Nemojte se vređati, normalno diskutujte... Ne znam zašto morate da upotrebljavate takve izraze, i na takav način da napadate jedni drugi.
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo jednog vanrednog lika.
STWC FBIH
http://wingchunsavez.blogger.ba/arhiva/2010/01/30/2421888
Wing Chun kao vještinu može izučavati svako ko ima želju, samostalno, u sklopu neformalne grupe, u Registrovanim Udruženjima, klubovima i sl. Međutim ukoliko želite ozbiljno da se posvetite Wing Chun-u, veoma je važan LEGITIMITET vašeg kluba-saveza. Dugo vremena po Balkanskim net forumima vode se rasprave o tome ko je predstavnik ove vještine, a ko ne!!? U relativno kratkim crtama objasnit ćemo suštinu: Naime linija Grandmastera William Cheunga na području tadašnje Yugoslavije datira od 80-tih godina. Javljali su se prvi klubovi, organizovali seminari, Javne prezentacije i sl. Tradicionalni Wing Chun je tada naročito u Srbiji i Vojvodini zasjenio modifikovanu varijantu Kung fu Ving Tchun stila...vremenom su stasavali mladi i perspektivni praktičari, praktičari koji su obećevali!!!...Period koji je u fokusu pažnje je period od 2000. godine pa na ovamo, kada je Grandmaster William Cheung koji je prvi čovjek Svjetske Wing Chun Asocijacije sa sjedištem u Melburnu odlučio da njegovu vještinu vodi njegov najbolji učenik na našim prostorima Predrag Koviljac. Kako to obično biva, neki se nisu slagali sa takvom odlukom pa su počeli sa zasebnim aktivnostima, drugi su nastavili raditi i učestvovati u aktivnostima, sa trećima je prekinuta saradnja (razloga ima dosta, od lošeg kvaliteta do nelegalnih radnji). Danas na široj regiji Balkana egzistira Balkanska Wing Chun Asocijacija koja je legitimna i predstavlja Wing Chun Kung Fu liniju Grandmastera William Cheunga, u sastavu Asocijacije ulaze Srbija, Bosna i Hercegovina (STWC FBIH), Makedonija, Mađarska, Slovenija i kao zasebna jedinica Svicarska. Unija ima svoja tijela i predstavnike, nadležna je za organizaciju i sprovođenje svih aktivnosti Svjetske Wing Chun Asocijacije. Od svih nelegalnih diploma koje dijele po klubovima unutar ne pripadajućih saveza jasno je samo jedna stvar: ukoliko se bavite Tradicionalnim Wing Chunom po liniji GM William Cheunga ispravna je samo jedna diploma, na njoj je verifikacija Grandmastera i Prvog čovjeka Balkanskog Wing Chuna Mastera Predraga Koviljca!!! Postoje ljudi koji se predstavljaju da rade Tradicionalni Wing Chun po liniji Grandmastera a zapravo nisu članovi Balkanske Wing Chun Kung fu Asocijacije! Svi klubovi koji ulaze u Balkansku asocijaciju obezbijeđuju slobodan pristup kako treninzima tako i informacijama o legitimnosti. Ovaj osvrt ne bavi se detaljima i nema za cilj diskreditaciju bilo koga, već realnom situacijom i cilj je ljude informisati o PRAVOJ ADRESI i legalnim predstavanicima!!! Sportski pozdrav,
To bolje stavi na JKD forum wtpredatoraEvo jednog vanrednog lika.
Radojkovic.D opet kuvas corbu od mirodjije. Jel si ljubomoran sto i bosnu ne drzis pod sobom pa rovaris. Ko drugome jamu kopa sam u nju upada stara je poslovica. Taj Cheungov sajt nije azuriran ko zna od kada. Verovatno ce i to biti uskoro. Koliko sam upoznat Cheung je i bio u Bosni i drzao seminar za njih. Vama ko nije sa vama odma ne valja i odma o legimitetu i gluposti a vi se predstavljate kao twc a to je cheungova organizacija ,TWC a niste kod njega. O cemu se tu radi? Koliko znam sad vam je Dejvid glavni a on je Shaolin wing chun, jel? Sto se ne zovete SWC?
