Wing Chun

Gle ovog sad. Pa valjda ljudi najbolje znaju gde ce da upisu svoju decu.
Vecina ovde govori o njemu negativno i sad se ti nasao da ispravljas sta i kako. Ja nemam
nista protiv Gobarasa,ali vidis da svi ovde govore sta je i ko je. Haos!

Cekaj ja sam malo zbunjen....Svi pisu nesto o tom Gombasu, a ti imas nick G Goran haha...da li je moguce da postoje 2 G Gorana koja treniraju WC?

Ili si tako namerno namestio ime da bi ljudi mislili da si on? Vidim po pisanju da se ne zalazes za njega a misljenja su podeljena, jedni misle da je on ok lik drugi sve najgore....

Mada ako je stvarno covek ok i nevin ruzno je da mu se ovako rusi cast ovo su opasne optuzbe, ne samo za njega nego za bilo koga....

Nisam mislio nista lose za tebe ovim pisanjem, samo mi zanimljiva misterija kako da se pogode 2 coveka 2 Gorana i isto se prezivaju....tj na slovo G.

Bodzepe, hahahahahhahahah, ne bi ga samarao, bacao bi ga po parketu, po ringu, po bilo cemu, a to sto padeze ne zna, jbg, uciteljica ga nije ucila, moguce da je diplome pravio, ali do sada niko nije izdrzao duze od 3 secunde sa njim da radi. Napravi i ti diplomu, mozda ces biti jak, nikad se ne zna. Nisi ljubomoran, sva sreca haha

A sta ono bese to :?:

- - - - - - - - - -

hqdefault.jpg

Koliko sam shvatio, nisi nikada trenirao Wihg Chun? Hmmm, znas kako, ja sam obisao sve u NSu sto se tice Kung fu-a i mogu ti reci da moje znanje koje posedujem je mnogostruko vece od ljudi sa kojima sam se sretao ovde. Na primer isao sam da gledam trening u nekoj Wu Shu(ovo je inace naziv za jednu os dve grane Kung Fu-a, sa preko 50-ak stilova, tako da mozes zamisliti kakva je to brlja) i mogu ti reci da mi je samo upo jedan detalj u oci, a to su svilena odela, i trening bez kontakta. Kao i samoproklamovani ili ko zna vec kakav majstor, mislim da je dovoljno. Reci mi samo koje si godiste? Izbegli bi za pocetak rad sa mladjima. Ja i drug koji bi povremeno dolazio iz SM-a, kao i nas Si Fu Nenad Koviljac bi najverovatnije poceli da drzimo treninge u NS-u. Ono sto ti mogu garantovati su znanje, cvrstina i na prvom mestu prakticnost. Mada je ovo samo reklama, ali videces vec, naravno ako krene sve to sto smo zamislili, sta radimo. Ako te zanima vise o Wing chunu, mozes me pitati sta te interesuje ili mozes posetiti neke od ovih sajtova http://sports.groups.yahoo.com/group/wingchundragon/
http://www.cheungswingchun.com
Inace dobar deo polaganja kod nas u klubu vrsen je kod Cheunga i jedini smo klub koji je Cheung posecivao na ovim prostorima. Pozdrav
Koji su osnovni blokovi u ving chung, dakle daj mi imena pa da ja kasnije trazim po internetu objasnjenja tih blokova
ili neke videoe koji objasnjavaju to

mozes li mi objasniti zasto se koristi onaj udar bez rotiranja pesnice gdje je pesnica po liniji nebo zemlja

Da li moze neko da preporuci koja je nabolja skola fung fu-a u Beogradu? Za potpunog pocetnika starijeg doba koji obozava kung fu od malih nogu (filmovi Brus Lija) ali nije nikada trenirao borilacke sportove?

Koliko vidim na netu to mu dodju:

Wing Chun Kung Fu Klub Zmajevo gnezdo Beograd

Ving Čun Kung Fu Centar - Novi Beograd

Miko Kung Fu Serbia

YIP MAN – Tradicionalni wing chun klub Beograd

Обзиром да си обожавалац кунг фуа најбоље би ти било да просто обиђеш сваки клуб и одрадиш по неки тренинг.

Оно што ти могу рећи јесте да прескочиш сваки клуб који продаје "традиционални" винг чун јер тако нешто не постоји...
Беше овде пре 12-13 година дискусија о томе те је доказано - цитатом из књиге коју је написао мајстор који је једно време био главни мајстор у Југославији а који је изјавио да је назив "традиционални Винг чун" његова идеја коју је после прихватио и Вилијам Чеунг који му је био ментор...

Све у свему обиђеш клубове, процениш где ти одговара атмосфера за рад и термини и одлучиш се.

Обзиром да си обожавалац кунг фуа најбоље би ти било да просто обиђеш сваки клуб и одрадиш по неки тренинг.

Оно што ти могу рећи јесте да прескочиш сваки клуб који продаје "традиционални" винг чун јер тако нешто не постоји...
Беше овде пре 12-13 година дискусија о томе те је доказано - цитатом из књиге коју је написао мајстор који је једно време био главни мајстор у Југославији а који је изјавио да је назив "традиционални Винг чун" његова идеја коју је после прихватио и Вилијам Чеунг који му је био ментор...

Све у свему обиђеш клубове, процениш где ти одговара атмосфера за рад и термини и одлучиш се.

Hvala.

Back