Rudi,
raspolazes sa jakim informacijama
Zao mi je sto se nikako nemoze doci do snimaka od Sifu Slavka Truntica, dali uopste postoje snimci ?
Ma nesto verovatno postoji ali sifu Truntic ne voli da se medijski eksponira posebno odkad se povukao iz javnosti.
To je njegova odluka za koju sam cuo od nekih njegovih ucenika iz Hrvatske. Ja takodje postujem ovu njegovu odluku i necu pisati o njemu,
posebno sto informacije koje imam nisu od njega licno. Jednostavno ne bi bilo u redu prema njemu.
Ja verujem da ce se jednog dana pojedini snimci ipak pojaviti.
Uostalom, ako malo bolje obratis paznju na Netu neces naci vise od 3-4 njegove fotografije.
Ni kod Prosenice nije mnogo bolje. Postoji par klipova na Youtube i nesto malo fotografija a i to je vecinom nastalo nakon sto je sifu umro.
Znaci uglavnom od njegovih fanova i ucenika.
Postoji njegova video skola koju je uradio u Velikoj Britaniji i zove se Autodefense.
Ja jos pokusavam nekako da doprem do nje ali je na nasim prostorima jednostavno nema.
Znam da je pokojni Sifu Milan Prosenica kao prvi doveo WT u Poljsku ali nikako nemogu nikog naci da mi jos da neke zanimljive Informacije od tada
Kad Je Truntic raskino saradnju sa Leung Tingom ?
Dali je jos postojalo Tehnicara ( TG ) u to vreme ? ako da Sta je sa njima danas ?
Vidi sve ovo su za mene veoma interesantne teme, a verujem i za vecinu na ovom forumu.
Ipak, kako je ova tema otvorena od strane prijatelja iz Tradicionalne Wing Chun linije iz Mitrovice i vezana je vise za njihov rad ja bih voleo da ih ispostujemo,
jer verujem da ima i onih koje ne interesuje ova prica.
Ustvari ja sam pre par meseci upravo iz ovog razloga otvorio temu Wing Chun / Wing Tsun istorija SFRJ,
tako da predlazem da istu pricu preselimo na tu temu. Ustvari, malo sam i iznenadjen slabom odzivom i pitanjima na toj temi.
Iskreno mislio sam da ljude vise interesuje da cuju kako je dosla ova divna vestina do njih.
Iako kazem Jugoslavija mislim i na danasnji period i to bez obzira ko je iz koje linije ove vestine.
Znaci nisam se vezao samo za Wing Tsun liniju.
Istoriju su gradili svi zajedno, zapocela je Tingova linija pa preuzela i nastavila Cheungova linija i danas polako stizu i mnoge nove linije ove vestine kojih do sada nije bilo kod nas.
Znaci to je tema za sve nas....
Na tvoja pitanja bih radije odgovorio na temi WT/WC Istorija SFRJ a i sire nastavio da objavljujem mnoge stvari iz proslosti.
Prestao sam to jer je slaba posecenost teme, a i jer sam na stranama upravo ove teme okicen epitetom da sam majstor samo po tastaturi kako rece nedavno jedna osoba za koju cu ovih dana saznati tacno ime i prezime i pozvati ga jer nije imao hrabrosti da obelodani svoj identitet kad sam ga pozvao da dodje licno do mene i utvrdi sam koliko je moje znanje. Pa, posto Breg nece Muhamedu onda ce Muhamed Bregu,,,
A ja samo hteo coveku da pomognem. Ocigledno me pogresno shvatio.
Eto, jednostavno sam mislio da nije vredno dalje pisati.
Uskoro ce biti dosta novih podataka o Trunticu,
radi se na tome.
Dotle, savetujem da se obratite sifu Popovic Zeljku jer ga je on od svih iz Srbije poslednji posetio i ima najsvezije informacije....
S prijateljskim pozdravom