STWC FBIH
http://wingchunsavez.blogger.ba/arhiva/2010/01/30/2421888
Wing Chun kao vještinu može izučavati svako ko ima želju, samostalno, u sklopu neformalne grupe, u Registrovanim Udruženjima, klubovima i sl. Međutim ukoliko želite ozbiljno da se posvetite Wing Chun-u, veoma je važan LEGITIMITET vašeg kluba-saveza. Dugo vremena po Balkanskim net forumima vode se rasprave o tome ko je predstavnik ove vještine, a ko ne!!? U relativno kratkim crtama objasnit ćemo suštinu: Naime linija Grandmastera William Cheunga na području tadašnje Yugoslavije datira od 80-tih godina. Javljali su se prvi klubovi, organizovali seminari, Javne prezentacije i sl. Tradicionalni Wing Chun je tada naročito u Srbiji i Vojvodini zasjenio modifikovanu varijantu Kung fu Ving Tchun stila...vremenom su stasavali mladi i perspektivni praktičari, praktičari koji su obećevali!!!...Period koji je u fokusu pažnje je period od 2000. godine pa na ovamo, kada je Grandmaster William Cheung koji je prvi čovjek Svjetske Wing Chun Asocijacije sa sjedištem u Melburnu odlučio da njegovu vještinu vodi njegov najbolji učenik na našim prostorima Predrag Koviljac. Kako to obično biva, neki se nisu slagali sa takvom odlukom pa su počeli sa zasebnim aktivnostima, drugi su nastavili raditi i učestvovati u aktivnostima, sa trećima je prekinuta saradnja (razloga ima dosta, od lošeg kvaliteta do nelegalnih radnji). Danas na široj regiji Balkana egzistira Balkanska Wing Chun Asocijacija koja je legitimna i predstavlja Wing Chun Kung Fu liniju Grandmastera William Cheunga, u sastavu Asocijacije ulaze Srbija, Bosna i Hercegovina (STWC FBIH), Makedonija, Mađarska, Slovenija i kao zasebna jedinica Svicarska. Unija ima svoja tijela i predstavnike, nadležna je za organizaciju i sprovođenje svih aktivnosti Svjetske Wing Chun Asocijacije. Od svih nelegalnih diploma koje dijele po klubovima unutar ne pripadajućih saveza jasno je samo jedna stvar: ukoliko se bavite Tradicionalnim Wing Chunom po liniji GM William Cheunga ispravna je samo jedna diploma, na njoj je verifikacija Grandmastera i Prvog čovjeka Balkanskog Wing Chuna Mastera Predraga Koviljca!!! Postoje ljudi koji se predstavljaju da rade Tradicionalni Wing Chun po liniji Grandmastera a zapravo nisu članovi Balkanske Wing Chun Kung fu Asocijacije! Svi klubovi koji ulaze u Balkansku asocijaciju obezbijeđuju slobodan pristup kako treninzima tako i informacijama o legitimnosti. Ovaj osvrt ne bavi se detaljima i nema za cilj diskreditaciju bilo koga, već realnom situacijom i cilj je ljude informisati o PRAVOJ ADRESI i legalnim predstavanicima!!! Sportski pozdrav,
Vid sad i ovog!
Pa ti si covece u velikoooooooooooojjjjjjj zabludi!
Ajd skeniraj svoju clansku kartu i postavi je na ovaj forum,pa ti mozda i poverujemo da si u Cheungovoj asocijaciji.
Ako si zaista clan,moras to da posedujes,ali ako nemas clansku kartu,onda te je neko dobro zajebao i uverio da verujes u te gluposti.
