Wing Chun

Ne mozes da mu objasnis,jer on je "biser,papir-teoreticar,pogledaj sta je meni slozio,posle Provokacije,kako on ima "iskustvo",kako sve zna,ma dobar je On,vredi ga citati i diviti mu se jer je Trade-mark,jedini,unikatni,Nebruseni kamen teoretike zvane Bor.Vest.
Nemam sada vremena,posle cu da mu slozim jednu,onako natenane,rodila ga majka da udara po teoretici.

Nikada ja nisam rekao da sve znam, ali ono sto znam, znam...A to sto si ti od mene napravio ovo ili ono, to je tvoj psihicki problem a ne moj....Zato i jesam trademark, zbog takvih ljudi kao ti, koji od mene prave nesto svemoguce i sveznajuce :mrgreen:

I vidim opet potenciras tu nesto "teorija=pezorativ" ali dobro, sirovina i ne zna ni za sta bolje.... Pomiri se sa istinom, WC je dosta los, pogledaj sta je napisao Bojan BRT za WC na temi - mane i prednosti borilackih vestina...Kod njih an MMA dolaze razni likovi iz raznih vestina i pogledaj kakos e provode WC-ovci, Aikidoke, neki karatisti i td.....Znaci njegov post kao da sam ja napisao......Vidim on je to napisao niko en sme da zucne, a da je napisao to bRu zLi bilo bi vredjanja do 101 i nazad.....

E sad umesto meni da oduzimate vreme idite sa njim se raspravljajte, ubedjujte i nagovorite ga ti kontras i svi ostali da je budala sto trenira MMA i sto tako prica, jer on jadan "nije zapravo trenirao u pravoj WC skoli" , cak ne morate ni da "teoretisete" jer to najvise mrzite na svetu, lik je rekao gde trenira i kada trenira i aktivan je borac, pa izvolte i prakticno ga ubedite da gresi i da je WC opasna vestina, izvolte odite na njihove treninge....Ako imate mooda van treninga...

Ja sam "teoreticar"" i hejter, znas, keyboard warrior, ali zato si ti prakticar, pa izvolte idi da objasnis tamo Bojanu i meni, ja potpisujem njegov post ceo od A do S.

Ma isao sam ja I na WC treninge ali nije to to.Robotski se trenira.Bude uglavnom, sad vezbamo Pak Sao, ti se postavi da ja to izvedem.I tako u krug.Nema simulacije prave borbe I tu se gubi osecaj realnosti.Jedino alsto mi se svidelo na tom treningu je vezba za jacanje kostiju.Zagrevanje 10 sklekova na pesnicama...Necu vise da spamujem ovu temu.Nek trenira ko sta voli, ako neko hoce da se okusa u sparingu ili grapplingu u klubu imamo momaka voljnih pa izvolte.Na kraju krajeva svi smo ovde zbog sporta, a bilo kakav trening je bolji od nikakvog :)
Sent from my GT-I9100 using Forum Krstarice mobile app

Poslednja izmena:
Ma isao sam ja I na WC treninge ali nije to to.Robotski se trenira.Bude uglavnom, sad vezbamo Pak Sao, ti se postavi da ja to izvedem.I tako u krug.Nema simulacije prave borbe I tu se gubi osecaj realnosti.Jedino alsto mi se svidelo na tom treningu je vezba za jacanje kostiju.Zagrevanje 10 sklekova na pesnicama...Necu vise da spamujem ovu temu.Nek trenira ko sta voli, ako neko hoce da se okusa u sparingu ili grapplingu u klubu imamo momaka voljnih pa izvolte.Na kraju krajeva svi smo ovde zbog sporta, a bilo kakav trening je bolji od nikakvog :)

He he he sad ce "prakticari" da ti kazu da nisi isao na DOBRE treninge, na realne treninge, na nemodifikovane treninge, na tradicionalne treninge, and here we go all again ....

Pa ce da te pitaju a gde si ti to isao i kod koga....

Vidis ponekad je bolje ne trenirati nista nego bilo sta....Prvo sto oni vezbajuci WC nista psoebno ne doprinsoe izgledu, nisu fit, nisu ni atletski gradjeni, ili su prezgoljavi ili debeli.....Znaci anti-sportska gradja...Pogotovo ako pogledamo kako su gradjeni boxeri i mma borci...

