovo izvesti i na koji način?

Da naravno, na toj udaljenosti ce da radi bez ikakvih problema, ako vec ima opticka vidljivost i nema prepreka kako kazes, znaci signal ces primati od telekomovog modema, a tu eksternu antenu ces samo usmeriti ka tom modemu, najbolje bi bilo ako bi nekako modem mogao da bude blizu prozora, a ako je ta eksterna antena dobra, i nema prepreka izmedju modema i antene, onda nemora ni to...

OK, prijateljica mi dolazi u posetu u aprilu i imace laptop sa sobom. Laptop ima wireless adapter u sebi. Ja sa svoje strane imam samo SBB-ov modem i nikakvu bezicnu opremu.

Ukratko, koji je naj-NAJ-jednostavniji nacin da se umrezimo tako da ona moze da koristi moju vezu sa SBB-om?

Hvala unapred.

Zavisi kolika ce biti udaljenost izmedju lap topa i racunara, i kakve ce sve prepreke biti izmedju istih...
Trebao bi kupiti TP LINKOV TL-WR 543 G ruter i on ce ti resiti posao, u normalnim okolnostima, ako ste udaljeni 100 metara i bez opticke vidljivosti, onda jako tesko...

Kacim se na komsijin wireles koji ima naziv HG520c (SSID) i download mi konstantno ide oko 160-165Kb/s, sto bi trebalo da je 1.5MBps, pa mi nije jasno, koliko brz internet on ima ako salje wireless signal od 1.5MBps?!

Ima toliko brz net koliko ti skidas.

Imam Telekomov ADSL koji sa prikljucio na Desktop racunar i sve je ok. A imam i laptop koji bih hteo da povezem sa internetom preko wirellessa, ali problem je u tome sto na mom ADSLu ne svetli lampica WLAN tako da nemam wirelless. Kako to da aktiviram?

Imas sa strane dugmence, stisni ga i zadrzi... Ako naravno na modemu uopste ima mogucnosti za bezicni signal.

Ovako moze mala pomoc za mene :D:D
koristim adsl provajder mi je telekom paket mi je 8MB a ruter je JetSpeed IAD-Wp2.Ja sam prikopcan preko kabla ,a 2 komsija saljem net putem wirelessa.E sada imam 2 pitanja...
1.Zasto svako moze pristupiti ruteru 192.168.1.1,da li mogu samo ja??
2.Zasto na sve pokazuje istu brzinu 7mb,a ne realnu na speed testu.
znaci da li mogu samo ja pristupiti ruteru i da znam koliku svi realnu brzinu imamo,i da li mogu na njih da ogranicim protok ???/ Hvala :bye::bye:

Mislis da cu sa njim moci da se konektujem i na iphone i na n97? :D ps. da li bi mogao da imam net sa njim u stanu od 120 kvadrata?? xD

Pa pazi on ima extended range tehnologiju, jedino da imas neke zidove sta znam duple betonske :D, a odakle ti stan od 120 kvadrata, to nije stan to je dvorac :hahaha:

I ako nebude moglo, neznam bas za toliku stancinu, u normalnim stanovima moze :rotf:, samo zamenis fabricku antenicu i kupis onu od 8 decibela i to je to, onda nece da ne moze :worth:3

p.s. A verujem da ako ti i phone i n97 imaju wi fi adapteru sebi, zasto da nebi moglo, moze 100 % samo ako imaju wi fi u sebi.

Imam bezicni internet (antena na krovu povezana sa karticom),Abakus inace...Problem je u tome sto nebitno od jacine signala-bio on preko 60% ili 40% istom brzinom skida fajlove itd..Problem je sto tokom dana stalno zastaje download,ocitavanje stranice,torrent,igranje preko neta nemoguce.Uvece jednostavno sve ovo nestane-igranje preko neta ne ide iznad 30ms na nasim serverima itd..U cemu je problem?Jel moguce ovo resiti?Mrezna kartica je Ralink,imam najnovije drajvere

greska 110 kvadrata. .xDD Pa msm.. Ima se moze se.. 3:) xDD Znc na onaj ruter sto si mi predlozio moze da se menja antenica? AKo moze onda taj uzimam... ps. imaju wifi u sebi naravno.. ;)

Xaxaxa, jos se frljas za 10 kvadrata :lol:
Moze da se menja kako nemoze, uzmi njega i neces imati problema, a ako je vec situacija ima se moze se, mozes da uzmes i dosta skuplji :per:

E ***,nisam trenutno kuci i necu skoro biti tako da ne mogu postaviti sliku.Na sta mislis 5 giga?

Pa oprema koju imas jel na 2.4 ghz ili na 5 ?

Ja sam na sopstvenoj koži utvrdio da ralink kartice ne pokazuju pravi nivo signala.Bitno je kako tebe vidi provajder dabi on mogo da isporuči ono što si uplatio kod mene je gridova antena najmanja na 2.4Ghz i ralink kartica na novoj kući mi je ruter za celo mesto i kartica mi pokazuje nivo signala 100% kad zakačim preko rutera nekog bilo kog pokazuje mi 52% signala a kad sam bio kod provajdera sa istim procentom vidi i on mene.Antene ubuguti su najbolje za internet a u svakom slučaju oprema na 5Ghz je najbolja ako provajder podržava istu.

Resenje? Nazovi provajdera,vidi snjim u cemu je problem. Podesi antenu kao prvo.I normalno, da ti je komp cist :)

Da, ako je do tebe sve u redu i vidis predajnik ili sta vec odakle primas signal, to jest antena.

Komp cist,antena ok,provajder verovatno.E zasto nikad nema jednostavnog resenja :D

Ja se to pitam, evo godinama :hahaha:

Ja sam na sopstvenoj koži utvrdio da ralink kartice ne pokazuju pravi nivo signala.Bitno je kako tebe vidi provajder dabi on mogo da isporuči ono što si uplatio kod mene je gridova antena najmanja na 2.4Ghz i ralink kartica na novoj kući mi je ruter za celo mesto i kartica mi pokazuje nivo signala 100% kad zakačim preko rutera nekog bilo kog pokazuje mi 52% signala a kad sam bio kod provajdera sa istim procentom vidi i on mene.Antene ubuguti su najbolje za internet a u svakom slučaju oprema na 5Ghz je najbolja ako provajder podržava istu.

Ma neka kupi Huperliinkysu :lol:, nema jace i bolje za 2.4 i miran je :per:

Back