Wireless - Opsta diskusija.

Ljudi.. :)
Imam Sezampro ADSL,nedavno sam nabavila lap top na kome ima ugradjen ruter za wireless,e sad,posto me smara kad se premestam iz sobe u sobu da vucem kablove,na sezamu je izasla ponuda da se obican modem zameni za wireless ruter,razmisljam to da uzmem..Pa me interesuje dal' ce meni ostati ista brzina intereneta isto kao kad idem i preko kabla,tj obicnog ADSL modema sa gajtanom :D ili ce mi se smanjiti?Koji je domet otprilike tog wireless rutera?I dal' mi treba jos nesto od dodatne opreme kada porucim taj wireless ruter

Evo i ovde o cemu se radi ako nekom nije jasno http://sezampro.yu/public/page/wireless.asp

Koji windows koristis i kako se kacis na wireless? Jel ap il kartica?

Eto ti sad, znam odgovor samo na polovinu pitanja - koristim windows xp.
Do pre nedelju dana sve je radilo super, imao sam taj flat 512/250 i fixni javni ip
koji sam posebno placao.Onda su uveli te besplatne ip brojeve koji se random dodeljuju
svaki put kada se kacis na net - dotle su svi imali jedan isti zajednicki ip pa nisu mogli otvarati rapidshare, uvek je javljalo da neko vec skida,torrenti su isli sporo ili nikako.Ljudi su se zalili pa su sad uveli ovo.
Od onda meni ne radi.Provajder je u B.Topoli a navodno onaj koji im radi softvare je u Subotici,
sedi negde na racunaru i kucka sve to.Dok je bio tu serviser, par puta ga je nazvao da pita
sta sad da radi, kad ni ovako ne ide.Rekao mu je da mi vrati taj fixni ip koji se placa pa da
vidimo.Nema nikakve promene, i dalje ne radi.
Za opremu nisam dobio nikakav papir,uputstvo,garanciju ili bilo sta, dosli, stavili, rekli
da oni garantuju da je sve super i to je to.Znam, vecina ce reci da sam idiot ali morate me razumeti - oni su jedini, imamo prepotopsku tel.centralu koju ne planiraju renovirati u sledecih par godina, isao sam preko dial up/a a tako ni web stranice nisam mogao otvarati.Znaci, ovo nam je bila jedina opcija i morao sam prihvatiti, nadajuci se da ce biti korektni.
Oprema mi izgleda ovako / na krovu jedna kutija iz koje ide kabel do jedne duguljaste crne kutije ovde.Ona je ukljucena u struju a iz nje ide usb port pozadi u racunar.Na toj kutiji pise
Bothhand Enterptise Inc. Made in China, model A5- 20S48 -V.To je to.
Hvala ti Nikola za angazovanje.Pozz

Ljudi.. :)
Imam Sezampro ADSL,nedavno sam nabavila lap top na kome ima ugradjen ruter za wireless,e sad,posto me smara kad se premestam iz sobe u sobu da vucem kablove,na sezamu je izasla ponuda da se obican modem zameni za wireless ruter,razmisljam to da uzmem..Pa me interesuje dal' ce meni ostati ista brzina intereneta isto kao kad idem i preko kabla,tj obicnog ADSL modema sa gajtanom :D ili ce mi se smanjiti?Koji je domet otprilike tog wireless rutera?I dal' mi treba jos nesto od dodatne opreme kada porucim taj wireless ruter

Evo i ovde o cemu se radi ako nekom nije jasno http://sezampro.yu/public/page/wireless.asp

Ako imaš wireless karticu na lap topu radiće bez problema sa istom brzinom ;)
Domet ... zavisi od rutera, tu negde 10-ak metara čini mi se ...
Ne, ne treba ti ništa više od dodatne opreme.

Evo ti odma i odgovor na tvoj sledeći post.

Reci mi koji ti je model lap topa pa ću ti reći da li imaš wireless karticu. :)