Znaci mnogo je bolej da neko ne trenira nista i da cvrsto hoda zemljom , da nije u oblacima i tako ce izbeci vecinu tuca, pa cak i ako bude bice oslonjen samo na svoje realne urodjene instinkte, znaci drzace noge pravo, podignute ruke, nesto slicno ako neki ulicni amaterski bokser u pokusaju sa 1001 greskom ali ce bar uspeti nesto da uradi i da se odbrani , a i kada napadne napadace instinktivno kao gorile sto se napadaju , znaci neko rvanje+ box, koristice one krosee propelere, zmahivace i ako ga pogodi bice super po njega.... Ko se ucetalo tako tuce, taj maltene i ne treba nista da trenira, jer ce samo preko tog urodjenog instinkta po frojdu - tanatosa, da uspe da se odbrani i povredi druge.....

Nasuprot tome WC-ovac ima psihologiju sledecu - Prvo to treniraju licnosti koej su po psiholoskom profilu najveci triperi....Dalje, to treniraju obicno licnosti koje bi zelele pare bez motike, zanat bez alata, zele i jare i pare...Da sto manje trenira realno a da tamo nekim misticnim potezima pobedi 10 coveka kao Brus Li 10 Blek Belta kada pobedi.....Cak mislim da posle te scene takvi likovi i dobiju ideju da treniraju WC, a to sve krece od klinackih dana...

Znaci bolje nista da ne trenira nego WC koji ce mu dati PREVELIKI OSECAJ MOCI, samopouzdanja, i vere u sebe da mzoe da se odbrani, cak i od metka, a da su njegovi blokovi i oni smesni "pletenje" direkti brzi od brzine svetlosti.
Znaci takav ce dobiti batine samo tako, i to sve zbog tog LAZNOG osecaja, da znas nesto i da si sposoban da se odbranis i povredis nekog onim smesnim direktima.

Ista fora i sa Aikidom - mozda jos gore - bolje da treniraju ragbi npr kladim se da ce izrasti u boljeg tabadziju neko Aikido koji ce ih prevariti da se osecaju kao stiven Sigal u filmu.....Ali jbg film je film a realnost surova realnost.

A kada konacno dobiju batine idu psiholoski mehanizmi odbrane - MA mogao sam ja da ga prebijem i cak i ubijem, ali iskreno, nisam hteo da koristim te misticne poteze, jer je to veoma opasno.....

A ovi pak delinkventi u Wing Chunu (priznajem ima ih mnogo manej nego u MMA i boxu) ce od svih silnih tehnika naucenih primeniti samo sut u yaya, bodenje u oci prstom i udarac u grkljan, znaci 1% ce koristiti kukavickih poteza a onih 99% tehniak iz WC-a nikada nece primeniti...pa se onda postavlja pitanje zasto uopste i treniraju WC, mogu da uhvate da vezbaju ceo zivot samo te 3 stvari - sut u yaya, prst u oko i brid u grkljan....Brus Li na koga se toliko lzoe je lepo i rekao - Ne plasim se coveka koji je 1000 tehniak uvezbao jednom, nego onog koji je 1 tehniku, 1 udarac uvezbao 1000 puta.....

A oni imaju mali milion blokova a ni jednim ne mogu nsita da blokiraju, posebno nozne udarce sto ej najsmesnije....Sad neki tamo MT borac lomi nogom drvo a on ce svojoj malom nejakom rucicom da mu blokira nogu... Znaci ne mozete protiv fizike ljudi...Zna se sta je F sila, sta je P snaga, sta je a-ubrzanje itd...

@bRu zLi

Нема потребе толико генерализовати, да ли ће неко бити добар борац и успети да искористи оно што вежба поприлично зависи и од инструктора код ког вежба и то је тако у свим спортовима/вештинама.
У последње време све чешће чујем за неке клубове по локалу који се баве и ММА а да су инструктори ликови који су се бавили неким од спортова (бокс, џудо, рвање, карате, ....) а онда напрасно додали још један из супротног табора где су похватали као неке основе и одмах се прогласили за ММА тренере. Шта мислиш колико њихови ученици могу да примене своје „знање“?
Иако је WC сцена код нас поприлично смешна (првенствено због агресивног произвођења инструктора који везе с везом немају а одмах умишљају да су учитељи и мајстори) видео сам и пар момака који јако лепо раде па се не бих постидео ни да вежбам с њима (на жалост ретко залазим у Нови Сад а кад сам и свратио до њих, нисам имао опрему за вежбање код себе).

