Cosmopolite
Zaslužan član
- Poruka
- 105.979
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Svestan sam svega,ali cu uvek biti protiv nepravde."Kalimero" ne bi trebao da za zamre.Sve se prati i sve se čita, ukrštaju se podatci.
Možeš delimično da se sakriješ ali ne dugo.
Toga moraš biti svestan.
Moj komšija se na FB-u stvarno potrudio da 'celi svet' što više sazna o njegovom mentalnom sklopu preko komentarisanja svega mogućeg, oko 11 000 komentara! I onda mu je Šećerbeg brisao profil, sve komentare i objave, virtuelno ga ubio!Sve rade da sto vise saznaju o osobi koja se prijavi na Google nalog,ali mene zaboli,nektraze sta hoce.nemaju nista vazno da otkriju od mene,sto to ili tako nesto slicno nisam napisao.

Jel zatražio podatke od fb ?Moj komšija se na FB-u stvarno potrudio da 'celi svet' što više sazna o njegovom mentalnom sklopu preko komentarisanja svega mogućeg, oko 11 000 komentara! I onda mu je Šećerbeg brisao profil, sve komentare i objave, virtuelno ga ubio!![]()
![]()
![]()
Izvinite, ali nabijem ih: Ni Install DVD (USB) to nije znao da popravi! Hoće li da može preko Image datoteke?Windblows 10 i IDE/AHCI gnjavaža: Instalirao sam desetku uz AHCI postavku, a sada sam to prebacio na IDE da vidim ima li neke razlike u radu. Naravno, majmun se neće bootati, samo kuka da to ne može popraviti i restarta se. Kako to izvesti bez reinstalacije?
Ja sam instalirao Win.10 sa SATA komande u BIOS-u,ali sam citao na vise mesta da treba da se podesi u BIOS-u AHCI komanda da bi Win.10 radio kako treba.tako sam i uradio posle instalacije.Nit mi smeta,Win.7.nit Ubuntu 19.10.Izvinite, ali nabijem ih: Ni Install DVD (USB) to nije znao da popravi! Hoće li da može preko Image datoteke?
Ma bilo je AHCI ali me nešto zezao. Par minuta radi, onda se ZAMRZNE na 10-15 sekundi, a lampica diska svetli kao da neki klinac prčka po disku. I tako u krug! Usput, nakon 2-3 restarta je konačno posložio Win10 za IDE-postavku. Slučajno otkrio jer mi pobegao na F9 za bootanje sa USB-a!Ja sam instalirao Win.10 sa SATA komande u BIOS-u,ali sam citao na vise mesta da treba da se podesi u BIOS-u AHCI komanda da bi Win.10 radio kako treba.tako sam i uradio posle instalacije.Nit mi smeta,Win.7.nit Ubuntu 19.10.
I kažete Windblowsi postali stabilni? A ja odem u BIOS, jedan klik i shebem te vaše stabilne poluproizvode!Ovaj ne zna ni da instalira w10![]()

A ti se fokusiraš na destrukciju, pa lako je i meni svaki Linux da shebem..nije to nešto teško...mada se pokazalo do sada barem kod mene da od čak 5 distribucija samo mi jedana nije pravila probleme..I kažete Windblowsi postali stabilni? A ja odem u BIOS, jedan klik i shebem te vaše stabilne poluproizvode!![]()
Osnovno pravilo za uređaje koje koriste prosečni i priučeni korisnici:A ti se fokusiraš na destrukciju, pa lako je i meni svaki Linux da shebem..nije to nešto teško...mada se pokazalo do sada barem kod mene da od čak 5 distribucija samo mi jedana nije pravila probleme..
Čak i nisam morao da nesto diram, samo pukne nešto..za popravku bolje da menjas ceo distro
A Windows je jedan ☺ zato ga i svi koriste.

?? Nisu linuksovci krivi što se hardveraši nisu dogovorili oko standardizacije svojih proizvoda! Ko će to BESPLATNO da radi drajvere i proverava kompatibilnost i funkcionalnost za svaki HEBENI komad hardvera, od miliona proizvedenih podvarijanti ISTOG govanca!SW a i HW je oduvek bio pun bagova, zato se prave nove verzije, revizije itd..
A šta će mi onda koji ku*ac Win u celoj toj priči? Hoće li mi to brže raditi? Trebaće manje resursa i slabiju mašinu? Sviranje ku*jcu?Da Ali win he barem si shvatio do sada daleko univerzalni od od bilo koje druge verzije linuxa...
Sa tim nosi i epitet kompleksniji.. pa šta reći kada već sada možeš koristiti u okviru wina čist Linux kernel![]()

NE ogranicavaj se, hw sam kada puste a ne testiraju dovoljno on na tržištu pokaže ubrzo svoje mane..recimo bušilica na baterije sa jeftinijim mosfetom..?? Nisu linuksovci krivi što se hardveraši nisu dogovorili oko standardizacije svojih proizvoda! Ko će to BESPLATNO da radi drajvere i proverava kompatibilnost i funkcionalnost za svaki HEBENI komad hardvera, od miliona proizvedenih podvarijanti ISTOG govanca!
Može Im se...A šta će mi onda koji ku*ac Win u celoj toj priči? Hoće li mi to brže raditi? Trebaće manje resursa i slabiju mašinu? Sviranje ku*jcu?![]()

Sviranje ku*cu! Niti je linuks bolji, niti je Win bolji! Neka CIGANSKO-mafijaško 'politička' posla!Može Im se...
Radi lepo![]()

Pazi zvanično nema GUI...ali kome treba desktop...Sviranje ku*cu! Niti je linuks bolji, niti je Win bolji! Neka CIGANSKO-mafijaško 'politička' posla!![]()
The Notepad app in Microsoft Store also features a brand new icon. Once installed in your PC, you can pin this app to your Start menu or Taskbar for easy access. If you have not used Notepad app in the past few years, you should give it a try. Microsoft has delivered some key improvements like the below.Notepad has been the fast and simple text editor on Windows for over 30 years, and now it’s available in the Microsoft Store! View, edit, and search through plain text documents and source code files instantly.
Text zooming: We’ve added options to make it quick and easy to zoom text in Notepad. There is a new menu option under View > Zoom to change the zoom level and we display the current zoom level in the status bar. You can also use Ctrl + Plus, Ctrl + Minus and Ctrl + MouseWheel to zoom in and out and use Ctrl + 0 to restore the zoom level to the default.Wrap-around find/replace: We’ve made significant improvement to the find/replace experience in Notepad. We added the option to do wrap-around find/replace to the find dialog and Notepad will now remember previously entered values and the state of checkboxes and automatically populate them the next time you open the find dialog. Additionally, when you have text selected and open the find dialog we will automatically populate the search field with the selected text.
You can download the Notepad app here from Microsoft Store.Other Improvements:
- We’ve improved the performance when opening large files in Notepad.
- Notepad now supports Ctrl + Backspace to delete the previous word.
- Arrow keys now correctly unselect text first and then move the cursor.
- When saving a file in Notepad, the line and column number no longer reset to 1.
- Notepad now correctly displays lines that don’t fit entirely on the screen.