falco
Ističe se
- Poruka
- 2.007
AJDE LJUDI GLASAJTE!!!
paaaaaa, trebao si da stavis opciju nisam siguran

Po cemu najbolji?
P.S: Tema je bila vise puta, pa ljude mrzi da se ponavljaju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
AJDE LJUDI GLASAJTE!!!
Trenutno koristim Mint
Pokušavao sam više puta da zamenim Windows sa Linuxom, prvenstveno zbog toga što je originalni Windows skup, i nema smisla više redovno kupovati OSove jer od Viste, Microsoft više (i bolje!) radi na svojim operativnim sistemima. Win8 će sledeće godine, a ja se tek skoro navikao da koristim Win7 dobro kao što sam nekada XP...
Do sada sam probao samo Mint, OpenSUSE i Ubuntu, i moram reći da mi Windows i dalje najviše odgovara. Način rada, određene jedinstevene aplikacije i funkcije, generalno govoreći podrška, izgled, raznovrsnost izbora aplikacija u određenom aspektu... Neke aplikacije ni dan-danas jednostavno ne mogu da zamenim open-source alternativom na Linux-u, ili je jednostavno previše komplikovano iznova učiti koristiti nešto poput, recimo, Gimp.
Ni jedna Linux distribucija i dalje ne može verodostojno da zameni Microsoft fontove, bez obzira koliko ja podešavao i trudio se; uvek ću naći neki website koji izgleda katastrofalno zbog fonta. Takođe, iz nekog razloga, performanse Flash-a na Linuxu je ponekad čisti užas bez obzira koji browser koristim (mada je to ili Chromium ili Firefox).
Mint mi se svideo jer je jednostavan; onda sam nakon više od 5 godina probao opet Ubuntu i bio sam impresioniran (beše to skorija verzija 10.10). A onda ubaciše onaj Unity i uništiše i ono malo dobrog izgleda koji sam cenio u Ubuntu (čak je i Classic sesija zabagovana u 11.04). OpenSUSE nisam skoro koristio, ali mi se nikada nije svideo iz nekog razloga. Kada su u pitanju sami Linuxovci, to je tek katastrofa. Svaki put kad sam potražio pomoć na netu, preselo mi je. Sa normalnim, razumnim ljudima mogu da pričam, ostale pljuvače naširoko izbegavam.
O Apple-u neću uopšte da komentarišem... Kad već nemam ama baš ništa lepo da kažem, neću reći ništa...
A onda ubaciše onaj Unity i uništiše i ono malo dobrog izgleda koji sam cenio u Ubuntu
Kada su u pitanju sami Linuxovci, to je tek katastrofa. Svaki put kad sam potražio pomoć na netu, preselo mi je. Sa normalnim, razumnim ljudima mogu da pričam, ostale pljuvače naširoko izbegavam.
www.sevenforums.com
ako sam išta naučio novo o korišćenju Win7, to je bilo tamo
Što se tiče fontova, ne mogu da se naviknem na nešto što stvarno ne mogu da pročitam. Idi na www.shinobilegends.com i pogledaj sam.
Ubuuntu Classic ne radi kako treba u "Natty", desni klik na bilo koji item na panel-u otkriva neke čudne linije i glitch-eve.
Uostalom, nije da nisam probao da naučim GIMP, ali PS koristim već godinama i jednostavno mi je lakše.
Takođe, određene aplikacije ne mogu da zamenim, poput SoundForge (Audacity NIJE dobra alternativa); takođe, u Nero-u koristim RMS normalizaciju za muziku kroz proces ripovanja diskova i editovanje muzike, što ni jedan drugi program (čak ni za Win) nema, a da meni odgovara. Nerov RMS standard je savršen za ono što meni treba, čak ni SoundForge nije toliko dobar.
Takođe, na Linuxu mi ne radi webcam i mobilni ne mogu da priključim jer nemam niti mi treba memorijska kartica, imam dovoljno interne memorije, ali zbog toga mi čak i na Winu treba Samsungov PCStudio.
Nisu Linuxi ni malo loši; jednostavni su, efektivni u kompatibilnom smislu, sve je poput Chrome-a, simple i radi. Ali tako neke određene stvari stvarno nikada nisam mogao da uradim zbog čega ih ne koristim.
Plus, j.b.g. veliki sam gamer a ni malo ljubitelj dual-bootovanja.
Windows-i imaju na brdo foruma (unofficial), ali i oficijelni sajtovi su uvek prepuni postova.
To je još jedna stvar koja mi ne radi na Linuxu j.b.g. a na 7ici sam uspeo da izforsiram XP drajvere i samo postavio najnoviju verziju PVR apilkacije, i bombona.
Pokušavao sam i ja sa XP drajverima, al ne ide nažalost...
A ja baš furam Genius xDgoran.lj:Mali problem oko web kamere ali samo za Genius
XP drajveri često rade ako se izforsiraju u Device Manager-u, tako sam ja uspeo za TV karticu.
Jednom prilikom sam na Mint-u uspeo da podesim TVTime da mi prikaže TV signal, doduše bio je jako loših boja i nije bilo zvuka xD A koristim Leadtek-ov WinFast koji je, kontam, jedan od najpopularnijih (barem je bio 2004te kad sam kupio TV karticu xD lol)
ju, pa imamo slične kartice
moja je TV2000 XP WDM, nešto maaalo starija, fazon, ranije u toku iste godine izdata xD
A sada ima i PVR2 app, gde mogu da zamenim video renderer koji koristi za signal. Naravno, EVR wins once again![]()
Weird... Meni kabl koji spaja audio signal sa TV kartice ide u Line In, kada to podesim u PVR-u i jačinu zvuka snimanja u Recording Devices, meni sve radi normalno. lol ko će ga znati xD