Ако мало озбиљније погледаш по нету схватићеш да ћеш наћи да у свакој вештини/спорту има будала које неко своје минорно знање покушавају да покажу као неко мајсторство или ултра/гига/мега примењиво у пракси а да реално имају знање и вештину почетника...

Борилачки спортови и вештине у данашњим условима су погодни за ширење разних превараната који своје знање базирају на разноразном лако доступном видео материјалу или пак и посете неколико семинара, где само покушавају да копирају покрете ликова које гледају на истим а да при том везе немају са оним што се стварно приказује и објашњава...

Све у свему поента је да нема потребе генерализовати стање неке вештине/спорта јер ћеш у свакој вештини/спорту наћи и одличне инструкторе али и оне који су самопрокламовани инструктори... Проблем је само што је ових других много више...

Ja sam "teoreticar"" i hejter, znas, keyboard warrior, ali zato si ti prakticar, pa izvolte idi da objasnis tamo Bojanu i meni, ja potpisujem njegov post ceo od A do S.

Saljes poziv ljudima da posete Bojana, da bi objasnili njemu i tebi ahahahahahahahhahahahahahahah ne verujem ahahahhahahahahhahhahahahahahhahahahahahhahahhah

Tehnika se uvek prvo radi "iz mesta" s najavom da bi se savladali osnovni pokreti i kretnja. Posle odredjenog vremena se radi iz kretnje s najavom, i kad se to usvoji radi se, nesto slicno poput boxerskog sparinga, odbrana iz kretnje. Posto si ti iz BG, pretpostvaljam gde si vezbao, posteno, probao si, nije ti se dopalo, kritika opravdana.

Све у свему поента је да нема потребе генерализовати стање неке вештине/спорта јер ћеш у свакој вештини/спорту наћи и одличне инструкторе али и оне који су самопрокламовани инструктори... Проблем је само што је ових других много више...

+1 potpis :ok:

Nikada ja nisam rekao da sve znam, ali ono sto znam, znam...A to sto si ti od mene napravio ovo ili ono, to je tvoj psihicki problem a ne moj....Zato i jesam trademark, zbog takvih ljudi kao ti, koji od mene prave nesto svemoguce i sveznajuce :mrgreen:

I vidim opet potenciras tu nesto "teorija=pezorativ" ali dobro, sirovina i ne zna ni za sta bolje.... Pomiri se sa istinom, WC je dosta los, pogledaj sta je napisao Bojan BRT za WC na temi - mane i prednosti borilackih vestina...Kod njih an MMA dolaze razni likovi iz raznih vestina i pogledaj kakos e provode WC-ovci, Aikidoke, neki karatisti i td.....Znaci njegov post kao da sam ja napisao......Vidim on je to napisao niko en sme da zucne, a da je napisao to bRu zLi bilo bi vredjanja do 101 i nazad.....

E sad umesto meni da oduzimate vreme idite sa njim se raspravljajte, ubedjujte i nagovorite ga ti kontras i svi ostali da je budala sto trenira MMA i sto tako prica, jer on jadan "nije zapravo trenirao u pravoj WC skoli" , cak ne morate ni da "teoretisete" jer to najvise mrzite na svetu, lik je rekao gde trenira i kada trenira i aktivan je borac, pa izvolte i prakticno ga ubedite da gresi i da je WC opasna vestina, izvolte odite na njihove treninge....Ako imate mooda van treninga...

Ti si se hvalio kako si vezbao WC,a ustvari nisi.To znaci da si mnogo vrmena potrosio na teoretisanje,pokusavajuci da savetujes ljude,a sam ne znas sta valja,a sta ne.Bojan je otisao,probao i video da nema vajde i promenio stil.Sta si mene spopao za WC,ja nemam veze sa njim,daklem stvarno si "biser" nad Biserima,hajde samo trade-mark,jos nesto napisi da "uzivamo" u tome:hahaha:

@bRu zLi

Нема потребе толико генерализовати, да ли ће неко бити добар борац и успети да искористи оно што вежба поприлично зависи и од инструктора код ког вежба и то је тако у свим спортовима/вештинама.
У последње време све чешће чујем за неке клубове по локалу који се баве и ММА а да су инструктори ликови који су се бавили неким од спортова (бокс, џудо, рвање, карате, ....) а онда напрасно додали још један из супротног табора где су похватали као неке основе и одмах се прогласили за ММА тренере. Шта мислиш колико њихови ученици могу да примене своје „знање“?
Иако је WC сцена код нас поприлично смешна (првенствено због агресивног произвођења инструктора који везе с везом немају а одмах умишљају да су учитељи и мајстори) видео сам и пар момака који јако лепо раде па се не бих постидео ни да вежбам с њима (на жалост ретко залазим у Нови Сад а кад сам и свратио до њих, нисам имао опрему за вежбање код себе).

