Wireless - Opsta diskusija.

Pozdrav svima ja se ne razumem bas u wirelles ali eto rekoh da probam i to .Imam PCI TP LINK TL-WN551G.
I koje mogucnosti ima.Sta mi preporucujete od antene i da li mogu povezati direktno antenu na karticu.Sa ovom malom antenicom nemam nista.Hvala na svakom savetu.

Napravio sam kantenu od kutije doncafe sada je bolje.Konektor sam jedva nabavio .Zanima me kako se pravi 3d corner antena za 2,4 ghz

ja imam jedan problem, verovatno ima odgovor, ali nikako ne mogu da nadjem

imam adsl internet, i koristim ga za kom i laptop
ali primecujem da je usporen u poslednje vreme

kako ja da znam da li je jos neko povezan na wireless?
i kako da postavim sifru da samo ja mogu biti povezan, moze li pomoc ;)

ja imam jedan problem, verovatno ima odgovor, ali nikako ne mogu da nadjem

imam adsl internet, i koristim ga za kom i laptop
ali primecujem da je usporen u poslednje vreme

kako ja da znam da li je jos neko povezan na wireless?
i kako da postavim sifru da samo ja mogu biti povezan, moze li pomoc ;)

Odes na 192.168.1.1 kucas user i pass su ti telekom i iskljucis wifi interfejs ako ga ne koristis,a ako ga koristis upalis wpa/psk i stavis sifru.Moguce da si skoro poceo i torente da koristis pa ti je zauzet upload i zbog toga ne radi ni down ;)

Ljudi pomagajteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Ovako juce mi je stugao modem za wirelles internet,sve ja to povezem kako pise na uputstvu,juce sam se clei an mucila sa se konektujem na internet jer po uputstvu kada sve svepoveze dole u desnom uglu treba da s epojavio kao mala antenica za wirelles internet a toga ko dmene nema,nesto samonda cakacla i nekako se konektujem na internet ali pise broadband internet pa iskreno pojma nekak koja je tu fora koja je razlika izmedju ta 2 internete?Inace sa tim wirellesom u programu imamo u telefon znaci za 40e mesecno neogranico mogu da telefoniram ovde unutar grcki i da zove inostranstvo sa fiksong na fiksni.

TRAZITE UPUTSTVO PROVAJDERA NA KOGA SE TREBATE POVEZATI U SUPRTNOM NECETE NIKAD IMATI SIGNAL:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Obzirom da ste u paketu dobili i besplatnu fiksnu telefoniju.
Koja 2 interneta budite malo precizniji?
Warless je jedno a adsl je drugo,kablovski internet trece.
Pretpostavimo da ste dobili modem za adsl pa ima logike da imate besplatno telefoniranje.
Adsl ruter ima mogucnost i za warles emitovanje za kanale od 1-13.Pa sad treba dobro razmisliti da li vam je warles potreban.Ako jeste morate ga zakljucati ako ne veoma je prosto.
U uputstvu provajdera koje ste morali dobiti stoji vas link na kojem mozete upravljati svojim ruterom za adsl.
Sa tim nema zezanja mora neko strucan podesiti.
Ukoliko zelite da imate pored adsl i warles morate da ga aktivirate i zakljucate .No to ce vam opet vas provajder sve objasniti

Poslednja izmena:
Uputstvo smo vec dobili tako da ako ovo nije to sto treba da bude moramo da cekamo da dodje neki njihov serviser.samo mi nije jasno ako nema signala za wireless kako sam ja to onda na internetu a nije dail up?
1.Da nije adsl?
2.:hahaha: ukrali ste neciji warless signal.Tako to ide obicno
Ako vec imate provajdera njegov je posao i da vam omoguci konekciju i sve objasni.Da ste samostalni to je vec nesto drugo.
Sve je moguce zovite vaseg provajdera
Tako je najbolje.
Kada je vec takav slucaj

Poslednja izmena:
pa koji ruter imas? uglavnom iz firefoxa ili explorera ili sta vec koristis treba da mu pristupis... npr kucas 192.168.0.1 i onda ulazis u njegov meni gde treba da stavis wpa kljuc. malo potrazi na netu ili iscitaj uputstvo ako si dobio uz ruter... e sad verovatno da je najbolja varijanta ukljucivanje mac filtera, odnosno da tvom ruteru mogu da pristupaju samo uredjaji navedenih mac adresa.

Back