Windows 7

Molim za savet.

Imam Vistu x64 sa SP2 na Vaio lap-u koji je prosao Microsoftov test za win 7 x64.

Sad, znam da je clean instalacija naj, ali upgrade bi mi ustedeo mnogo vremena...

Dakle, upgrade ili clean install w7 ??

evo slike

Prilozi

• ram.jpg
    ram.jpg
    12,8 KB · Pregleda: 27
hm...danas sam kupila novi komp sa windows 7.
komjuter instalira updates evo vec 2 sata,a koliko sam procitala na nekim forumima,moze da potraje i celu noc...
smara...
ne svidja mi se skrol uopste,previse brzo vrti...
ostalo nisam ni uspela da vidim,jer je odmah trazio updates

Kontrol panel - Miš - Podešavanja - Brzina okretanja točkića .
Kad već vršiš update trebalo bi da znaš šta preuzimaš, postoji gomila nepotrebnih stvari koje tako možeš da pokupiš. U opcijama za Upadate podesiš da ti odlučuješ o tome koje ispravke preuzeti.
Na pristojnim brzinama (T1 i više) update traje najviše do pola sata.

ne,sam update tj konfiguracija windowsa traje celu noc.
a sam download je trajao oko 5 minuta,s obzirom da imam brz net (20 mbps)
probacu da ponovo za skrol,mada sam ga smanjila na najmanju brzinu. nekako je totalno neprirodan skrol...

Microsoft planira da izda i isporuči novi update za win7 sistem aktivacije i validnosti (WAT) koji bi trebalo da otkrije preko 70 "creckovanih" verzija win7. Ova zakrpa nosi oznaku KB971033 i od 17.februara će biti dostupna za download. Osim što će vlasnik kompa biti obavešten da je verzija windowsa nelegalna moguće je da će win7 svakih 90 dana sam "zvati kući" , obaveštavati Microsoft o nelegalnom korišćenju softvera i sam instalirati najnovije podatke o crack-ovima za win7 čak i ako se radi o legalnom softveru.

I koji je zakljucak? Da li je bolji 32 bitni ili 64 bitni WIN7? Ja imam windows 7 ultimate 32bitni i ne koristi svih 4gb rama. Nisam primetio neke `bagove`. Ali pisano je o tome da nekako grafiku `usporuje`. Meni npr pored procesora c2d p8700. ati hd4650, 4gb ddr2 igrica bus simulator 2008 cija zahtevnost nije velika koci i to dosta. Nisam probao druge igrice. moracu da istestiram. ali verujem da je problem u softveru negde. mozda i grafickom drajveru. Ma sta ce im silni ti service pakovi a prvi put sam cuo i za to 32 bitni i 64bitni i kakvi sve vec. Preskocio sam vistu nisam je nikad koristio. Da se ja pitam.... Da li kod linuxa ima takvih `pojava` raznoraznih? Mislim da sto je nesto jednostavnije to je bolje. Ovo je rat operativnim sistemima. Dal Bil Gejts moze opet da bude najbogatiji?

Imam windows 7 ultimate vec 6 meseci, i sada mi na ekranu izbacuje poruku da ce valjda trajati jos 10-tak dana i da instaliram opet neku verziju windowsa 7.

Da li je ovo normalno, da li treba da se obratim prodavcu, servisu i sl.? Hoce li da radi kompjuter i bez toga, kad istekne 10 dana? Zbunjena sam i zabrinuta.

Imam windows 7 ultimate vec 6 meseci, i sada mi na ekranu izbacuje poruku da ce valjda trajati jos 10-tak dana i da instaliram opet neku verziju windowsa 7.

Da li je ovo normalno, da li treba da se obratim prodavcu, servisu i sl.? Hoce li da radi kompjuter i bez toga, kad istekne 10 dana? Zbunjena sam i zabrinuta.

ako jos nisi resio/la- to oko aktivacije reci.

I vas neki zakljucak koja je razlika izmedju kupljenog i crakovanog win7 ultimate(izuzev sto je originalni).

Poslednja izmena:
pa to je probna verzija koja treba da istekne ovih dana, ako su ti je instalirali i prodali tako u kompu, onda reklamiraj, ali ako je to neko drugi radio ne vredi ti.

Pa pojma nemam, nisam ga ja kupila, nego je neko drugi to uradio i dao mi racunar sa win 7.

ako jos nisi resio/la- to oko aktivacije reci.

I vas neki zakljucak koja je razlika izmedju kupljenog i crakovanog win7 ultimate(izuzev sto je originalni).

Nisam resila, evo sad se ukljucih, ali lepsi je win 7 od xp.

A ne znam ni sta je krekovani, a sta originalni.:)

Back