Ако мало озбиљније погледаш по нету схватићеш да ћеш наћи да у свакој вештини/спорту има будала које неко своје минорно знање покушавају да покажу као неко мајсторство или ултра/гига/мега примењиво у пракси а да реално имају знање и вештину почетника...

Борилачки спортови и вештине у данашњим условима су погодни за ширење разних превараната који своје знање базирају на разноразном лако доступном видео материјалу или пак и посете неколико семинара, где само покушавају да копирају покрете ликова које гледају на истим а да при том везе немају са оним што се стварно приказује и објашњава...

Slusaj slazem se sa vecinom onoga sto si napisao...Pogotovo ovo za MMA jer to i mene mnogo nervira u zadnje vreme......Dodje neki dzudista, neki rvac, neki lik koji trenirao neki sistem nesto ili se jednostavno bio po ulicama i delinkventna je licnost, agresivan, besan, okupi drugare, i odmah su oni MMA klub, znaju kao guranje i dzudo, nabiflaju 3-5 bjj poteza sa YT-a kakos e radi pa uvezbavaju a "udaranje" odn sve stand up vestine podrazumeva se da znaju, to cak i ne uvezbavaju, svako ko ode da udari dzak u nekoj teretani misli da je PRO bokser i da zna kakos e udara :roll:.

I to je kao MMA klub.... I mene to mnogo nervira.... Pogotovo sto kroz takve klubove vredjaju i onalovazavaju boks, karate, MT i sl, jer ispada da su to sportovi koji se lako uce, da su prosti, jednostavni i da tu i "nema neke nauke".

Ali opet moras priznati da cak i takvi likovi koji to smesno treniraju (ako izuzememo neke isfeminizirane zgoljave momke, neces se valjda za njih uhvatiti kao za statisticki uzor) su obicno 3 koplja iznad nekih ozbiljnihih WC i Aikido, karate vezbaca..... Znaci sama ona pocetna agresivnost, realan hod po zemlji, nezaludjivanje sebe da si neki majstor i da znas neku tehniku koja super pali za +50kg teze protivnike dovodi do toga da si ti na dobrom putu da pobedis jer si se najvise prilagodio uslovima realnosti (Darvinova teorija evolucije - Only the fittest survival gde je fittest ne javise fit nego onaj koji najvecu sposobnost adaptacije i promene situaciji) .

Sa druge strane borci koje ja zovem "misticari" iz sale a ne da bih uvredio nekog (nego da ne bih stalno nabrajao koji su to, a i da se ne bi pronasli i da ne bih prozvao pojedinacno jer nije lepo iako je istina) ne stoje bas cvrsto nogama na zemlji I TO JE NJIHOV NAJVECI NEDOSTATAK.....

NAravno da se slazem da ima puno losih trenera i skola, taj podatak uopste nisam statisticki izostavio, ali opet morate priznati da postoji i faktor koji se zove UCINKOVITOST SAME VESTINE nevezano za trenere, koji veoma utice na nekog borca da li ce biti jaci ili slabiji odn bolji ili gori u odnosu ne na nekog drugog nego u odnosu na samog sebe u zavisnosti da li bi trenirao ovo ili ono....

Licno enmam nista protiv WC-a, sta vise volim ga i trenirao sam ga i steta sto stvarno nije tako realan i mocan kao sto ga hvale treneri koji mlate pare na njemu i zaradjuju na naivnima (nesto slicno kao i religija - popovi koji voze mecke i audije) steta sto sa njim ne mogu da udjem u MMA oktagon i budem superioran u odnosu na ostale ja nejak, protiv fizicki jacih i spremnijih jer je to i filozofija WC-a koju je uzgred napravila zena LOL.

Steta sto to ne mogu koristiti nego moram trenirati box, kick box, Judo, BJJ, rvanje, Mt itd.

A koliko vidim nisam JA TU NEKI PROBLEM, nego kod svih je manje vise ista prica, jer danas u MMA u K1 i u slicnim organizacijama cak i kod organizaovanih ilegalnih street tuca gde se okrece puno para nema ni jednog jedinog WCovca, a ako g ai cak ima i ako je to neki zaludjenik za WC, on samo prica kako trenira/trenirao je WC a u borbi koristi sve zivo samo en WC, tj morao je da ga modifikuje toliko da je samo 1% WC a 99% sve ostalo.

