Sad ozbiljno verujem da trollujes. Ako obratis malo paznju na medije koji se bave borenjem...videces da su svi osudili ovaj video. Svi MMA borci, treneri, novinari su osudili ovaj video.
Posto si psiholog trebalo bi da znas kakav uticaj na mozak ostavlja nokaut, a ovaj decko je bas to doziveo. Bas zbog toga se na treninzima koristi puno zastitne opreme. Naravno ne mislim na Parkinsonovu bolest Muhamada Alia vec mislim na to da svaki covek koji dozivi nokaut je svaki sledeci put podlozniji nokautu.
OVAKO NE TREBA DA SE TRENIRA. Ovo nije trening ovo je bezrazlozna demonstracija sile koja je za posledicu imala mozda i ozbiljnu povredu (svako ko je slomio vilicu znace o cemu pricam).
Ako hocete da trenirate pravilno, da se spremate za stres koji borba donosi onda morate da sparingujete, da radite sparing drillove i tako cete se spremiti za ono sto ulica donosi. Ovako...nista od toga.
Ahahha, ala ste se svi odreda istripovali. Pa naravno da ja ovo ne podrzavam, i nemam lepo misljenje o treneru, ne bih ja ovo uradio niti bih voleo da meni ovo uradi trener, ali ako se ostavimo moralne strane i sagledamo ovo po principu zivotinja i borbe za opstanak........ Uocavamo sta je realnost. ovo je realnost.....Nije realnost neki tamo trener koji je dobar pedagog, vaspitac, ucitelj i koji mazi svoje borce pa ih namerno napadne mlohavo i polako da oni imaju vremena da se odbrane pa da njegova vestina ispadne "upotrebljiva" .
Takvi treneri nanose mnogo vise stete svojim ucenicima, jer ce ovakve udarce sa klipa da prime jos 20 puta na ulici, mozda i 20 puta gore i jace, jer ce oni izaci na ulicu i reci "Sta je bre bilo, je l znas ti ko sam ja, ja treniram to i to (i to me cini nepobedivim, mogu cak i od trenera da se odbranim) i puni pseudosigurnosti u sebe ce izaci svakom na crtu.
Sa druge strane ovaj momak jeste povredjen mozda, primio je taj 1 udarac, ali zato do kraja zivota imace vanserijske reflekse za svakog ko mu prijde blize od pola metra. I uvek ce mu biti ruke tu negde gore, jer ce ga ovo traumaticno iskustvo podsecati da ce mozda primiti udarac. E sad negativna strana ovoga moze biti sto moze postati previse anksiozan i bojazljiv da ga neko moze opet ovako iznenada udariti, ali bolje i to nego da ide kao vecina likova prepunih ega pricajuci - Sta je bilo, sta hoces a onda dobiju batine kao vo u kupusu.
A ovi sto su osudili taj klip, tzv svi treneri - bas njih briga za ovog decka, to su sve kvazi moralisti, njih je briga za svoj posao, za svoj izvor novca, jer ovo baca negativnu sliku na BV i BS, pa se moze desiti da opet neko iz vlade iskoci i kaze hej hajde da zabranimo borenje, to je nasilje. A borenje i jeste zapravo nasilje, ne moze tu i jare i pare, da se kao boris 100% a ovamo da mazis protivnika.
Znaci zato su oni to osudili, zato sto zele da ga odbace od sebe i da se ograde od toga, da ne bi trpeli posledice tj njihov biznis da ne trpi posledice, a za ovog lika ih bas briga, da su se borili sa njim u kavezu ne bi ga uopste mazili, nego bi mu jos gore racopali glavu.
Moj glasbi isao treneru , samo da je stavio rukavice . Kontam da su ovi momci svi 18+ i da su na svoju odgovornost otisli da treniraju REALNO BORENJE a ne tracenje prazne slame. Kome se to ne svidja moze da ide da igra balet.
Znao sam jednog boksera koji je voleo da boksuje, ali da ne dobije ni jedan udarac, pa je trenirao samo shadow boxing a izbegavao sparing. Kada bi ispala frka na ulici, primenjivao je neku istocnjacku filozofiju kako je on iznad svih tih ulicnih makljaca i kako mu savest i brutalne tehnike boksa ne dozvoljavaju da povredi protivnika pa se zato izvinjavao, bezao i izbegavao borbe....Mislim ono, zasto je onda trenirao boks? To je onda onaj USA Cardio fitness boxing, a ne boks. To je isto kao kada bi neki fudbalski tim zeleo da igra fudbal ali da nikada ne primi gol.