Windows XP - Tricks

• Začetnik teme Začetnik teme DEVIL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ljudi sta je ovo mi se pojavilo nikad vido:eek:

InPrivate is turned on
When InPrivate Browsing is turned on, you will see this indicator

InPrivate Browsing helps prevent Internet Explorer from storing data about your browsing session. This includes cookies, temporary Internet files, history, and other data. Toolbars and extensions are disabled by default. See Help for more information.

To turn off InPrivate Browsing, close this browser window.

Pa sve ti pise, to su ubacili i na opera-i, gde aktiviras taj tab i blejis na netu, a ne ostavljas tragove toga sto si posecivao u kompu. Dobra stvar, kad se koristi neki komp u internet kafeu ili na faxu.

imam jedan problem, kada hocu da podignem sistem trazimi cd od zadnjeg sistema koji je instaliran, da li ima nacin da se to zaobidje ili obrise, i kako, ko mi pomogne mogumu reci hvala...
Шта ти тачно подразумеваш под изразом... "да подигнем систем"?
Ако хоћеш да инсталираш нов систем, нема ама баш никакве везе који је ОС на ЦД-у.

Шта ти тачно подразумеваш под изразом... "да подигнем систем"?
Ако хоћеш да инсталираш нов систем, нема ама баш никакве везе који је ОС на ЦД-у.

pa problem je kada ubacim sistem da instaliram novi pocne da radi i taman da izadje prozor za brisanje particije i deljenje nesto pise... pa da pritisnem F3, i nisam uspeo da resim to, a tu je bilo otislo napajanje i sada neznam kako da resim to...

pa problem je kada ubacim sistem da instaliram novi pocne da radi i taman da izadje prozor za brisanje particije i deljenje nesto pise... pa da pritisnem F3, i nisam uspeo da resim to, a tu je bilo otislo napajanje i sada neznam kako da resim to...
Требао си да нам напишеш шта ти то тачно избацује (или тражи) због чега не можеш да решиш тај проблем. Обично проблем буде негде на почетку када неке инсталације не препознају SATA диск па се онда у BIOSU мора искључити онај AHCI мод.

Скини онда програм GParted (Live ver.) нарежи на CD или флешку и бутуј, кад се програм отвори можеш онда радити са партицијама шта те је воља.

probaosam i sa WXP SP3 i isto, a instalirao sam taj operativni sistem na vise racunara i bilo je normalno, i jednom mi se desilo da sam instalirao novi sistem kada sam dosao do brisanja particija prekinulo se na pola i kada sam ubacijo drugi XP {koji radi} cd bijo je takav problem pa sam ubacilo prvi i normalno sam instalirao sistem, a na ovom racunaru neznam koji je bijo XP cd probao sam obadva xp sitema i isto

pise ovako

Setup dud not fund anu hard disk drives installed in your computer. Make sure anu hard disk drives are povered on and properlu connected to your computer, and that any disk - related hardvare configuration is corect. This may involve runing a manufacturer - suppled diagnostic or setup program. Setup cannot continune. To qut setup, pres F3.

Poslednja izmena:
@zoran82

Kao што сам и рекао...
.... Обично проблем буде негде на почетку када неке инсталације не препознају SATA диск па се онда у BIOSU мора искључити онај AHCI мод...
Пронађи то, искључи, па онда пробај да урадиш инсталацију.

Ма можеш ти да избришеш хард потпуно, али када опет будеш хтео да инсталираш XP имаћеш исти проблем, јер обична инсталација XP-а нема интегрисане SATA драјвере који су теби потребни, зато ти не препознаје хард диск. Једино да нађеш неку инсталацију XP-а која у себи већ има интегрисане SATA драјвере и онда ћеш моћи да инсталираш. Или да инсталираш Vistu или можда Win 7, са њима ће инсталација проћи без проблема.

Не видим у чему је проблем ући у BIOS?

Ниси одговорио у чему је проблем да уђеш у BIOS и извршиш подешавање како сам ти рекао? То је ипак најбоље решење уместо инсталирања којекавих буџених верзија.

pa ipak sam bio u biosu i nisam video informacije o hardu ko da ga nema to mi je cudno pa nisam resijo problem, pa skidam windows black da probam i sa njim posto neznam sada kako dalje i sta da radim, i nisam napisao da trazi ATAPI CD- ROM to mi do sada nije pisalo na nekom drugom kompjuteru da li je vazno to ili ne za resenje problema, ...

Poslednja izmena:
pa ipak sam bio u biosu i nisam video informacije o hardu ko da ga nema to mi je cudno pa nisam resijo problem, pa skidam windows black da probam i sa njim posto neznam sada kako dalje i sta da radim, i nisam napisao da trazi ATAPI CD- ROM to mi do sada nije pisalo na nekom drugom kompjuteru da li je vazno to ili ne za resenje problema, ...
Ако ти BIOS уопште не види хард диск онда је то други проблем.
Јеси ли вадио можда хард, убацивао нови...?
Јеси ли скидао каблове? Можда је проблем до њих.

Ако ти BIOS уопште не види хард диск онда је то други проблем.
Јеси ли вадио можда хард, убацивао нови...?
Јеси ли скидао каблове? Можда је проблем до њих.
probacu sa drugim hard diskom, a kablovi stoje na svom mestu malo sam ih gurno i nista se ne menja sto se tice kablova, hteo sam drugu i drugarici da ustedim da ne zovu majstora za sistem kada ja mogu za dzabe da uradim ako nije neki deo otisao...

probacu sa drugim hard diskom, a kablovi stoje na svom mestu malo sam ih gurno i nista se ne menja sto se tice kablova, hteo sam drugu i drugarici da ustedim da ne zovu majstora za sistem kada ja mogu za dzabe da uradim ako nije neki deo otisao...

probaj so drug hard disk toj sigurno ti je otisao. ko ke se startutva biosot ako pise INSERT SYSTEM BOOT znaci hardot ti je otisao

WindowsXp: kada upalim kompjuter on se normalno podigne samo miš ne radi, nema ga. Kada tastaturom aktiviram isključenje, onda se na kraju pojavi uobičajeno obaveštenje: Windows se isključuje, ali se ne može isključiti? Neki od programa ne radi.

ej ljudi kako cu da skinem sp3 za win xp i odakle.....???....i dali ce to biti neki trial ili sta??...nzm o ovome nis. zato i pitam vas :D

Kada se radi instalacija sp3, preporucuje se da se za svaki slucaj sacuvaju svi bitni podaci sa C particije na D particiji ili na cd-u. Jer moze da se dogodi da nesto krene po zlu. Kao sto je vec rekao zmlatan, instalaciju je najbolje da skines sa zvanicnog MS sajta.

Back