Wireless - Opsta diskusija.

Komšija koristi telekomov adsl internet. Ima ruter HG520s i aktivirao je wirless, da bi i ja mogao da koristim net. Kupio sam wirless karticu TP-Link WN-551. Instalirao sam drajvere i pronašao je mrežu HG520s sa punim signalom. Međutim kada pokušam da se konektujem...neće nikako. Piše "security is not enabled on this network, information sent over this network..."
Da li neko zna o čemu je problem i ima li neko rešenje?

imam problem na jednom laptopu sa wireless-om i fb. tacnije, ne radi chat na fb, sve ostalo super sljaka msn, yt, sve stranice lepo otvara, samo chat na fb ne moze da aktivira. sve sam zivo probao, update drajvera, ruter ima poslednji firmware, cak sam pokusao i sa nekim drugim aplikacijama preko kojih moze da se chat-uje na fb, tacnije digsby itd, ali nece. on dok ucitava stranicu ucita i prijatelje na chat-u, i bude online, cim zavrsi ucitavanje, odjednom gasi chat i to je to.

da li neko ima neki predlog sta bi moglo da bude? dok je laptop bio spojen kablom na lan, sve je lepo radilo, sve dok se nije spojio na wireless. u pitanju je wireless ruter tp-link wr542g i laptop acer aspire 5100.

Ajde ako neko zna kako da sa jdowloaderom skidam sa medijafire.com kad ubacim u njega linkove koji su na netu.on skine samo firefohs dokument.Primetio sam da linkovi nisu pravi kad kliknem na njega otvori mi drugu stranicu i tu bude link ali je to zamorno ici na svaki posebno dabi ubacio link.A probo sam da skidam sa IDM posle svaka dva linka moram ponovo da osvezavam svaki link kao da se promeni adresa.Kako u jDowloader ubaciti sve linkove i da skida da ne moram svaki posebno.Primer recimo ovaj link.http://www.*************/file/myqotzntzmw/Selo_gori_a_baba_se_ceslja_22._Slava.part1.rar
Kad kliknem na njega otvori mi stranu gde ima pravi link ali kako ovaku adresu ubaciti u dowloader pa da skida.

Poslednja izmena:
pomoc hakeri pomoc :) , ovako imam acer aspire one sa ugradjenim wifi ... kako mogu u stanu da povecam signal ..hvatam nekih 4-5 ''lokacija'' od cega su neki zakljucani ..posto je hotel u blizini ..cim izadjem ispred zgrade vatam net sa hotela ali u stanu ne mogu...znaci samo malo mi fali da pojacam taj signal... e sad kako se to radi ? kapiram da mi treba neka antena.. ali jel ima neka antena samo prikacim na usb .. a da ne moram da lemim, demontiram laptop itd ? hitno pomoc zelim free net pa pomagajte ljudi :)

hvala svima na odgovorima uzeo sam air live 1600 usb za ralziku od tp linka od 2db antene ovaj ima 5db a razlika u ceni 350 din... samo me zanima jos jedna stavar ako naprimer komsija sa 520i/s nebitno ima 100kb download... a ja mu sisam 90kb ...jel to znaci da mu se net vuce 10kb? zar nije ocigledno da izvali da mu ja sisam net non stop (primer ako se koriste torrenti ) i jel moze nekako da me izvali da mu bas ja kradem net? i dal je to protiv zakona ? :) hvala unapred na odgovorima

tp link tl-wn422g i 5 m produznog usb-a,u plasticnu kutiju za frizider i na terasu ;)

Mozes i za kacu za kupus :) Imaju antene da se kupe u Imtelu ako su ti bas neophodne. Vecina rutera danas se prave sa integrisanim antenama u samom kucistu. Doduse secam se bila je jedna francuska firma koja je imal bas bas ali ono pravi amp za wi-fi pa mozes da ga imas i do nekoliko desetina kilometara razdaljine gde ti je odasiljac. Jedino treba dozvola od policije koju neces moci da dobijes lako

Ma ovo je najeftinija i isprobana varijanta,samo antenicu okreces u skladu sa polarizacijom,al radi svoj posao,antenica se skida,pa ostaje rpsma ako bude potrebna i prava antena.Inace izbacio je tp-link sad malo jaci ap,mislim oko 23 db.Al ipak se postavlja pitanje koliko je legalna tolika snaga predajnika i sta bi veci broj takvih uredjaja pocinio i ovako prezagusenom etru......

Pa nezakonito i nefer jeste.Ako im vec uzimate net,probajte bar malo da se uzdrzite od torenata ili bar da ogranicite upload,nije fer prema tima od kojih maznjavate...

Al opet u datoj nam Srbiji.... bem li ga koliko je i nefer uzeti.... kad svi uzimaju sta ko stigne...

Al opet je lepo baviti se wirelessom u poluprofi varijanti,zanimljivo je :)

Back