Wing Chun

Za one koji tvrde da Wing Tsun nema nista sa Jeet Kune Do-om neka obrate paznju na rucni rad Tommy-a pa ce videti slicnost, jer je i on vezbao VT a i WT kao i Bruce Lee, pa se onda menjao i razvijao dalje.

Rudi,

o nezahvalnosti nemoramo pricat naravno ko se odvoio od Madaya da sa nista lepo vise o njemu nece reci.

tako je kad se razidju putevi ucitelja i ucenika

Pozdrav ,,
izvini sto nisam odgovorio, nije mi net bio blizu par dana...

Kad procitam onaj moj post od zadnjeg puta malo se zgrozim,,
bas sam bio u elementu i malo bio prestrog,,,
Nije mi bila ideja da tvrdim pazar ko je bolji a ko losiji u Madjarskoj...
Zeleo sam te samo upozoriti da kod njega kao coveka malo ne stimaju sve stvari,,,
Kao majstor sto se tice znanja, ok ...solidno,
uostalom, ne bi bio na tom mestu gde jeste kod Tinga.
Istina je da danas svi koji rade u Madjarskoj bez obzira koja je Wing Chun organizacija u pitanju poticu od njega i poceli su da uce od njega.
Interesantno je da je on u Madjarskoj prilicno izgubio poziciju. Mnogo je jaci u okolnim zemljama nego u svojoj kuci.
S druge strane ima neceg i u tvojim recima,,
cinjenica je da je to osobina ljudi da kad se odvoje od svog ucitelja .. veci deo njih pljuje po njemu i postavljaju se kao da su nesto iznad njega.
Toga i mi ovde u Srbiji imamo i to dosta.

:super:Pozdrav svim korisnicima ove teme! I radosna vest za ljubitelje borilačkih vešrina, naravno i naj radosnija za same Rumljane. Radosna vest je da će u RUMI posle duže pauze početi da radi još jedan kung fu wu shu klub. Ovom prilikom obaveštavam i pozivam sve dobronamerne ljubitelje borilačkih veština da kung fu wu shu klub RAXMO - RUMA počinje sa radom u SPORTSKOM CENTRU - RUMA U " MALOJ SALI" dana 4.10.2008. u S U B O T U od 20 - 22 sata i P O N E D E LJ K O M od 22 - 24 sata:super:
RADNI MOTO KLUBA:
Ako si spreman da vodiš ti V O D I .
Ako nisi spreman da vodiš ti P R A T I .
Ako nisi spreman da pratiš ti se S K L O N I .

Skraćeno: V. P: S:
.
Treninge će voditi: instruktor Rade Momčilović ::bye:

" Nema slučajnih građevina, izdvojenih iz ljudskog društva u kome su nikle iz njegovih potreba,želja i shvatanja kao što nema proizvoljni linija i bezrazložnih oblika u neimarstvu. A postanak i život svake velike lepe i korisne građevine, kao i njen odnos prema naselju u kome je podignuta,često nose u sebi složene i tajanstvene drame i istorije."
Ivo Andrić - Na Drini ćuprija
" Kako je celokupno znanje na svetu stečeno ako ne usresređenošću umnih snsga? Život je spreman da nam otkrije svoje tajne samo ako znamo pokucati, odnosno dati odgovorajući podsticaj. Snaga i jačina podsticaja dolazi putem koncetracije. Nema granica snazi ljudskog uma. Što je usresređeniji to više snage deluje na jednoj određenoj tački i u tome je tajna.
Konfučije

Kao majstor sto se tice znanja, ok ...solidno,
uostalom, ne bi bio na tom mestu gde jeste kod Tinga.

Toga i mi ovde u Srbiji imamo i to dosta.

