Wireless - Opsta diskusija.

imam aviru, i sken. sam sistem kaze da nema virusa tako da to verovatno nije ..........ja sam jednostavno nasao signal i konektovao se...........ali samo prima pakete ne salje ih............uglavnom pise connected brzina11Mbs...ali pretrazivac ne radi..............................wireless konekcija sa laptopa........

ne znam kad se konektujem sa laptopa.......mozda treba nesto da se podesi..............probao sam i u kaficima gde je free wireless i opet isti problem.......konektovan a nista ne reaguje..kao da nema konekcije a ima je i protok i signal pun .....??????????????????????????????????????????????????

ne znam kad se konektujem sa laptopa.......mozda treba nesto da se podesi..............probao sam i u kaficima gde je free wireless i opet isti problem.......konektovan a nista ne reaguje..kao da nema konekcije a ima je i protok i signal pun .....??????????????????????????????????????????????????

to sam te pitala...ti nisi napravio konekciju, tu je problem. Koji OS imas? Ako imas Vistu klikni na monitorcice u donjem desnom uglu i napravi public network wireless

U kompjuteru imam wireless 11g karticu sa nekom malom antenom, koja stoji na kučištu.
Na brdu preko puta postoji antena kablkoma od bežičnog interneta.
Šta tu još fali da bi se mogao konektovati na njihovu mrežu?
Unapred zahvalan za bilo kakav savet!

pa da!!ja imam 2,4!Koliko od prilike kosta 5,8?

Ja sam svoju integrisanu antenu platio 150Eur koja ima mogucnost povezivanja eksterne antene, sa eksternom antenom mozes da gadjas AP sa cak 100km udaljenosti a sa ovom bez externe 6km uz naravno opticku vidljivost. Prvo proveri sa svojim ISP da podrzava 5,8Ghz i mislim da su sad cene dosta pale, mozda moze da se nabavi i za 60Eur.

...imam utisak da ste vas dvojica zalutali...:hahaha:

536422151.png
[/URL][/IMG]

Ne znam koje zalutao, pogledaj ping do Beograda:hahaha: a o protoku da ne govorim, sa 2,4Ghz nema trika da ti prodje ovoliki Mgbit/s:per::cool:

Imam jedan problem sa wiraless-om.
Povezan sam na net sa d-link-om i imam dobar signal. Bez problema surfujem i download-ujem netom ali nece da mi radi konkretno yahoo, msn, facebook. Mogu da se registrujem na njih i pokaze mi sve novosti ali ne mogu da procitam ni jednu poruku. Na primer Gmail radi bez problema a yahoo kad se registrujem mogu da udjem u inbox i stignu mi nove poruke ali ni jednu ne mogu da procitam. Isto je i sa facebook-om, ulogujem se bez problema ali nista dalje a na tagged-u, koji je slican kao facebook, radi sve normalno. Ne znam da li jos nesto treba da podesim ili sta...
Cak i ovaj post da bih poslao sam morao da se konektujem na dial-up...
Molim za pomoc...

Imam jedan problem sa wiraless-om.
Povezan sam na net sa d-link-om i imam dobar signal. Bez problema surfujem i download-ujem netom ali nece da mi radi konkretno yahoo, msn, facebook. Mogu da se registrujem na njih i pokaze mi sve novosti ali ne mogu da procitam ni jednu poruku. Na primer Gmail radi bez problema a yahoo kad se registrujem mogu da udjem u inbox i stignu mi nove poruke ali ni jednu ne mogu da procitam. Isto je i sa facebook-om, ulogujem se bez problema ali nista dalje a na tagged-u, koji je slican kao facebook, radi sve normalno. Ne znam da li jos nesto treba da podesim ili sta...
Cak i ovaj post da bih poslao sam morao da se konektujem na dial-up...
Molim za pomoc...

A da li sve ovo sto si naveo da ne mozes da uradis, da li mozes preko dial-up`a kao sto si se ovde logovao, mada ne bih trebalo da bude do hardvera al ko zna...

A da li sve ovo sto si naveo da ne mozes da uradis, da li mozes preko dial-up`a kao sto si se ovde logovao, mada ne bih trebalo da bude do hardvera al ko zna...

Preko dial-up-a mogu sve da uradim bez problema. I sad na ovom forumu preko wiraless-a mogu da citam sve postove u svakoj temi ali ne mogu ja da postujem dok se ne konektujem dial-up-om.
Imam instaliran i Internet eksplorer i mozilu i operu i google chrom i na svakom ista prica.

Preko dial-up-a mogu sve da uradim bez problema. I sad na ovom forumu preko wiraless-a mogu da citam sve postove u svakoj temi ali ne mogu ja da postujem dok se ne konektujem dial-up-om.
Imam instaliran i Internet eksplorer i mozilu i operu i google chrom i na svakom ista prica.

Stvarno nemam ideju, *** kakav problem, zao mi je, voleo bih da ti pomognem ali ne znam kako. Ako neko zna neka pomogne coveku.

Da li je moguce kupiti neki uredjaj da se nekaci na neki signal koji salju kafici ili tako neke stvari. Kao na Lap-topu sto koriste net sa strane???

da, moguce je, kupis AP bezicni i mozes da se nakacis, ako kafic nije postavio zastitu, a verovatno jeste. Bolje ti je ako si u Beogradu, uzmes svoj laptop podmisku i na Kalemegdan, postavio Telenor bezicni internet, sednes na klupu i surf od 0-24h:ok:

Kartica je TL-WN422G. U command promptu izbacuje pingove 10-30 ms, loss 0 za google, gateway i server IP. U wireless klijentu, stoji link Quality 86%, i signal strength 60%. Download, i upload odlicni.

Cesto se desava da zelena ikona wireless interneta koja stoji u desnom uglu kod sata, napravi blink, promeni se u crvenu boju na sekund. U tom momentu puca internet sa porukom Link failed. Tada signal strength varira oko 50-55-60%, skace gore dole i nakon 10 sekundi internet veza pukne. Sada dok radi, signal strength je na 60% kontinualno, ne pomera se.

Kako odrzati isti signal strength da ne bi bilo pucanja veze? Zasto signal nekad osciluje a nekad ne? Da li je to do provajdera, nekih podesavanja, kablova, struje, antene ?

Poslednja izmena:
Znate li sta je fora........Da komsija postane provajder za vas grad i to prvi ..i stavi repetitor na svoju kucu koja je vama do prozora. E sada koliko je ovo stetno mislim zracenje i to neznam ali imam dzabe net komsija mi dzabe pustio protok . :)

Back