Windows 7

imam problem sa instalacijom win 7 na jedan laptop. racunar nece da ucita cd bootabilnog win 7 ni u windowsu ni iz biosa/dos-a. probao sam 3 verzije windowsa 7, sve su bootabilne 100% a jedan cd je cak i original i racunar ni jedan cd nece da ocita, kao da je ubacen prazan cd. druge dvd/cd -ove normalno ucitava. da li neko zna neko resenje ili se vec susreo sa ovakvim problemom?

Zna li neko hitno je...

Ovo mi mirise na multiusere i da ti se windows vraca u temporary profil i zato ti i brise svaki put sve instalirano. Ovo je dosta cesta prica kod ljudi koji imaju na jednom racunaru vise usera a pravog fixa bas i nema...Imaju neke cake i work arounds ali nista konkretno da ti resi ovaj problem zasigurno.
Pogledaj ovde:
http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/w7itproui/thread/88903fce-9722-4774-9390-02adfeb84e46

Post od Michael Paxton ti mozda moze resiti pricu.

Ovo mi mirise na multiusere i da ti se windows vraca u temporary profil i zato ti i brise svaki put sve instalirano. Ovo je dosta cesta prica kod ljudi koji imaju na jednom racunaru vise usera a pravog fixa bas i nema...Imaju neke cake i work arounds ali nista konkretno da ti resi ovaj problem zasigurno.
Pogledaj ovde:
http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/w7itproui/thread/88903fce-9722-4774-9390-02adfeb84e46

Post od Michael Paxton ti mozda moze resiti pricu.

Engleski:

There is a better way to fix the immediate problem. You can do this under your own user ID if you have administrative privileges:
Run REGEDIT
Navigate to "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList"
You should find your profile key, with another named identically except for a ".bak" extension
Delete the "normally named" key
Rename the ".bak" named key to remove the ".bak" extension
Restart your machine
If you do not have administrative privileges, you will need to fist sign on with a user ID that does.
This will allow you to preserve all of the customization you "lost" without having to recreate everything. I have to do this at home all of the time.
The bigger concern is: "Why does this happen at all?"
The only thing I have found (fairly) consistently is that it occurs whenever we use "Switch Users". Recently, I have noticed that whenever one user is logged on and then computer "sleeps", the next user will "lose" their settings, even if they properly log off the previous user. Executing the fix above always brings the desktop back.
Any ideas, anyone?

Srpski:

Постоји бољи начин да се реши одмах проблем. То можете да урадите под свој кориснички ИД, ако имате администраторске привилегије:
Покрените Регедит
Идите на "ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕ \ СОФТВАРЕ \ Мицрософт \ Виндовс НТ \ ЦуррентВерсион \ ПрофилеЛист"
Требало би да пронађете шифру профила, са другом по имену идентично осим за "Баком." Продужења
Брисање "нормално под називом" тастер
Преименуј "бак". Под називом тастер да бисте уклонили "Бак". Продужење
Рестартујте компјутер
Ако не имати администраторске привилегије, мораћете да се пријавите песница са корисничким ИД који ради.
То ће вам омогућити да сачува све прилагођавања сте "изгубили", без потребе да поново све. Морам да се то уради код куће све време.
Већи проблем је: "Зашто се то дешава уопште?"
Једино што сам нашао (прилично) доследно је у томе што се јавља кад год ми користимо "прекидач" корисника. Недавно сам приметио да када један корисник је пријављен на рачунар, а затим "спава", следећи корисник ће "изгубити" своје поставке, чак и ако су правилно одјавите претходну корисника. Извршавање горе фиксирано увек доноси десктоп леђа.
Све идеје, некога?