Tako da ono, dok ne vidim WC-ovca kako dominira u MMA, ne verujem. Eh da i ne vadite se kako WCovcu uniej dozvoljeno u MMA oktagonu da sutne protivnika medju noge....Ako je WC vestina sutiranja muskarca u prepone onda s... ti se ja na takvu vestinu.

Covece ,ala si ti preopterecen vitestvom i borbi protiv nekakvih kukavnih poteza.
Pruzi nam dokaze da se vojnici kroz istoriju nisu u borbama sluzili udarcima u testise,
oci ili vrat?!
Imas li dokaz da se samuraj nije koristio pokvarenim udarcem u testise ili vrat?!
Imas li dokaz da sam Brus li nije nikoga prvi udario nogom u testise ,a onda nekim zavrsnim udarcem
pesnice u glavu zavrsio pricu?
Da ,nema pravila ,MMA borci bi itekako nalupali jedni drugima testise ,vadili oci...Koristili bi laktove
Osoba koja udara u testise ili vrat ,nije kukavica ili sto kazu klinci pi#ka ,vec je kukavica
onaj ko pobegne sa mesta zlocina ,a sam je izazvao frku ili problem.
Po meni vestina bez udaranja u testise ili oci ,je brzo potezanje
revolvera izmedju dvojice revolverasa u vreme Divljeg zapada.
Nesto mi jos nije jasno ...Pre nekoliko dana si okacio klip gde si
pokazao da je WC superioran u odnosu na ostale B.V.Klip je trajao
cini mi se vise od sat vremena....Sto se mene tice ja sam nepristrasan pri
B.V.Ali,reci mi sta si hteo time reci kad si postavljao klip ,jer je tad ispalo da
favorizujes WC, a onda ga opet pljujes.
Trenirao si WC ,volis ga ,a pljues WC u odnosu na recimo MMA?!
Pa,cak i da taj MMA i WC nisu ono sto ti zamisljas da budu,ali daj se za nesto vise odluci.
Sam kreni nesto praviti od vestina koje volis ,miksuj...Ili udaraj jednu tehniku 1000 puta
i pokazi nam preko klipa sta je to...Da,se mi ''Neznalice'' grizemo za donju usnu,od muke.

Znas li koja je razlika izmedju muskarca i zene ,koji udaraju u testise?

Poslednja izmena:
Da,pricam o ratu i miru gde se ljudi potuku ,i gde se ne biraju sredstva
u udarcima ,gde ce jedna strana poraziti drugu...Sta tebi tu nije jasno?
Ti ,trazis nekakvo vitestvo u 21 veku ,a nije ga bilo od kada su ljudi poceli
koristiti drvo kao oruzje ,i tako kroz celu istoriju.

Kada se dva vrsna macevaoca sukobe ,jedan od njih ce pokusati sve ne bi li
ubio ili ponizio drugoga.Od,skrivenog bodeza,do kvarne tehnike macem,i jel to sada kukavicluk
,ako pricamo o ljudskoj rasi na bazi psihologije??
Ako ti je do vitestva i romantike ,slusaj pesme Trubadura i poeme o mladim djevama.

Pises tolike postove ,kao da pises ep o Gligamesu ili odu palom vikingu,ako mozes malo
konkretizuj svoje postove.
Ko, to MI ,kad pominjes WC ? Ja,WC nisam trenirao .
Ako je kod tebe to sve objektivna kritika ,kao sto si napisao ,onda si u velikoj zabludi ,smatrajuci svoje
stavove kao ispravne.

ubio ili ponizio drugoga.Od,skrivenog bodeza,do kvarne tehnike macem,i jel to sada kukavicluk
Ako ti je do vitestva i romantike ,slusaj pesme Trubadura i poeme o mladim djevama.

Pises tolike postove ,kao da pises ep o Gligamesu ili odu palom vikingu,ako mozes malo
Ako je kod tebe to sve objektivna kritika ,kao sto si napisao ,onda si u velikoj zabludi ,smatrajuci svoje
stavove kao ispravne.