Jasno, svi se malo mi zanesemo ponekad sa temom...;)

ipak se vidi kod koga jos uvjek uci. A valja vazda gledat realno i malo potrazit kritike da se nezanesemo sa iluzijama. A hvala bogu kad je covjek jedno vreme u EWTO ima dovoljno prilike da vidi majstora. Vecina njih ucila od jednog a svaki se drugacije kretao i imao svoj smisao pokretanja.

fascinira me sta je covjek uspjeo da uradi posto madjarska je bila dosta siromasna zemlja poslje raspada istocnog bloka. Nesmijemo zaboravit da emin i maday imaju tj maday jos uvjek kod istog ucitelja tako da.. tesko je usporedjivat

Pozdrav svima, evo nakon odredjenog vremena zelim da vas obavestim o pocetku tada Wing Chun Skole u Novom Sadu na novoj lokaciji. Saobracajna skola "Pinki" na Podbari.

Treninzi su tri puta nedeljno i to
ponedeljak od 19:30h
cetvrtak od 19:30h
subota od 20h

Uslovi treninga su odlicni, obezbedjene su svlacionice i tusevi, kao i izvanredna sala.

Detalje mozete dobiti na e-mail radoslavsm@gmail ili doci licno u salu.
Pozdrav svima

Strasno kako se prepucavate.

Imala sam priliku da treniram dve i po godine Wing Chun, dok se klub nije rasuo. Trener je zdimio u inostranstvo, na ne bas fin nacin, jer je rekao da ide na doobuku pa ce se vratiti za mesec dana. Dobro svaki covek ima pravo da ode i da se ne vrati, ali makar ne mora lagati ljude koji su trenirali. No, bilo i proslo.
Cim sam pocela treninge imala sam i priliku da prisustvujem i ucestvujem u dvodnevnom seminaru koji je drzao William Cheung. Tada jos nisam bila toliko upucena ko je i sta je. Ali covek je prenosio znanje.
Posto je bio u Rumi i Mitrovici ta dva dana bilo je naravno ljudi i iz Sremske Mitrovice. Momci koji su iz tog kluba Sremske Mitrovice, su svi bili nabildovani i u fazonu daj da nekog razbijem. Nazalost. Smatram da je ovo ipak jedna od vrhunskih vestina - KRALJEVSKA VESTINA. Koju ljudi opet na svakojaki nacin pokusavaju iskoristiti i komercijalizovati. Ne svidja mi se ta agresivnost koja je u ljudima. Rad je jedno i trening i on sluzi da bi se to izbacilo. Fali mi to sto niko ne prica o filozofiji odredjene vestine. Nije samo trening da se istrenira telo, to je samo jedan deo. Treba trenirati i duh, a to opcenito fali, jer ljudi nisu spremni. Onaj ko zeli nesto saznati i o toku energije njega pogledaju i pocnu da se smeju. Borilacke vestine nisu samo za borbu, vec vise za odbranu. Onaj ko udje u srz nece prvi napasti.
Ima jedan predivan snimak iz Tradicionalnog Aikidoa, kad su dva majstora trebali da izvedu prezentaciju vestine. Oni su uzeli svoje bokene (maceve) i drzali ih. U tom polozaju su ostali neka dva minuta, zatim su ustali, poklonili se jedno drugom i to je bio kraj.
Stvorilo se toliko raznih smerova od jedne te iste vestine, da je to skoro nepregledno. Sto je jos gore svako vice samo njegovo je izvorno i pravilno. Sve se menja, sve tece, svakom telu nesto drugo odgovara. Ima nekoliko osnovnih principa kojih se treba pridrzavati ostalo ce se uvek i menjati.
Postoje toliko raznih vestina, ne odgovara svakom telu sve. Taekwondo je za razgibane ljude koji dobro barataju nogama. Tai Chi za mene takodje izuzetno lepo videti, da je efikasno to sam samo cula. Nisam bila u prilici da probam.

Nisam znala da se svi ti smerovi i modifikacije jedne te iste vestine protive i bore jedna protiv druge. To je suludo i nikome ne pomaze.

Back