Moze li neko da mi pomogne jer ne razumem nista u sta da udjem i sta da izmenim :) Hvala

Interesuju me tri stvari kod WIN 7 :
1.Kako da smanjim ikone na desktopu
2.izabrao sam ista podesavanja regiona i jezika kao na XP ali kod gledanja filmova na titlovima brlja mi na nasim slovima nekih ima a neke izbaci hieroglife
3.Wierless mi na XP radi a na sedmici iako nadjem slobodnu konekciju (nezakljucanu) trazi mi neki sigurnosni kljuc !?

Interesuju me tri stvari kod WIN 7 :
1.Kako da smanjim ikone na desktopu
2.izabrao sam ista podesavanja regiona i jezika kao na XP ali kod gledanja filmova na titlovima brlja mi na nasim slovima nekih ima a neke izbaci hieroglife
3.Wierless mi na XP radi a na sedmici iako nadjem slobodnu konekciju (nezakljucanu) trazi mi neki sigurnosni kljuc !?

1. ctrl+scrool down
2. to nema veze,udji u player nadji podesavanja fontova i namesti na center european
3. ne bih znao

Dostupne mreze.jpg
Trazenje kljuca.jpg

cudno mi je sto na XP sve otvaram sto nema zuti stit a gde ima trazi mi lozinku ili kljuc a na WIN 7 nijednu nece da otvori

Pogledajte prilog 231841Pogledajte prilog 231842
cudno mi je sto na XP sve otvaram sto nema zuti stit a gde ima trazi mi lozinku ili kljuc a na WIN 7 nijednu nece da otvori
Prve dve su zaključane, ove četri su nebezbedne ali otključane ;) za svaku može desni klik pa podešavanje da se automatski poveže a da netraži više ključ.

Obično kod onih koje su "zaključane" kad prineseš miša na njih piše "WPA-PSK" pod opcijom security type, a kod "otključanih" "Unsecured"

Untitled.png

Poslednja izmena:
Prve dve su zaključane, ove četri su nebezbedne ali otključane ;) za svaku može desni klik pa podešavanje da se automatski poveže a da netraži više ključ.

Obično kod onih koje su "zaključane" kad prineseš miša na njih piše "WPA-PSK" pod opcijom security type, a kod "otključanih" "Unsecured"

Pogledajte prilog 231860

Hvala puno na korisnim informacijama. Nemam sa time mnogo iskustva tako da bih ziveo u zabludi sta je otvoreno a sta zakljucano ,da nije bilo tvog odgovora. Sta je tu ustvari nebezbedno i ko je ustvari nebezbedan onaj ko daje ili onaj ko prima ili obojica ?

Imam 2 problema od kad sam instalirala Windowa 7. Ako neko slucajno zna do cega je i moze da pomogne: 1. Prvi i najgori problem mi je sto se kompijuter stalno blokira i restartuje se sam od sebe. SVe pocinje kad se zaglupi pa pojavi onaj zeleni kruzic koji se vrti se do besvesti - tada nista ne mozes nego da ga restartujes. E onda problem sa podizanjem sistema. Error, error stalno mu nesto smeta i kada se podigne sistem radi neko vreme i onda opet pada sam od sebe. I evo zapisala sam sta mi kada dodje sebi izbacuje: Error C:/Windows /sistem32/inetcomm.dll i kaze da daj program nije namenjen za Windows 7. A ko ga je instalirao tu , pa nisam sigurno ja, on je i dosao u windowsu 7?
Sad mi je skroz bio pao i pri podizanju napisao da mora da pregleda sistem i potrazi gresku i poravi je . I ja ga pustila. Ne znam dal sam smela. On nesto analizirao, instalirao boga pitaj sta i kaze da je sad sve u redu pa kao ako se ponovi da ne znam sta idem na njihovu stanicu za pomoc, valjda nemam pojma.

