Windows 7

sa trabantom imas prednost, mozes laganica dok taljigas da se divis lepotama prirode, dok sa audijem samo prozujis i ne vidis nista zaslepljen onom need 4 speed drogom :lol:
jeste , u zadnje vreme vozim polako , toliko ima lepih stvari za videti.

neko stavi sliku neceg tamo * raj na zemlji*

a lepsi predeo na pola sata od njega

Inače,zna li neko možda neku firmu/kompaniju koja još uvek koristi Windows 7?
Tu baš ne znam ništa,a jedino znam da TV N1 ima gotovo sve sa sedmicom...Kad pišu vesti na portalu i tako to... Dal' će i kada da menjaju,ko to zna...

Probaj da koristiš makar, mi neostrašćeni koristimo win I linux opušteno...
Nema šta da navijam za jednu ili drugu stranu, obe su korisne.
Koristio sam i windows i linux distra i to godinama ,nisam ostrascen ...a i glupo mi da na macu instaliram windows i da se mlatim sa njihovim dosadnim updejtovima a na linux da strepim da li ce mi nesto zakucati i da li ce hardver raditi kako treba ...

Hej,narode!
U potpunosti sam batalio antiviruse sa INTERneta! :zurka::hej:

Išao sam u ponedeljak sa mamom da preuzmem stare brojeve časopisa PC Press,mi hteli da platimo,oni dali kao poklon... Uglavnom, uz dva broja mi je došao i CD koji su uvek stavljali svakog meseca.

Na jednom,koji je bio uz broj 160 (novembar 2009) uz tuce programa se našao i Microsoft Security Essentials. Ja ga preuzeo,on proverio i ustanovio da je Windows legalan (pošto je to uslov za instalaciju) i uživam!!
On je za bukvalno isti period prošao kroz duplo više programa nego Malwarebytes a isto je potpuno skeniranje u pitanju.I skeniranje još traje. To znači da baš detaljno skenira. :super:

Iako je to što piše "Definitions created on" sa kraja marta '15-e,uopšte mi to ne smeta. Ja kliknem na update,ali on i dalje ostaje na toj. Mada je aktivan i Windows update koji malo kasnije treba neku zakrpu da mi da za to.
13,5 MB ,eh k'o da je to nešto... Sve za program koji definitivno radi svoj posao.

1.jpg
2.jpg

Poslednja izmena:
Hej,narode!
U potpunosti sam batalio antiviruse sa INTERneta! :zurka::hej:

Išao sam u ponedeljak sa mamom da preuzmem stare brojeve časopisa PC Press,mi hteli da platimo,oni dali kao poklon... Uglavnom, uz dva broja mi je došao i CD koji su uvek stavljali svakog meseca.

Na jednom,koji je bio uz broj 160 (novembar 2009) uz tuce programa se našao i Microsoft Security Essentials. Ja ga preuzeo,on proverio i ustanovio da je Windows legalan (pošto je to uslov za instalaciju) i uživam!!
On je za bukvalno isti period prošao kroz duplo više programa nego Malwarebytes a isto je potpuno skeniranje u pitanju.I skeniranje još traje. To znači da baš detaljno skenira. :super:

Iako je to što piše "Definitions created on" sa kraja marta '15-e,uopšte mi to ne smeta. Ja kliknem na update,ali on i dalje ostaje na toj. Mada je aktivan i Windows update koji malo kasnije treba neku zakrpu da mi da za to.
13,5 MB ,eh k'o da je to nešto... Sve za program koji definitivno radi svoj posao.

Pogledajte prilog 724053Pogledajte prilog 724054
Hebi ga! meni to na Linuksu ne radi ni preko WINE-a! :zcepanje: :zcepanje:

To su stare definicije..hahaha raduješ se bez razloga.
Vidi kada su kreirane definicije pre 5 godina.
Odradi update ako moze, stare definicije ništa ne znače posle 5godina.
Sad ću da vidim posle Update-a šta će da pokaže. Najnovija je neka iz novembra 2016,stoji na vikipediji...
Posle Windows Update-a ću probati da malo proguglam. Mislim,isto je besplatna,nego mi treba vremena :super:

Discontinuation
Main article: Windows Defender
Support for MSE has officially ended for Windows Vista[35] and Windows XP.[36] Older versions still function on those systems and definition updates remain available. Although support for Windows 7[37] ended on January 14, 2020 and MSE is no longer available to download, Microsoft will continue to update virus definitions for existing users until 2023.[38]

Microsoft Security Essentials does not run on Windows 8 and later, which has its own security subsystem, Windows Defender. On September 13, 2011, at the Build conference in Anaheim, California, Microsoft unveiled the developer preview of Windows 8, which had a security component capable of preventing an infected USB flash memory from compromising the system during the boot process.[39][40] On September 15, Windows 8 developer's blog confirmed that Windows Defender in Windows 8 would take over the role of virus protection. In an included video, Jason Garms of Microsoft showed how Windows Defender is registered with Action Center as an AV and spyware protection tool, and how it blocks drive-by malware.[41] On March 3, 2012, Softpedia reviewed the consumer preview of Windows 8 and noted the similarity in appearance of Windows Defender and Microsoft Security Essentials 4.0 Beta. According to Softpedia, Windows 8 Setup requires Microsoft Security Essentials to be uninstalled before upgrading from Windows 7.[42]

Imas srece.

MSE je bio ozbiljan alat , Defender kao naslednik je jos bolji.

