WING CHUN ,ADRENALIN I BESKORISNI POTEZI.

Pa sam si rekao da je to pokazatelj kako treba da se trenira,niko se ovde nije istripovao. To je najgori moguci primer kvalitetnog treninga. I ucenik nece imati vanserijske reflekse ako ga nabodes u glavu i prospes mu vilicu po podu,ne znam gde si to cuo. Sparring i to jak - svakako. Ali ne nista slicno ovome jer ovo nema veze sa pravim nacinom treniranja.

A da li postoji mogucnost da je ucenik kriv jer nije na vreme lepo eskivirao? Ok, trener je kriv jer nije rukavice nosio.

Nemoj da kazes da nikada u zivotu nisi video povredu na treningu????

A sta neko ko trenira boks i sparinguje? Pa i oni dobijaju ovakve udarce. Doduse sa rukavicama naravno, ali kakvo je stanje u nasoj zemlji vecina nema ISPRAVNE RUKAVICE, smara ga da nosi kacigu i nema stitnike za zube.....

I jos nesto - svi ovde moralisu kako je mogao da ima potres mozga, da dobije ovo ono, i to kao nije u redu, a u redu je da ovaj momak udje u oktagon da mu tamo prosipaju mozdanu masu , sve isto samo drugi covek??

Ovaj ga je jednom udario....Koliko sma video, bar nema krvi, nema posekotina i razderotina. I ovo je sada kao nesto najstrasnije na svetu a ovo nije, ovo je ok :

A da li postoji mogucnost da je ucenik kriv jer nije na vreme lepo eskivirao? Ok, trener je kriv jer nije rukavice nosio.

A sta neko ko trenira boks i sparinguje? Pa i oni dobijaju ovakve udarce. Doduse sa rukavicama naravno, ali kakvo je stanje u nasoj zemlji vecina nema ISPRAVNE RUKAVICE, smara ga da nosi kacigu i nema stitnike za zube.....

I jos nesto - svi ovde moralisu kako je mogao da ima potres mozga, da dobije ovo ono, i to kao nije u redu, a u redu je da ovaj momak udje u oktagon da mu tamo prosipaju mozdanu masu , sve isto samo drugi covek??

Ovaj ga je jednom udario....Koliko sma video, bar nema krvi, nema posekotina i razderotina. I ovo je sada kao nesto najstrasnije na svetu a ovo nije, ovo je ok :

Ucenik nije kriv. Krivica kada ucenik primi knockout udarac na treningu je iskljucivo instruktorova(i to od samog trenera). Golom sakom,nakurceno, sa izuzetnim ego problemom,jer ga je jos nogom uzdizao momenat kasnije. Drugo,sam razlog sto je primio takav udarac je opet - Instruktorova krivica. Ocigledno je da ga nije dobro ucio. Ovo nije nikakav pokazatelj muskosti i kvalitetnog treninga,vec nesto drugo ,ovde si vec godinama na forumu,a verovatno treniras i sam,trebalo bi da znas sta je pravilan nacin spremanja boraca. Ovako ne spremaju ni Silvu,ni Sonnena,ni teskase UFCa,vec se sa njima radi inteligentno i profesionalno. Ne prosipaju im lobanje golom sakom. Svaki udarac koji se primi ostavlja posledice,i TOP borci se stite od ovakvih kikseva.
Za Oktagon te spremaju da budes ciste glave,neukaljan losim treningom,upravo da bi izdrazao najgore. Ovo sto si okacio je sranje i to bi i sam trebalo da znas.
(Sto se opreme tice i to je nesavestan i neprofesionalan odnos kluba prema ucenicima,jer ako su vec uzeli za shodno da treniraju momke za ring,njihova je duznost da obezbede adekvatnu opremu i to nema nikakve veze sa tim sto zivimo u Srbiji,los argument)

Poslednja izmena:

To samo ti izgleda znas sta si trenirao i na osnovu cega si osvajao medalje i dobijao diplome. Boks nije sigurno, niti MMA, kao ni bilo sta slicno tome, to se vidi iz ovog posta.
Nedavno si mi rekao da ne zelis da mi kazes sta treniras, da te ne bih gledao kroz stereotipe vezane za tu vestinu/sport, jer ti ne gledas ni kroz jednu prizmu, vec si sirokouman. Vidim.