2. Problemcic je mikrofon na Windowsu 7. Katastrofa stalno izbacuje porukicu dole na desk line -u: unplagd, inplagd. I kaze sad ste ukljucili mikrofon , pa onda sad ste iskljucili mic. E dosadan je, a na skype me niko ne cuje. Svi se zale da se cujem kao da se javljam sa marasa ili da mi je glas kao vanzemaljcu i da se prekida. Probala sam razne mikrofone, te da ih ukljucim u razlicite prikljucke i one napred i one pozadi. Ma,
katastrofa uvek !
Odem na drgi komp gde mi je XP i sve super radi nikakvih problema nema.
Drugaricin suprig pokusavao da me vodi kroz sistem da pokusa preko skajpa da mi popravi ako nesto nije u redu i sistemu i kaze da mi je sve kao sto treba da bude, sta je stiklirano, sta treba da je odstiklirano, mute svakako nije, maksimalno je pojacan mic. ma sve super a mikrofon ne radi. Covek digo ruke da kraju . Niti ja druge cujem kako treba.

Vidim da se na netu svi i kod nas i na starnim forumima zale na rad mic. na Windows-u 7. Dali neko ima neku ideju sta se uopste desava sa oba moja problema na ovoj sedmici.
Virusi nisu i to sam precesljavala sto puta sa svim i svacim.

Jos nesto ja sa XP nikad nijedan problem nisam imala od kad sam ovde instalirala 7 pre godinu dana komp je stalno u problemu i ja sa njim. Izlude me vise. :lol:

Poslednja izmena:
Što se tiče drugog problema, ko je instalirao Win 7 trebao je sve cakum pakum da naštima...Bar tako ja radim...Drajvere, softvere itd....U 90% slučajeva Win 7 prepozna drajver za zvuk ali da ne bi dolazilo do problema sa zvukom, tonom itd poželjno je otići na stranicu proizvođača i skinuti i prateći softver...

Vezano za drugi problem, napiši kakvu konfiguraciju imaš. Koji je procesor u pitanju i koliko ram memorije imaš....Jeli taj čova koji je instalirao Win 7 prije same instalacije testirao HDD i Ram memoriju....

E ovako , imam problem sa slovima na PC-u (imam windows 7) . Slova su mi blago zamucena , nije mnogo ali je jako neprijatno citati (zamucena su na internetu , u igricama ...... svugde) . Svaki put kada upalim racunar pise mi kao neko obavestenje NONPRESENT MODE . Kliknuo sam ono AUTO ADJUSTING na monitoru ali opet je isto . Da li znate kako da resim ovaj problem ?

Poslednja izmena:
This message is shown when a Benq LCD monitor is switched into non-native resolution. Consult your manual to find out how to disable resolution notification, and/or set that computer to the monitor's native resolution.

NON PRESENT MODE <---- ova poruka se vidi kada je tvoj LCD monitor postavljen u NON-NATIVE rezoluciju !

Pogledaj uputstva svog monitora da nadjes nacin kako da Iskljucis ( Disable) Rezolucijsko obavestenje NON PRESENT MODE ...

Znaci podesi monitor u Native Resolution :ok:

Poslednja izmena:
Kada stavim na 75 Hz automatski mi se promeni na rezoluciju 1024 x 768 . Nego , resio sam taj problem tako sto sam promenio na drugu rezoluciju pa opet vratio na 1360x768 . Procitao sam ono prethodno sto si napisao :D . Sada imam problem sa cs 1.6 , zamuceno mi je i ne vidim igraca iz daleka . Hvala na pomoci !

Kada stavim na 75 Hz automatski mi se promeni na rezoluciju 1024 x 768 . Nego , resio sam taj problem tako sto sam promenio na drugu rezoluciju pa opet vratio na 1360x768 . Procitao sam ono prethodno sto si napisao :D . Sada imam problem sa cs 1.6 , zamuceno mi je i ne vidim igraca iz daleka . Hvala na pomoci !

Promeni rezoluciju i Refresh rate na igrici :)

Default je 60Hz ..stavi na 75 da bude ista kao na monitoru ;)

meni problem lici na podesavanja na tvojoj grafickoj karti :aha:

Podesi performanse i 3D opcije .. :D

Back