Windows 7

On je klasičan promoter, prodavac..
Slično ti kao kad odeš u apoteku i tražiš od tete nešto za prehladu...
Evo vam ovo , pomaže svima... Cena...ma nije bitno samo daj...
E,to.
Samo što je kod računara pitanje daleko bitnije jer ipak to treba da služi (po meni) i nečemu drugom,ne samo igranju.
Iskreno,ne verujem da će neko ko sada ima manje od 18 godina da se lomata oko hardvera. Ja bih,u smislu da mi ne prodaju nešto tipa ŠHZ brend,ili da ne kupim baš bilo šta što nude.

Ali još uvek ne razmišljam mnogo o tome. Korona je odradila svoje.

Ovo me fascinira. Prva slika su podaci na globalnom nivou,a drugo je Srbija.
Kod nas čak i da hoćeš uz poštenu zaradu nešto da nabaviš,za većinu ljudi je i to nedostupno...

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Isto mišljenje...
I još kad mi neko pomene licenciran softver,okrenem se za 360 stepeni.

Verujem da bi kod nas bilo više licenciranih da je platežna moć bolja. Bilo koji Windows da je u pitanju.
Tu gresis , mnogi daju za igrice desetine i stotine eura a nemaju za jedan w10 kljuc ... koji je 10e proguglaj.
Kljudi to popuse i popiju za par dana npr.
Izgovora milion ... jesmo banana drzava ali nije sve bas tako da se toliko nema...
Zasto se ne pobuni narod protiv takve vlasti , nego im lakse da nesto dobiju i cute...

Tu gresis , mnogi daju za igrice desetine i stotine eura a nemaju za jedan w10 kljuc ... koji je 10e proguglaj.
Kljudi to popuse i popiju za par dana npr.
Izgovora milion ... jesmo banana drzava ali nije sve bas tako da se toliko nema...
Zasto se ne pobuni narod protiv takve vlasti , nego im lakse da nesto dobiju i cute...
Mmm,da... hvala na ispravci. O tome nisam ni razmišljao...

Dobro,to je već problem takvih. Mi sigurno ne spadamo u tu grupu... Sreća...

A da je osim legalnog operativnog sistema potreban i office i adobe za mnoge,to je isto važno.
Ja sad dok sam imao školu,da nije Office-a 2007,teško da bih mogao da odgovaram i šaljem radove,jer Word i Excel 2010 istekoše. Davno beše 60 dana probe..

A bojim se i da pomislim kako bi se neki moderniji office snalazio na sedmici,koju i dalje veći broj preduzeća sigurno koristi..

Ozbiljno ne znaš ili se samo dobro zezaš? :per:
normalno da se zaebavam jer to u zivotu nisam stavio na apple-ov nijedan komp..pa cak ni na win.. jednom se zaebo sa avastom i napravio raspad od sistema da sam morao da ga ponovo instaliram i tad u meni sazrela zelja da taj sistem vise ocima ne vidim osim ako mi bas ne treba za nesto jer nema aplikacija ni za jedan drugi os.

Napalio ih je jutjuber Cile, jer je nedavno izbacio video gde čita minimum,poželjnu i idealnu konfu za Microsoft Flight Simulator...

Ne razumem takve ljude,jer nismo svi kao on ili ono malo bogatih...
e to sam imao na mac pro-u sa 2x xeonima od po 8 jezgra... i onda otisao u dubaji kod dugara koji je pilot za emirate i uveo me u njihov simulator ...sine... posle tog dozvljaja oma sam pobriso ceo ms fs sa kompa da ne gledam tu straotu.

Kada sam nekada davno koristio windows 7 ,antivirus sam deinstalirao preko neta a ne preko Uninstall programa ,kazu da je bezbednije jer uvek ostaju neke gluposti ili nesto moze da zezne.
Sada je kontra,ranije je retko koji AV imao svoj Uninstaler,sada ima svaki i bezbednije je deinstalirati sa Uninstalerom iz njegovog foldera nego iz Control Panela.

Pa ako sebe smatraš u tu vrstu" junta "koja kuka kako je sve skupo a troši sva svoja primanja na alkohol i duvan onda dobro..
nit pusim
nit pijem
kad sam u kafani ne razmisljam kolko sta kosta jer bi mi klopa oma presela... setim se uvek jednog rodjaka koji kaze kolko ti para potrosi na kafe sa tim pizzama mozes lepo da uzmes 200 grama c i skuvas je kuci pa tamo pijte do mile volje :lol:
vozio se audijem rs i trabantom isti ti q... stizes na cilj brze il sporije...

Igranka, ko voli nije loše za slab hw..
Za sve ostalo zna se gde je stabilno i gde ne boli glava, pogotovo za nov hw.
pa kako mislis da nesto naucisa ako ne radis na tome i kroz greske ne dodjes do rezultata... svako moze da kupi meka i korsiti ga ali malo ko je o apple-u razmisljao na nivou unixa postscripta ono ranije ili ultimativne adaptacije hardwera za sta ti je apple blokirao pristup... dva pristupa...jedan je konzumentski kupis koristi i bacis, drugi je onaj zbog cega i kenjamo ovde i gubimo dragoceno vreme na glupu elektroniku pored tolko kafana zena i svasta neceg vaznijeg :lol:

Back