Red_Zmaja
Domaćin
- Poruka
- 3.211
Gnu LinuxMint 11 + Fedora 15 (Gnome 3)
za njegovu pricu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gnu LinuxMint 11 + Fedora 15 (Gnome 3)
za njegovu pricu.
stvarno izgleda kao svetac sa ovim kapčetomBio sam u domu omladine kada je dolazio RMS (daleke 2006.), i odusevio sam se covekom.
A i bilo je zainteresovanih za njegovu pricu.
Dobro, ja se slabo razumijem u open source i slobodu izbora. Volio bi da mi to malo bolje objasniš, znači konkretne prednosti tih činilaca. Msm, imam još nešto za reći ali prvo čekam da mi odgovoriš pošto nisam siguran da sam te najbolje razumio. I ne samo tebe. Ko zna možda je to i do mene ali poenta je u tome da svakoga koga ja znam da koristi linux koristi računar za facebook i ništa drugo. Nisam ih pitao zašto, nema ni potrebe. Ali pitao sam se zašto oni mene uvjeravaju da koristim taj linux. Čak sam i pokušao ali ja tu ne pronalazim ništa. Ja sam gejmer, imam koliko toliko dobar računar koji je u stanju da se bori i sa najnovijim igrama na zavidnim detaljima. Onda znaš kakav sam ja tip korisnika računara.
Nisam imao u vidu emulatore windows aplikacija za linux, moja greška. No ne znam cijelu proceduru oko toga pa ne mogu reći ništa. A što se tiče programa isključujući emulatore, mislim da Metro 2033 nije kompatibilan sa linuxom.
Možda i jeste ali nemoj, molim te, lupati da je linux jednako kompatibilan sa aplikacijama ko win.
U poslednje vreme mnogo odvaljujem. Sta da se radi.Бре falco ал' га ти одвали....
Znam da je nazavisan proizvod. Ali mi je krivo sto su prestali da ga dalje razvijaju.Гноме 2 није Каноникал одбацио већ га је заменио новом верзијом Гнома, а пази сад, Гноме је независтан производ и не зависи од једне дистрибуције без обзира колико она била заступљена.
11.10 је морао да пређе на нову верзију Гнома просто зато што је стара 2.x престала да се одржава.
Smeta mi to sto ne mogu da stavim precice prema nakim fasciklama na "klizeci panel" sa leve strane. (nemam pojma kako se zove).Користим 11.04 (и имам увид у11.10 преко виртуалбокса) са Јунит окружењем и није ми најјасније зашто се људи толико жале кад систем ради сасвим пристојно (ако изузмемо могућност неке веће персонализације самог Јунит окружења).
Што се тиче 11.10 биће то занимљива верзија али док не изађе стабилно издање за очекивати је гомилу бубица....
Smeta mi to sto ne mogu da stavim precice prema nakim fasciklama na "klizeci panel" sa leve strane. (nemam pojma kako se zove).
Ne znam zasto su postavili dugme na kome pise korisnicko ime a koje sluzi za brzo logovanje drugih korisnika. Ako neki racunar ima samo jedan nalog i automatsko logovanje, to dugme bez razloga zauzima mesto na gornjem panelu.
I ako nemam bluetooth stoji mi ikonica na panelu i ne mogu da je uklonim.
Novi Unity (koji se dobija uz 11.10) prikaze samo nekih 3 sec kada mi stigne poruka preko gtalka ili skype-a. Pre zadnjeg update-a ikonica skype-a se tresla sve dok ne pogledam pristiglu poruku.
Ima tu jos sitnica kojih ne mogu da se setim.
Хвала на добродошлицишто се тиче Јунитија и (Г)Нома 3, немам баш права да коментаришем јер нисам лично користио, али сам гледао по Јутјубу демонстрације и не свиђа ми се ни мало. Јесте лепо то изгледа али чини ми се конфузно и нестабилно, више волим овај класичан стил што има Gnome 2, customize по својој потреби сваки детаљ, и не схватам зашто су га запустили, одличан је :/
А што се тиче cairo dock-a, не схватам што га СВИ толико воле и хвале, мени се никако не свиђа, некако је мусав сав, ја користим awn
П.С. пробао сам преко виртуелне машине 11.04, неће да ми ради ни Јунити, ни Тројка, због драјвера вероватно, промашај тотални. Ја се држим 10.04 и не пада ми на памет да мењам, до можда следећег LTS
Linuksaši su često snobovi![]()
Виндоусаши су често лењи и површни :Р
Slažem se
Meni kod Linuksaša smeta što se uvek trude da pokažu kako su bolji od ovih zato što koriste Linux.. Kao Eplovci, samo malo pametniji..
Sve ima svoje prednosti, nek koristi svako šta njemu odgovara.. Ako neko voli Windowsovo štucanje neka ga, što ga kljucati stalno kako je Linux bolji![]()
Opet je to dugme suvisno kod jednog naloga, jer postoji opcija za log out kada se pritisne na dugme za gasenje u gornjem desnom uglu.Можда се мало превише дружиш са Виндовсом па си заборавио да за многе ствари за које на Виндози мораш рестарт овде је довољно да се одјавиш и поново пријавиш...?
Пробај да уђеш у подешавања програма који се покрећу са системом и одчекираш блутут... можда се деси чаролија....![]()
Ако се не варам мислим да негде постоји подешавање тога како ће да реагује индикатор порука?
Е сад шта тачно користиш за гталк? (ја користим „телепатију“ и немам проблема са обавештавањем)
Pozdrav svima!
Evo, i ja resih da probam Linux. Ustvari, probavao sam ga nekad ranije, ali nisam imao adsl i bilo problem oko softvera, tj. podrske i zato sam odustao. Skinuo sam sinoc Fedoru 15, na preporuku prijatelja, ali bih zamolio za par smernica. Trenutno imam instaliran Win 7 i hd mi je podeljen na 2 particije, naravno, ntfs. Pokrenuo bih instalaciju Fedore, s idejom da obrisem c particiju (gde je windows), a da ostavim d particiju, gde su mi smesteni svi podaci koje bih da zadrzim. Kako to da izvedem? Jel moguce ostaviti d particiju u ntfs sistemu, a na c instalirati Fedoru, ili moram da obrisem obe particije, odaberem adekvatan file system za obe, pa posle instalacije vratim podatke na d? Najvise me interesuje da li je moguce bez diranja podataka promeniti sistem d particije, da odgovara Fedori?