Из мог искуства, 90% уличних туча се добија најпростијим директом, боксерским, вингчуновским, или неким трећим, небитно. Као што су у 90% уличних туча са друге стране противници који се не баве никаквим борењем. Такође, више од 90% живота проведемо у ситуацијама које нису уличне туче, тако да је бављење борењем гдје је највећа мотивација то, како се спремити за уличну шору, глупо, а и губљење времена, јер постоје једноставније и брже методе за одбрану од нападача, џепни сузавци, они електрошокери и сл.

Било је ријечи о навали адреналина у конфликтној ситуацији, те како се тада "забораве све технике и користе неки основни потези", међутим, то је првенствено проблем недовољне увјежбаности, него мањкавост вјештине. То зна свако ко се бавио вјежбањем нечега, па било то борење, хеклање или свирање неког инструмента. Тако некако долазимо до тих "бескорисних потеза", који не морају увијек бити бескорисни. Као што је Ерик Џонсон или Стив Вај, прије него што су постали грандмастери гитаре, провели године шпилајући "бескорисне скале и прстореде и досадну теорију", како би то постало дио њихове природе и како би у стресним ситуацијама (живи наступ) њихово тијело реаговало у великој мјери по аутоматизму, тако је и при учењу борења понекад потребно радити вјежбе и технике које немају директне везе са самом борбом, већ са усвајањем основних принципа борења. А принципи су оно што је битно, јер се многе технике забораве.

Годинама се бавим санда борењем, а користим сваку прилику да испробам неке ствари са људима који раде винг чун, шуаи ђао, који су такође са мном у клубу, као и са кикбоксерима и људима са ММА. Радио сам и таи чи чуан једно вријеме, док сам се опорављао од повреде зглоба (и намјеравам да ту форму, кад-тад, научим до краја). И од сваког је могуће научити понешто, код вингчуноваца ми се свиђа мекоћа коју посједују која им омогућује да упијају моје нападе, кретања која су развијенија него у једној вјештини коју сам видио. Шуаи ђао ми се свиђа јер нема пренемагања, тражи се чврстина и спретност, и види се велики утицај на бацачки приступ у самом санда борењу. Чак сам и из таи чи чуана научио сјајне ствари (иако он одавно нема борбену употребљивост), највише што се тиче држања и равнотеже.

Чини ми се да су Кинези сами највише криви за ту слику о винг чуну, а и другим стиловима као "мистичним вјештинама" без неке користи, јер су нам подваљивали свега и свачега, а мало правих ствари, и биће искључиви кривци кад им неки сјајни стилови у потпуности нестану. А ствар је проста - Кинези су један од најпрактичнијих народа на свијету, и здраворазумско размишљање нам казује да би и борилачке вјештине требало да буду такве - практичне. Што у суштини и јесу, оно са чим сам се ја до сада сусретао је све само не мистично, и засновано је искључиво на науци. Прво, један дио времена треба ојачати тијело како би могло да правилно усвоји технике. Затим, понављати технике (које опет нису никаква магија, већ резултат проучавања реакција људског тијела) док тијело не дође до нивоа кад реагује инстинктивно (као што би рекли џез музичари, научиш све могуће скале, модусе, акорде, варијације, односе, да их имаш у малом прсту, онда их заборавиш и спреман си да свираш џез). Кад се то постигне, онда нема тог адреналина који ће нас натјерати да радимо ствари које нећемо. Дакле, у бити је веома једноставно, као што је једноставно постати мајстор било чега.

To samo ti izgleda znas sta si trenirao i na osnovu cega si osvajao medalje i dobijao diplome. Boks nije sigurno, niti MMA, kao ni bilo sta slicno tome, to se vidi iz ovog posta.
Nedavno si mi rekao da ne zelis da mi kazes sta treniras, da te ne bih gledao kroz stereotipe vezane za tu vestinu/sport, jer ti ne gledas ni kroz jednu prizmu, vec si sirokouman. Vidim.