Tacno tako,on ti je inace psihijatar,pa onda i ovde dolazi da bi pomogao nekima,za koje on oseca da ga trebaju.A inace pise da je on trenirao WC,eto ima iskustva:"Licno enmam nista protiv WC-a, sta vise volim ga i trenirao sam ga i steta sto stvarno nije tako realan i mocan kao sto ga hvale treneri koji mlate pare na njemu i zaradjuju na naivnima (nesto slicno kao i religija - popovi koji voze mecke i audije) steta sto sa njim ne mogu da udjem u MMA oktagon i budem superioran u odnosu na ostale ja nejak, protiv fizicki jacih i spremnijih jer je to i filozofija WC-a koju je uzgred napravila zena LOL.

Tacno tako,on ti je inace psihijatar,pa onda i ovde dolazi da bi pomogao nekima,za koje on oseca da ga trebaju.A inace pise da je on trenirao WC,eto ima iskustva:"Licno enmam nista protiv WC-a, sta vise volim ga i trenirao sam ga i steta sto stvarno nije tako realan i mocan kao sto ga hvale treneri koji mlate pare na njemu i zaradjuju na naivnima (nesto slicno kao i religija - popovi koji voze mecke i audije) steta sto sa njim ne mogu da udjem u MMA oktagon i budem superioran u odnosu na ostale ja nejak, protiv fizicki jacih i spremnijih jer je to i filozofija WC-a koju je uzgred napravila zena LOL.

Ovo podcrtano mu je najjace!
Nema nista protiv WC ,a opleo je
po vestini ,kao konkurent sa sirokim
osmehom u kineskom akcionom filmu iz zlatnih 70ih.

A,onda i ovo upada u oci ;Trenirao je nesto sto je
promaseno:think:,kao vestina....Zar on kao profi psiho
nije ranije primetio da sa WC nesto ''nije u redu''?!

I,trece sad da ocekujemo i repliku naseg Frojda:kafa:

Prestani vise da prozivas, nezasluzujes moje vreme, vidim nije ti dovoljno sto si dobio kazne.....

Ovaj post cu ti prijaviti jer posle kaznjavanja opet prvi pocinjes da prozivas i lazes...

stavove kao ispravne.

Nisam ni u kakvoj zabludi, ni 1 WC-ovac ne psotoji u MMA niti ce ikada postojati....Ni tamo ni u K1 ni nigde gde su ozbiljni borci.....Nego samo se kriju i pravdaju kako ovo ono, a nikada nece uci u realne borbe, samo se izmisljaju nesto...

TO SVE GOVORI, I TO JE TACKA NA WC I SVE OSTALE TEME O NJEMU. JEDNOSTAVNO JE NEUPOTREBLJIV.

Prestani vise da prozivas, nezasluzujes moje vreme, vidim nije ti dovoljno sto si dobio kazne.....

Ovaj post cu ti prijaviti jer posle kaznjavanja opet prvi pocinjes da prozivas i lazes...

Ja bih primetio ovde da je ovo tvoja konstatacija u vezi WC,a ne moja.Imam pravo kao i svaki diskutant da procitam i dam svoje misljenje,nemas ljutis,:ok:

Nisam ni u kakvoj zabludi, ni 1 WC-ovac ne psotoji u MMA niti ce ikada postojati....Ni tamo ni u K1 ni nigde gde su ozbiljni borci.....Nego samo se kriju i pravdaju kako ovo ono, a nikada nece uci u realne borbe, samo se izmisljaju nesto...

TO SVE GOVORI, I TO JE TACKA NA WC I SVE OSTALE TEME O NJEMU. JEDNOSTAVNO JE NEUPOTREBLJIV.

Potpuno si u pravu, još bih dodao i boks kao apsolutno neupotrebljiv, nema boksera u MMA da je nešto pokušao a da nije dobio po pi*ci.

Vidi njega:roll:...Jel tebe WCunovci u snu opsedaju?
Po treci put ti govorim da sa WC nemam nikakve veze.
Za mene svaka BV je dobra na svoj odredjen nacin,i svaka ima
svoju draz.Neko trenira Kapoeru ne zato sto zeli biti ratnik 21veka
,vec zato sto se u njoj ta osoba pronasla.

Ali,ti uporno smaras sa nekakvim teorijama o ratniku 21 veka
sa posebnim vestinama i ne udaranju u testise ,oci ili vrat.

Kako ti kao ''Vrstan'' psiholog nisi na pocetku ili sredini
svog treniranja skopcao da je WC totalno ''Neupotrebljiv''?

Vidi njega:roll:...Jel tebe WCunovci u snu opsedaju?
Po treci put ti govorim da sa WC nemam nikakve veze.
Za mene svaka BV je dobra na svoj odredjen nacin,i svaka ima
svoju draz.Neko trenira Kapoeru ne zato sto zeli biti ratnik 21veka
,vec zato sto se u njoj ta osoba pronasla.