Eto ti sad, znam odgovor samo na polovinu pitanja - koristim windows xp.
Do pre nedelju dana sve je radilo super, imao sam taj flat 512/250 i fixni javni ip
koji sam posebno placao.Onda su uveli te besplatne ip brojeve koji se random dodeljuju
svaki put kada se kacis na net - dotle su svi imali jedan isti zajednicki ip pa nisu mogli otvarati rapidshare, uvek je javljalo da neko vec skida,torrenti su isli sporo ili nikako.Ljudi su se zalili pa su sad uveli ovo.
Od onda meni ne radi.Provajder je u B.Topoli a navodno onaj koji im radi softvare je u Subotici,
sedi negde na racunaru i kucka sve to.Dok je bio tu serviser, par puta ga je nazvao da pita
sta sad da radi, kad ni ovako ne ide.Rekao mu je da mi vrati taj fixni ip koji se placa pa da
vidimo.Nema nikakve promene, i dalje ne radi.
Za opremu nisam dobio nikakav papir,uputstvo,garanciju ili bilo sta, dosli, stavili, rekli
da oni garantuju da je sve super i to je to.Znam, vecina ce reci da sam idiot ali morate me razumeti - oni su jedini, imamo prepotopsku tel.centralu koju ne planiraju renovirati u sledecih par godina, isao sam preko dial up/a a tako ni web stranice nisam mogao otvarati.Znaci, ovo nam je bila jedina opcija i morao sam prihvatiti, nadajuci se da ce biti korektni.
Oprema mi izgleda ovako / na krovu jedna kutija iz koje ide kabel do jedne duguljaste crne kutije ovde.Ona je ukljucena u struju a iz nje ide usb port pozadi u racunar.Na toj kutiji pise
Bothhand Enterptise Inc. Made in China, model A5- 20S48 -V.To je to.
Hvala ti Nikola za angazovanje.Pozz

To s` javnim IP adresama nisam nikad čačkao, mada mi tu nešto smrdi da se tebi gubi konekcija između tebe i AP-a ( koliko vidim imaš jedan sigurno ) ... mada mi nije jasno i dalje šta će ti 2 kutije :think:

Ali ako kažeš da se to i drugima dešava, ona je do njih. Zapreti da si skupio 50 ljudi koji hoće da raskinu ugovor ....

Ako imaš wireless karticu na lap topu radiće bez problema sa istom brzinom ;)
Domet ... zavisi od rutera, tu negde 10-ak metara čini mi se ...
Ne, ne treba ti ništa više od dodatne opreme.

Evo ti odma i odgovor na tvoj sledeći post.

Reci mi koji ti je model lap topa pa ću ti reći da li imaš wireless karticu. :)

Ma imam sto posto wireless karticu,jer sam u kaficu isla na net preko wireless.
MSI EX610

To s` javnim IP adresama nisam nikad čačkao, mada mi tu nešto smrdi da se tebi gubi konekcija između tebe i AP-a ( koliko vidim imaš jedan sigurno ) ... mada mi nije jasno i dalje šta će ti 2 kutije :think:

Ali ako kažeš da se to i drugima dešava, ona je do njih. Zapreti da si skupio 50 ljudi koji hoće da raskinu ugovor ....

Poslao sam im sve ove odgovore sa foruma pre podne - posle podne proradila linija.
Sada ide bez prekida,sve normalno ! Da ne poverujes:confused:
Strah me je kada pomislim da tamo rade ljudi koji nista ne znaju.Pa jos da samo tamo
rade takvi, ali se onda setim svih ostalih sto nam kroje sudbinu ...brrr
hvala svima i pozz

probao sam jos nekoliko al nijedan se ne hvata, znaci driver je dobar i odgovarajuci
obarao sam i sistem, mislio sam da je neki virus al izgleda da nije...
nisam naso drugu temu o wireless-u...

Ako ne nadjes drugu temu o Wireless-u, otvori novu... Na kraju krajeva, uvek mozes da otvoris novu, a mi kasnije mozemo i da je spojimo sa vec postojecom... Ovo ti predlazem, jer u ovoj opstoj diskusiji je vec dosta toga receno i onda dobar deo korisnika ne svraca toliko cesto na ovu temu... A ako otvoris novu, nju svi vide... I ono sto je najvaznije, pre ces dobiti neke savete...

:lol::lol::lol:

Prijatelju, jel tebi to radi kako treba?

Ako ti radi, kani se gluposti da te džaba ne prozivaju ljudi ovde ... ako se ne razumeš, nemoj da čačkaš ... jer ćeš posle sigurno da dođeš da kukaš kako nemaš signala i da psuješ provajdera a ispašće da si nešto sam pokvario ;)

AP inace kosta min 3000din, a oko 1700din ti je wireless kartica za u kompjuter, pa sad ti vidi... Ako ti ide koaksijalac do kompa onda je wireless kartica a ako ti ide lan-utp kabal pa u mreznu karticu onda je AP ili mozda ono kada neki stari komp glumi AP (zaboravio sam strucni naziv)...

Ako moze mala pomoc...slabo se razumem oko skidanja/instalacije programa :)

Skinuo sam sad igricu i dobio folder u kome su datoteke koje izgledaju ovako

ja sad verovatno treba da ih spojim i zipujem da bi mogo da ih instaliram kad bi znao :rumenko:

sta treba da kliknem za zipovanje ili sta vec? Hvala unapred svima.

ivinjavam se pogresio sam umesto da stavim ovaj post na "tornete" ja sam slucajno ovde postovao.Neka moderastor prebaci

Prilozi

• nba.jpg
    nba.jpg
    53,2 KB · Pregleda: 9
  • nba 1.jpg
    nba 1.jpg
    27 KB · Pregleda: 9
Poslednja izmena:

Back