Ne, to ne znam samo ja, nego ja , oni koji su videli, i oni koji su dali. To sto TI NE ZNAS ne znaci da ne zna niko. Logicnka greska u zakljucivanju.
Sta boks nije sigurno i MMA, ti znas???? Ako si opet upotrebio neko zakljucivanje na osnovu glupih pretpostavki onda ok....

Sta se "vidi", nista se ne vidi, nego ti vrsis projekciju, vidi se projekcija tvog uma, i nista drugo..... U Rorsahovoj mrlji se vidi rorsahova mrlja, a ti ko zna sta bi video i mislio bi da je to stvarnost.
Pa ne zelim da ti kazem, tj nisam zeleo jer si tako postavio pitanje, tvoje pitanje nije usledilo onako ili iz nekog normlanog razloga nego bukvalno "Kazi mi sta treniras da bih mogao da donesem neki sud sad o tebi i da mogu da ti dobro odgovorim , kazi mi kako bih imao vise podataka o tebi i da bih znao kako lakse da te verbalno pobedim" ..... E zbog tog razloga neces dobiti odgovor, ostaces uskracen za upotrebu argumentum ad hominema.

"Vidim" - Sta ti vidis? Ne vidis nista.

Na kraju, nsita nisi dokazao, ja uopste ne moram ovde da lepim slike medalja i pehara, pojaseva, JER TI SI REKAO DA JA NIKADA NISTA NISAM TRENIRAO, a i to si "video" .

E znas sta, ne moras uopste da nosis naocare ako ih toliko ne volis, danas imas i laserksu operaciju ociju i pokazala se kao uspesna, pa mozes i to probati, samo nemoj lose "videti" !

p.s. Previse si sebi dao za pravo da se prolupavas na forumu! Neko mzoe izraziti svoje misljenje kakvo god ono bilo, a takvi kao ti odmah pocinju - "ti nikad nisi nista trenirao, ti ovo ti ono...." I tako se pocinje, tako se prave gluposti po forumu i dzabe trosi pdf. Ti ces za nekog da kazes nesto, a nemas pojma ko je i nikada ga nisi upoznao u zivotu niti si mu drzao svecu.

Evo ja cu sada reci da je 1+1=3. Je l sad "VIDIS" da sam imao keca iz matematike kroz celo skolovanje ili moram i diplome sa takmicenja iz matematike da lepim ovde???

Da se razumemo,onakva demonstracija sile je krajnje idiotska.Da je hteo da pokaze pravilno,stavio bi rukavicu i udari bi sa mozda 30% snage.Toliki covek koji trenira MMA bez rukavice moze ubiti nekoga bez vecih problema.
Ako je to recept za celicenje onda ovde stvarno neko nema veze sa zivotom.

:cool:....Sto ce reci,da je ovo tek bio beskoristan potez prepun negativnog adrenalina

a,gde je onaj momak goran.g sto je svima hteo pokazati koliki je udarac? pre par meseci sam mu pripremio teren u batajnici ,da dokaze znanje iz W.C. preko PP mu rekao da se javi i da mi posalje broj i cvrc....nestade

Eeeeeeeeee takvi sto se nude i sto pozivaju ajde ako smes ajde odma, uvek ispare u zadnjem trenutku kada treba da se dodje.
Pravi borac zna sve rizike borbe i nece se tako olako nuditi na forumu da se bije sa nekim o kome ne zna nista, mozda je taj sa druge strane tastature Cak Noris licno. Ali budala koja je previse samopouzdana je ili retardirana ili blefira neki bubuljicavi klinjos.