Ali,ti uporno smaras sa nekakvim teorijama o ratniku 21 veka
sa posebnim vestinama i ne udaranju u testise ,oci ili vrat.

Kako ti kao ''Vrstan'' psiholog nisi na pocetku ili sredini
svog treniranja skopcao da je WC totalno ''Neupotrebljiv''?

Bas mene briga sta ti treniras ili bilo ko drugi.....Ja govorim objektivno i onako kako ejste a ko ce da se pronadje i ko sta trenira uopste me nije briga, tako da ne govorim tebi samo nego uopsteno...

Bas mene briga kakvu draz ima koja vestina, zna se sta je osnovna namera borilacke vestine - BORENJE I POBEDA. Sve ostalo su samo izgovori zato sto je ta vestina najverovatniej losa i nefunkcionalna pa joj se navod e i ostala svojstva...

To koliko sam ja trenirao WC je nebitno....Da sam trenirao manje bilo bi - nisi dovoljno trenirao nisi dovoljno uvezbao, a ti pitas sto odmah nisi uvideo...Na kraju krajeva WC i nema nikakvih dodirnih tacka sa psihologijom pa da se moze odmah provaliti da ej metodologija WC-a losa, ipak se mora preci trenazni proces, ja sam dao sansu WC-u i nije opravdao....

Jedino sto sam zapazio a da dolazi u sferu psihologije je preveliko lazno samopouzdanje koje sticu ucenici misleci da su nepobedivi i da ce oni sve izblokirati onim svojim blokovima i da ce stvarno nekom naneti telesne povrede onim smesnim "pletenje" direktima. To nijedna druga bor.vestina/sport nije uspela - da stvori takav lazni osecaj, mozda Aikido i jos neki sistemi za borenje....

Znaci ako cemo filozofirati eto ima nesto dobro i u WC-u - i zbunjivanju vezbaca i ulivanju lazne nade..... ALI GOVORECI EGZAKTNO, WC JE LOS ZA BORENEJ I NEMA TU MESTA ZA FILOZOFIRANJE VISE...

Niej svaka vestina ista niti ce biti, niti imaju iste primene u realnosti tako da ostavite se tih smesnih politicki-korektnih mantri. Budimo iskreni.

Nikada WC-ovac se nece pojaviti u MMA i dokazati da ta vestina vredi i ne daj Boze da je dominantna ili superiorna naspram drugih kako je npr brazilski BJJ dokazao.

Zato ili neka me primeri u praksi opovrgnu, ili shut the f... up !

- - - - - - - - - -

Potpuno si u pravu, još bih dodao i boks kao apsolutno neupotrebljiv, nema boksera u MMA da je nešto pokušao a da nije dobio po pi*ci.

nemoj uopste da stavis boks i WC na istoj stranici na ovom pdf-u a kamoli da ih stavis u isti post.....Objasnjenje je nepotrebno.

Uporediti box i WC.....A, da , ja zaboravio gledao si film Ip Man pa si se napalio heheheh.

Roy Nelson kad udje u oktagon najave ga kao kung fu fighter, ali naravno od kung fua nema ni traga.Doduse covek je izuzetan u parteru, cak je frank mira pobedio na grappling turniru, ali boks mu je primarna tehnika kojom se sluzi.

Sent from my GT-I9505 using Forum Krstarice mobile app

Mah, Nelson je jedan od onih posebnih ljudi koje možeš naći u svakom modernom cirkusu, kao Mario Baloteli ili Denis Rodman. Za njega, pored tog nekog šaolin kung fua, stoji da je điuđicista, i to brazilski. A to što radi rukama samo podsjeća na boks, ali je mnogo prljavije i traljavije. On je prosto jak ko konj, i očigledno može podnijeti mnogo batina, i to je razlog njegovih pobjeda, a ne što je "sjajan" bokser. Da je boks upotrebljiv u MMA, onda bi braća Kličko bili šampioni i u UFC ili šta ti ja znam. Ali oni, ako bi se i borili u MMA borbama, morali bi da modifikuju svoj stil borbe do neprepoznatljivosti, i onda to više ni ne bi bio boks već "šaketanje", kako to već u MMA nazivaju.

Normalno,svako ko bi usao u MMA borbu sa bokserskim gardom dobio bi teske batine vrlo brzo.
Nelsonov "boks" jeste cudan,ali ima neverovatan osecaj tajminga desnom rukom,i koga pogodi izaziva teske nokaute.