Discontinuation
Main article: Windows Defender
Support for MSE has officially ended for Windows Vista[35] and Windows XP.[36] Older versions still function on those systems and definition updates remain available. Although support for Windows 7[37] ended on January 14, 2020 and MSE is no longer available to download, Microsoft will continue to update virus definitions for existing users until 2023.[38]

Microsoft Security Essentials does not run on Windows 8 and later, which has its own security subsystem, Windows Defender. On September 13, 2011, at the Build conference in Anaheim, California, Microsoft unveiled the developer preview of Windows 8, which had a security component capable of preventing an infected USB flash memory from compromising the system during the boot process.[39][40] On September 15, Windows 8 developer's blog confirmed that Windows Defender in Windows 8 would take over the role of virus protection. In an included video, Jason Garms of Microsoft showed how Windows Defender is registered with Action Center as an AV and spyware protection tool, and how it blocks drive-by malware.[41] On March 3, 2012, Softpedia reviewed the consumer preview of Windows 8 and noted the similarity in appearance of Windows Defender and Microsoft Security Essentials 4.0 Beta. According to Softpedia, Windows 8 Setup requires Microsoft Security Essentials to be uninstalled before upgrading from Windows 7.[42]

Imas srece.

MSE je bio ozbiljan alat , Defender kao naslednik je jos bolji.
Heheeee... :rotf:
Pa da, došlo uz disk na koji su ga oni iz PC Press-a ubacili sa neta,a još mi on sam proveravao legalnost softvera...

Ipak ima normalnih glava u tom majkrosoftu..

Pa sta se smejes ... daju ti sansu da predjes na nove stvari ...

Nekima i 20 godina fore nije dovoljno ...
Alat je zastao ali ga vade definicije koje se azuriraju i iste su kao i za defender.... sve je to freeware , eto nesto free i od zlocestog MS-a.
Da ali mi je fantastična ta jednostavnost,dizajn i uopšte uloga koju ima. A do 2023. ću sigurno imati nešto novo,tako da bolje ovo staro da čuva,pošto na laptopu ne nameravam da radim famozni apdejt na 10

Prva stvar koja mi se dopada je da ne iskače kao Avast ili Malwarebytes za svaku glupost... Ne znam,to je za mene neka vrsta krpeža.
Tačno je da je ovo freeware,ali osim obične zaštite koju on meni nudi,od ovih ostalih funkcija verovatno bih nešto morao da platim kod drugih..

I ne bi mi bio problem,ali čemu kad eto alternative..

Poslednja izmena:
Pa sta se smejes ... daju ti sansu da predjes na nove stvari ...

Nekima i 20 godina fore nije dovoljno ...
Alat je zastao ali ga vade definicije koje se azuriraju i iste su kao i za defender.... sve je to freeware , eto nesto free i od zlocestog MS-a.
Džaba im to! Baš se mislim koliko dolara bi mi mesečno trebao da plaća Majkrosoft da koristim Windblowse!? :zcepanje: :zcepanje:

A njegove mogućnosti i hardverska zahtevnost su sasvim pristojni. :D

"MSE provides real-time protection, constantly monitoring activities on the computer, scanning new files as they are created or downloaded from the Internet. It quarantines detected threats and prompts for user input on how to deal with them. If no response is received within ten minutes, suspected threats are handled according to the default actions defined in the application's settings. Depending on those settings, it may also create System Restore checkpoints before removing the detected malware. As a part of real-time protection, MSE reports all suspicious behaviors of monitored programs to Microsoft Active Protection Service (MAPS, formerly Microsoft SpyNet) by default. If the report matches a newly discovered malware threat with an unreleased virus definition, the new definition will be downloaded to remove the threat.

Hardware requirements for the product depend on the operating system; on a computer running Windows Vista or Windows 7, it requires a 1 GHz processor, 1 GB of RAM, a computer monitor with a display resolution of at least 800 × 600 pixels, 200 MB of free hard disk space and a stable Internet connection."

"What!?" 330 hiljada već prešao. Malwarebytes nije došao ni do 100K a bio je isto podešen da sve sistemski skenira... I radio oko sat i 15 min.
I pritom je tada prijavio oko 2000 spremnih za karantin (bio prenatrpan glupostima,pa otuda ona poruka sa greškom što se ranije javljala). A MSE još radi,videćemo...
2.jpg

Mada je Malwarebytes uglavnom prikazivao da skenira .exe ili u nekom folderu nešto,kao da je samo zahvatio deo sistema...

Poslednja izmena:
To se gasi ako nema potrebe za tim ... ti si najbolji antivirus, vecina korisnika je najvise odgovorna za ono sto im se desi na racunaru.

Npr pustio sam samo da mi skenira fajlove na odredjenim lokacijama npr torenti i core system lokacije ...

Pogotovo to sto defender vrlo agresivno prati sta radis na internetu , kakvi su sajtovi i sta preuzimas.

Na w7 sam imao glavobolje , na w10 evo vec 5 godina nista u vezi toga.

"What!?" 330 hiljada već prešao. Malwarebytes nije došao ni do 100K a bio je isto podešen da sve sistemski skenira... I radio oko sat i 15 min.
I pritom je tada prijavio oko 2000 spremnih za karantin (bio prenatrpan glupostima,pa otuda ona poruka sa greškom što se ranije javljala). A MSE još radi,videćemo...
Pogledajte prilog 724080
Annotation 2020-07-03 114702.png

36 sekundi ceo system , quick scan... ali defender.

Virus ubija bukvalno u milisekundi.... koliko mi krekovanih programa uproropastio :(

Back