Ljudi pa niko ovde nije duzan nikom da se pravda da skenira da fotokopira da bi vama nesto pokazao i dokazao. Ja gledam sebe i ako hocu nesto da naucim idem na neki seminar. Ako se taj seminar placa a mene samo ta cinjenica zadrzi onda necu nauciti nista jer nisam na seminaru. Evo sada je uskoro JKD seminar koji ce da drzi WTPREDATOR i kostace 20e. To ce da bude odlicna stvar verujem i gledacu da se usresredim izmedju predavanja da stignem.
Nije mene briga da li je taj WTPREDATOR clan neke organizacije i asocijacije i bas me briga da li ima clansku kartu i jos manje me interesuje da je vidim, ali ako taj WTPREDATOR ima znanje i umece e to mi je bitno. Tako gledam sve majstore mada ih ima malo na ovim nasim prostorima. A ako neko stvarno zna i ume e onda mi nikako nije zao da platim da i ja naucim. JKD je prava stvar , skroz realno.
Naravno da niko nije duzan da bilo sta nekom skenira i dokazuje. Ali je bitno da ima vestinu u rukama a ne da te uce nazovi majstori bez imalo iskustva. Napr. Majstor Galijas Goran iz Rume je los u wing chun-u ali ima iskustvo na ulici i zna da reaguje. Ponekad je to vaznije. Lose za njega je da zbog ovog prvog nikada nije mogao da odrzi klub u Rumi. No nije to bitno nego hocu da kazem da svi samo dokazujete nekakve kartice i diplome a nije to poenta vestine imati clansku karticu!
Pa cinjenica je da Koviljci rade najbolji i najcvrsci wing chun, a sto se tice nekog "napustanja" mene ne napusta niko, ja niti imam klub ni ucenike niti treniram. Koliko sam upoznat, od njih se odvojio se samo onaj momak iz Beograda i niko vise. Cak ste pisali da se svi odvajaju i tako nesto a i user Freelander vas je demantovao. Uostalom, ovde je casica nas koji ne treniramo i piskaramo a prave stvari se desavaju u sali za trening a ne u fotokopirnici i za racunarom. To je svima jasno.
Svasta, pa ja decko nisam ni u jednoj organizaciji a i da jesam ne bi mi palo na pamet da ti bilo sta pokazujem. Ko si ti? Sta si ti? Oni jesu i maju certifikate za to, to je normalno. Njih pitaj. U gasu se nisam nikad kleo, taman posla. Nekada sam trenirao u klubu gde je Gasa bio pomocni trener a Andjelko glavni trener ali ti to ne znas jer si tada bio mali ili se mozda nisi ni rodio. Taj isti Gasa je prevario za ogromne pare gro ljudi i trenutno se sudi za iste. Zivotna greska, lose poslovanje a onda spasavaj sta mozes bez obzira dali ces prodati drugove , kuma , i sve najblize. Dodjite u Rumu pa pitajte ko je Gasa , samo ce vam odmahnuti glavom i rukom!!!!!! Ja dobro znam. Toliko sto je on dobar covek a jos losiji u Wing chunu. Andjelko je bio autoritet ali opet nista posebno a onda je poceo da se bavi nekim okultizmom i da leci ljude bio energijom pa ga tuzili..........Ruma je to, Srbija je to. Ruma je mali Beograd. Srecan je ko podigne dete a da ga uporedo ne podizu i kriminalci. I na kraju sta uradi Gasa? Udje u klub koji je pokrenuo njegov saradnik Predrag i odrzi polaganje kada je ovaj bio odsutan u inostranstvu. Kakav je to obraz. Vise bih voleo da je bio posten i otvorio svoj klub pa da posaljem decu da treniraju a ovako bih morao da ih saljem u druge gradove. A Ruma pored Pozarevca nekad bila centar kung fu-a. Sta smo doziveli....