Windows 10

Tu sam i ja sa hardware-om negde, a W8 su mi toliko hvalili da manje trosi resurse nego W7, pa se nadam da ce to i biti slucaj sa W10.
Valjda ce optimizovati to do sledece godine.
milim da će to ipak malo teže da ide , prvo zbog multidesktopa ima 4 komada a drugo zbog start menija koji je grafički urađen u metro stilo

Koliko sam ja video, 8-mica sa Start dugmetom i bez glupavih full screen Metro aplikacija.
Ne znam, mozda je meni promakla neka nova mogucnost 10-ke, ali uklanjanje full screen "start ekrana" i ostalih full screen aplikacija koje nisu za desktop je najveci korak napred sa W10.

Virtual desktop, moguce uz milion programa, Cortana i glasovno upravljanje - nepotrebno, novi notification centar, opet samo vizualno bolje, bolje "deljenje" ekrana sa prozorima, ok za multitasking, mada nisam nikada drzao i radio istovremeno u 4 prozora na monitoru od 21-inch, neizvodljivo.
Samo eto, da zahtevnost bude manja u finalnoj verziji i mozda se prebacim, jer ispravljeno je ono sto mi se nije svidjalo kod W8.

Podesite Start ekran u Windowsu 10 Build 9879

Kao što ste primetili ukoliko ste instalirali Windows 10 Technical Preview, Microsoft se fokusirao na desktop više nego na sve ostalo u ovom izdanju, pokušavajući da pokaže korisnicima da je ispravio sve što je pošlo naopako sa Windowsom 8.

1702930749546874d33d73c093442910_640x360.jpg
To je i razlog zašto je Start meni vraćen nazad, zajedno sa drugim funkcijama kao što su višestruki desktopi i centar za obaveštenja.

Međutim, od kako se Start meni vratio, Start ekran je gotovo nestao. Korisnici su želeli Start meni nazad, pa ga je Microsot vratio u modernom ruhu, ali ne postoji sasvim jednostavan način da se vratite na Start ekran.

Poznata je činjenica da Microsoft takođe želi da poboljša Modern korisnički interfejs u Windowsu 10, i zahvaljujući toj činjenici, kompanija radi na onome što zovu "Continuum Mode", koji će omogućiti 2 u 1 korisnicima da se prebace sa desktopa na Metro odmah.

216494901546874d3556ff742265830_640x360.jpg
Po svemu sudeći, Technical Preview build 9879 ima ranu implementaciju ove funkcije, a uz mali trik vi joj možete dati šansu. Pre svega, treba da otvorite Registry Editor kucajući regedit u Start meniju, i potom prateći sledeću putanju:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell\Launcher

Kada ste tu idete desnim klikom na desnu stranu ekrana, potom kliknete na "New", i kreirate novi DWORD unos. Podesite vrednost na 1 i restartujete vaš računar.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2014&mm=11&nav_id=924416

Da li će Windows 10 biti uspešan kao "sedmica"?

Microsoft trenutno radi na Windows 10 operativnom sistemu, a njegova objava se očekuje sa nestrpljenjem, jer se očekuje da bi on mogao da ispravi mnoge stvari koje su označene kao loše kod Windows 8 operativnog sistema.

123523171654981c3c7a44a691877513_orig.jpg

Beta/AP​
Što se tiče tehnoloških analitičara, oni očekuju da Windows 10 napravi zaista dobar posao kada bude objavljen u 2015. godini, posebno zato što vraća neke funkcije koje su bile dostupne na Windowsu 7, potom uklonjene na Windowsu 8, ali donosi i pregršt novih funkcija.

Analitičar Brendan Barnikl je napisao u svojoj napomeni investitorima da su kompanije već pokazale interesovanje za Windows 10, što je pokazatelj da će novi operativni sistem zabaležiti (barem) isti uspeh kao i Windows 7.

On takođe predviđa da će posle razočaravujućih rezultata Windowsa 8, Windows 10 doći kao spasilac, te da će njegove brojke usvajanja biti poput onih kod Windowsa 7.

Izvor: Benchmark.rs

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2014&mm=12&nav_id=939172

Mozda ga instaliram kad bude kraj podrske win 7 do tada nadam se da sklone one plocice

Upravo instalirao Desetku bild 9901. Mogu zaključiti da izgleda onako kako je 8 trebalo da izgleda. Start meni nije loš treba malo vremena da se navikne ali nije loše. Sasvim je upotrebljiv a za keylogere pobrinuo se Malwarebytes......

posto ja vise ne mogu da se strpim i cekam, razmisljam da stavim w10 u virtualnu masinu, a zanima me dal mogu da stavim 32 bita verziju, iako je kod mene 7 64 bita...dal to ima veze, posto bi i onako bilo u virtual boxu? ne bih bas da joj dodelim 2gb rama ovoj 64 bita, bez obzira sto koristi samo dok je van kutije.

videh na prethodnoj strani da moze i u kutiju. :mrgreen:

Ovako izgleda Windows 10 Build 10009

Rad na Windowsu 10 se nastavlja, a Microsoft je nedavno sastavio novu verziju koja će doneti brojna poboljšanja korisničkog interfejsa, kao i nekoliko novih ikonica za najčešća mesta u operativnom sistemu.

Windows 10 build 10009 još uvek nije dostupan korisnicima, a kao što možete videti na osnovu procurelih screenshot-ova, kompanija se uglavnom fokusirala na to da načini operativni sistem lepšim, dodavanjem novih ikonica kao i manjim izmenama.

Za sada se malo zna o nekim većim poboljšanjima koja bi eventualno mogla doći uz verziju 10009, a ovi screenshot-ovi nam otkrivaju da Recycle Bin i Control Panel dolaze sa novim ikonicama koje su bolje usklađene uz Microsoftov novi dizajnerski jezik.

Još uvek se ne zna kada će Windows 10 Build 10009 biti dostupan članovima Windows Insider programa, ali je sigurno da će ove promene biti deo neke od budućih verzija Windows 10 technical previewa.

.
.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2015&mm=02&nav_id=955627

Ajde na stranu sto se sarene, nego su mi boje "proste" da se tako izrazim, kao da je radjeno u Paint-u.
Ne znam, jednostavno mi ima neki retro izgled, cak ove stare ikonice mi izgledaju bolje. Ko zna, mozda je i stvar navike samo.

windows3.jpg

Back