Da, onaj desni sving mu je premoćan, prelijepo probija. Ali opet, da nije mrcina i da nema drvenu glavu, nema šanse da bi se onako mogao boriti :D

Čitao sam neki intervju sa Dos Santosom, kao u fazonu, konta da bi nakon tri mjeseca treninga mogao na megdan nekom od braće Klično. A ovaj u komentaru pomalo podsmješljivo piše, parafraziram, možda je izuzetan udarač za MMA standarde, ali je pitanje kako bi prošao i sa amaterskim bokserima. I obrnuto, to što je neko neslavno prošao u MMA ne znači automatski da je loš bokser/kikbokser/karatista/vingčunovac/rvač, niti govori nešto o samim vještinama, već da je dotični loš MMA borac. MMA je super, ali nije sinonim za borenje, i nije mjerilo toga koliko je pojedina vještina dobra po sebi, već samo koliko je primjenljiva isključivo unutar MMA univerzuma.

Da, onaj desni sving mu je premoćan, prelijepo probija. Ali opet, da nije mrcina i da nema drvenu glavu, nema šanse da bi se onako mogao boriti :D

Čitao sam neki intervju sa Dos Santosom, kao u fazonu, konta da bi nakon tri mjeseca treninga mogao na megdan nekom od braće Klično. A ovaj u komentaru pomalo podsmješljivo piše, parafraziram, možda je izuzetan udarač za MMA standarde, ali je pitanje kako bi prošao i sa amaterskim bokserima. I obrnuto, to što je neko neslavno prošao u MMA ne znači automatski da je loš bokser/kikbokser/karatista/vingčunovac/rvač, niti govori nešto o samim vještinama, već da je dotični loš MMA borac. MMA je super, ali nije sinonim za borenje, i nije mjerilo toga koliko je pojedina vještina dobra po sebi, već samo koliko je primjenljiva isključivo unutar MMA univerzuma.

Ama ne mesaj WC sa ostalim realnim sportovima, to uopste nije ni porediti.... I jos na kraju - ne mzoe da uzdigne WC ali zato mzoe da spusti MMA - kao niej to neko ogledalo za realne borbe i pokazatelj koliko je koja vestina dobra....

Samo filozofirate...A gde ce se onda dokazati WC a ? Sta kao WC je premocan, ali nazalost MMA je los sistem i ima puno pravila (zabranjuje se sut u mooda i pucanje iz pistolja) pa tu WC ne moze da se iskaze u fulu???

Znaci WCovac svuda lose prolazi, svuda, i u MMA, i u K1 i na ulici , znaci svuda...Nikada u zivotu nisam video WC borbu da pobedi WCovac, i nikada nece uci u MMA.I to profesionalci i ozbiljni vezbaci...A da ne pricam o amaterima koji treniraju WC...Pa presmesno - odi u bilo koji WC klub i pogledaj kakve babe i tetke sa 2 leve noge treniraju a onda odi u neki box ili mma klub i pogledaj kako treniraju ti likovi, kako su gradjeni, sta su sve u stanju da urade i izdrze i sve ce ti biti jasno....

Roy Nelson kad udje u oktagon najave ga kao kung fu fighter, ali naravno od kung fua nema ni traga.Doduse covek je izuzetan u parteru, cak je frank mira pobedio na grappling turniru, ali boks mu je primarna tehnika kojom se sluzi.

Sent from my GT-I9505 using Forum Krstarice mobile app

Ma kakav crni kung fu.....Cak i neki WC borci koji su vredeli, su poceli da vezbaju sve zivo, pa onda prave neke modifikacije i sisteme, pa onda podele vezbanje - luzere uce WC a oni sami treniraju ostalo i treniraju ostalo i one tough boys-e koji bi stvarno da budu borci a ne babe sa 2 leve noge...

Tako da to je sve smesno i to zna svaki pametan klinac jos u 6-7 razredu osnovne a ovde vidis ima gomila matoraca od po 30-40-50-60 godina koji se loze na WC i imaju sumanute ideje, prosto tuuuuuzno da imaju toliko godina a da imaju takva infantilna razmisljanja na nivou tripujuceg klinca koji je prvi put odgledao film U zmajevom gnezdu i istripovao se da upise Kung Fu i da se konacno za mesec dana osveti celoj skoli koja ga maltretira svakog dana i bije zauske.

Back