Ma isao sam ja I na WC treninge ali nije to to.Robotski se trenira.Bude uglavnom, sad vezbamo Pak Sao, ti se postavi da ja to izvedem.I tako u krug.Nema simulacije prave borbe I tu se gubi osecaj realnosti.Jedino alsto mi se svidelo na tom treningu je vezba za jacanje kostiju.Zagrevanje 10 sklekova na pesnicama...Necu vise da spamujem ovu temu.Nek trenira ko sta voli, ako neko hoce da se okusa u sparingu ili grapplingu u klubu imamo momaka voljnih pa izvolte.Na kraju krajeva svi smo ovde zbog sporta, a bilo kakav trening je bolji od nikakvog

Sent from my GT-I9100 using Forum Krstarice mobile app
He he he sad ce "prakticari" da ti kazu da nisi isao na DOBRE treninge, na realne treninge, na nemodifikovane treninge, na tradicionalne treninge, and here we go all again ....
Pa ce da te pitaju a gde si ti to isao i kod koga....
Vidis ponekad je bolje ne trenirati nista nego bilo sta....Prvo sto oni vezbajuci WC nista psoebno ne doprinsoe izgledu, nisu fit, nisu ni atletski gradjeni, ili su prezgoljavi ili debeli.....Znaci anti-sportska gradja...Pogotovo ako pogledamo kako su gradjeni boxeri i mma borci...
Znaci mnogo je bolej da neko ne trenira nista i da cvrsto hoda zemljom , da nije u oblacima i tako ce izbeci vecinu tuca, pa cak i ako bude bice oslonjen samo na svoje realne urodjene instinkte, znaci drzace noge pravo, podignute ruke, nesto slicno ako neki ulicni amaterski bokser u pokusaju sa 1001 greskom ali ce bar uspeti nesto da uradi i da se odbrani , a i kada napadne napadace instinktivno kao gorile sto se napadaju , znaci neko rvanje+ box, koristice one krosee propelere, zmahivace i ako ga pogodi bice super po njega.... Ko se ucetalo tako tuce, taj maltene i ne treba nista da trenira, jer ce samo preko tog urodjenog instinkta po frojdu - tanatosa, da uspe da se odbrani i povredi druge.....
Nasuprot tome WC-ovac ima psihologiju sledecu - Prvo to treniraju licnosti koej su po psiholoskom profilu najveci triperi....Dalje, to treniraju obicno licnosti koje bi zelele pare bez motike, zanat bez alata, zele i jare i pare...Da sto manje trenira realno a da tamo nekim misticnim potezima pobedi 10 coveka kao Brus Li 10 Blek Belta kada pobedi.....Cak mislim da posle te scene takvi likovi i dobiju ideju da treniraju WC, a to sve krece od klinackih dana...
Znaci bolje nista da ne trenira nego WC koji ce mu dati PREVELIKI OSECAJ MOCI, samopouzdanja, i vere u sebe da mzoe da se odbrani, cak i od metka, a da su njegovi blokovi i oni smesni "pletenje" direkti brzi od brzine svetlosti.
Znaci takav ce dobiti batine samo tako, i to sve zbog tog LAZNOG osecaja, da znas nesto i da si sposoban da se odbranis i povredis nekog onim smesnim direktima.
Ista fora i sa Aikidom - mozda jos gore - bolje da treniraju ragbi npr kladim se da ce izrasti u boljeg tabadziju neko Aikido koji ce ih prevariti da se osecaju kao stiven Sigal u filmu.....Ali jbg film je film a realnost surova realnost.
A kada konacno dobiju batine idu psiholoski mehanizmi odbrane - MA mogao sam ja da ga prebijem i cak i ubijem, ali iskreno, nisam hteo da koristim te misticne poteze, jer je to veoma opasno.....
A ovi pak delinkventi u Wing Chunu (priznajem ima ih mnogo manej nego u MMA i boxu) ce od svih silnih tehnika naucenih primeniti samo sut u yaya, bodenje u oci prstom i udarac u grkljan, znaci 1% ce koristiti kukavickih poteza a onih 99% tehniak iz WC-a nikada nece primeniti...pa se onda postavlja pitanje zasto uopste i treniraju WC, mogu da uhvate da vezbaju ceo zivot samo te 3 stvari - sut u yaya, prst u oko i brid u grkljan....Brus Li na koga se toliko lzoe je lepo i rekao - Ne plasim se coveka koji je 1000 tehniak uvezbao jednom, nego onog koji je 1 tehniku, 1 udarac uvezbao 1000 puta.....
A oni imaju mali milion blokova a ni jednim ne mogu nsita da blokiraju, posebno nozne udarce sto ej najsmesnije....Sad neki tamo MT borac lomi nogom drvo a on ce svojoj malom nejakom rucicom da mu blokira nogu... Znaci ne mozete protiv fizike ljudi...Zna se sta je F sila, sta je P snaga, sta je a-ubrzanje itd...