Eeeeeeeeee takvi sto se nude i sto pozivaju ajde ako smes ajde odma, uvek ispare u zadnjem trenutku kada treba da se dodje.
Pravi borac zna sve rizike borbe i nece se tako olako nuditi na forumu da se bije sa nekim o kome ne zna nista, mozda je taj sa druge strane tastature Cak Noris licno. Ali budala koja je previse samopouzdana je ili retardirana ili blefira neki bubuljicavi klinjos.

iako mu nisam hteo reci u pocetku ,ali evo sad kazem .....u kik boks klubu sam preko momaka spremio sve za demonstarciju gorana .g i mene licno ili da bira da se proba sa covekom koji je vlasnik kluba,ipak mene je nazvao prilicno pogrdnim imenom iako mu nisam dao povod za vredjanjem.pa rekoh ajde kad sam ''balavac ,koji ce dobiti po picci'' kako kaze sam goran g. omogucio sam mu i mesto i ljude ,samo da se javio da zakazemo vreme.
i,kazem mu preko PP da se javi ,a on ce meni ''ne ,ti se meni prvi javi '':eek:
toliko o tome.

evo sad ga opet pozivam da se dogovorimo tamo u janurau ili februaru,da se oproba sa njegovim W.C. ,a protiv kik-boksera ili dzudiste,ovog puta ja ne mogu ,jer sam na moju zalost imao operaciju.

iako mu nisam hteo reci u pocetku ,ali evo sad kazem .....u kik boks klubu sam preko momaka spremio sve za demonstarciju gorana .g i mene licno ili da bira da se proba sa covekom koji je vlasnik kluba,ipak mene je nazvao prilicno pogrdnim imenom iako mu nisam dao povod za vredjanjem.pa rekoh ajde kad sam ''balavac ,koji ce dobiti po picci'' kako kaze sam goran g. omogucio sam mu i mesto i ljude ,samo da se javio da zakazemo vreme.
i,kazem mu preko PP da se javi ,a on ce meni ''ne ,ti se meni prvi javi '':eek:
toliko o tome.

evo sad ga opet pozivam da se dogovorimo tamo u janurau ili februaru,da se oproba sa njegovim W.C. ,a protiv kik-boksera ili dzudiste,ovog puta ja ne mogu ,jer sam na moju zalost imao operaciju.

C, ih sad ce da se slepa na tu operaciju, sad ima da te izaziva, kao nije stigao ranije ali sada hoce.... A da nisi spomenuo operaciju i da si blefirao, opet ga ne bi nigde bilo.

C, ih sad ce da se slepa na tu operaciju, sad ima da te izaziva, kao nije stigao ranije ali sada hoce.... A da nisi spomenuo operaciju i da si blefirao, opet ga ne bi nigde bilo.

operaciju sam namerno pomenuo ,jer ako se potrefi da se nadjemo da mogu da mu pokazem oziljak,od operacije....da ne misli decko da baronisem.iako sam pre operacije imao zarku zelju da se nas dvojica nadjemo,pa kazem ti ,slao mu na PP poruke i rekao mu da sam sredio mesto i da ako se boji neka dovede nekoga sa sobom ,mada za to nije imao razloga,al ajde.....
kazem nije problem da sada organizujem njega i dzudistu i cini mi se da sam mu rekao, da cu snimiti sorku i postaviti na ovoj temi ...pa da svi vidimo kako ce proci.
ako momak pobedi od mene ima veceru i naklon i svaki put cu ga castiti reputacijama kao vid postovanja.
vidi brate ,ja nemam komplekse .....ili si bolji borac ,a ja popusio ili se moze desiti obratno ,svejedno.ali,ne trpim osobe poput njega.
volim iskren i otvoren razgovor ,kakav god bolan ili neprijatan bio ,ako pricamo sada o B.V. i o tome dal si popio batine i kada i od koga ,to nije nista sramota ,sramota je sto si se kurcio i popio si batine ili se nisi pojavio ,a urlao si na sva usta i pretio.

Zavisi koji Wing Tsun ste trenirali?

1.

Dobro hoces lid a prestanes da spamujes svaku temu sa ovim istim postom???

Mislim, smesni su klipovi, ubrzavani 17 puta, koja je poenta toga, kompleksi, ili da se "bolje vidi kada je ubrzano", valjda ako se radi montaza videa, valjda treba usporiti klip ako zelis da ima edukativnu svrhu a ne da ga ubrzas kako bi pokazao da si moodo, mislim koja je poenta toga?

Back