Windows 10

Rade dobro svi updejti nema bagova osim ako baš ne ideš mak na konac pa potrefiš. Inače ovaj novi bild 10525 radi dobro za sada. Inače za privatnost ima dosta alata, da se špijuniranje svede na minimum....

Skinuo legalan win 10 sa Microsofta, nadogradio na 7 32, gde sam morao da unesem ključ da bi mi dozvolio instalaciju, i nakon svega, nemože da se legalizije!

Blokiran sistem!

K od ovce.jpg

Poslednja izmena:
Hteli - ne hteli, dobijate Windows 10 :aaa:

Američki tehnološki gigant Microsoft će prebacivati svoj nov operativni sistem Windows 10 korisnicima PC-a, iako oni za to nisu uputili zahtev.

To pokazuje koliko je Microsoftu zaista stalo da korisnici starih verzija Windowsa predju na novu.

Dosad je 75 miliona ljudi, korisnika prethodnih verzija Microsoftovog operativnog sitema - sedmice i osmice, besplatno prešlo na Windows 10, tako što su prethodno uputili zahtev za to.

Microsoft učitava fajlove novog sistema na PC-ja korisnika preko Windows Update-a, svoje usluge za ažuriranje Windows komponenti. Prebacivanje će biti urađeno za sve korisnike PC koji su odabrali da primaju automatska ažuriranja od Microsofta.

Microsoft je za The Inquirer potvrdio da je reč o istinitim informacijama.

“Pojedincima koji odaberu da primaju automatsko ažuriranje kroz Windows Update, mi pomažemo da se pripreme za preuzimanje Windows 10 tako što im prebacujemo sve fajlove koji su im potrebni ukoliko odluče da pređu na novi OS”, rekao je predstavnik Microsofta.

Inače, kada je reč o Windows 7 i Windows 8 “pojedinci koji odaberu da primaju automatsko ažuriranje kroz Windows Update” su u suštini svi.

Zato, ako eksplicitno ne odaberete da isključite sva Windows ažuriranja, iza vaših leđa će se odvijati “tiho” preuzimanje.

Ako želite da isključite automatsko ažuriranje, idite na C:\$windows.~BT.

Reč je o skrivenom folderu, pa treba da otvorite File Explorer i odaberete Organize > FolderOptions > View > Show hidden files, folders, and drives.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2015&mm=09&nav_id=1038713

Jedina solucija je da taj spayware windows ne dobijate jeste da u win 7,8 iskljucite win update :hvala:

Ja lepo instalirala desetku, pojavio se pocetni ekran i ja na enter a ono trc :roll: crn ekran, nic se ne pojavljuje samo se strelica od misa beli :rida:

I sta sad???

Mislim da to moras na slepo da udjes, jer se nesto zeznulo. Tipa da pretisnes Enter i uneses sifru ako imas i onda opet Enter ili tako nesto.
Znam da ima neka fora sa time. Windows radi lepo, ali se ne vidi login, a sta je problem nemam pojma.

Microsoft: Sva nova izdanja Windowsa 10 će biti kumulativna

Windows 10 je promenio sistem na koji se isporučuju nadogradnje uređajima širom sveta, a za novo izdanje Microsoft je primenio novu strategiju konvertujući operativni sistem u "Windows kao servis".
21130377235606df09e8454719020480_wide.jpg

Sve to bi trebalo da omogući isporuku zakrpa na brži način nego do sada.

Microsoft je otkrio da će sva buduća Windows 10 izdanja biti kumulativna. To u suštini znači da kada instalirate najnoviju zakrpu, vaš operativni sistem će automatski biti podignut na najnoviju verziju.

Microsoft nije konkretno definisao pojam "buduća Windows 10 izdanja", ali se prema kompaniji to najverovatnije odnosi na velike nadogradnje koje se isporučuju računarima sa novim operativnim sistemom čim budu spremna koristeći Windows Update sistem.

Nekoliko kumulativnih nadogradnji za Windows 10 računare su već isporučene za Windows 10.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2015&mm=09&nav_id=1044299

tako su mnogi govorili i za Win.8 i ja medju njima,pa evo na drugom HDD-u imam Win.8.1 i veoma sam zadovoljan njime.probao sam i 10-ku,ali nije nesto islo kako treba,ali sam citao o tome da su mnogi zadovoljni tim OS-om.Treba sacekati da se to stabilizuje i da se mi sami priviknemo na njega.Tek je izasao,ali za par godina ce on biti,pored Linuxa najupotrebljiviji OS.

Ako ne "ugasite" automatsko ažuriranje, 2016. imaćete "desetku"

Računari koje pokreće Microsoftov operativni sistem automatski će preuzimati Windows 10 i to od sledeće godine

21106408485634da2fd2000373680593_wide.jpg

Beta / Mark Von Holden/Microsoft via AP​

Promena sistema spadaće u kategoriju “recommended update”, što znači da će je automatski preuzimati svi računari kojima je ta opcija aktivirana.

“U zavisnosti od vaših Windows Update podešavanja, proces preuzimanja će biti automatizovan”, objasnili su iz Microsofta na zvaničnom blogu.

“Ipak, imate opciju da isključite automatsko preuzimanje, što vam ne preporučujemo, jer živimo u svetu punom brojnih opasnosti na internetu”.

Iz firme kažu da će korisnici moći da odbiju preuzimanje, jer će ih računar porukom obavestiti o onome što se dešava, ali mnogi se već bune zato što Microsoft ne traži izričit pristanak za takvu promenu.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2015&mm=10&nav_id=1057777

Hteli - ne hteli, dobijate Windows 10 :aaa:

:

Hehehe, instaliram lepo Debian pa ćemo da vidimo dal' će da mi šalju oni spyware nje*ra zvano Windows 10 :p

- - - - - - - - - -

tako su mnogi govorili i za Win.8 i ja medju njima,pa evo na drugom HDD-u imam Win.8.1 i veoma sam zadovoljan njime.probao sam i 10-ku,ali nije nesto islo kako treba,ali sam citao o tome da su mnogi zadovoljni tim OS-om.Treba sacekati da se to stabilizuje i da se mi sami priviknemo na njega.Tek je izasao,ali za par godina ce on biti,pored Linuxa najupotrebljiviji OS.

Linux i jeste trenutno najupotrebljiviji na super računarima i web serverima, a što se desktop računara tiče, tu će Windows još dugo da bude broj jedan zbog njihovog marketinga, ne zbog kvaliteta.

3-4 Puta WIN10 je prijavljivao grešku na start meniju, doduše sam odradi ispravku ali proces traje, dešava se u toku rada da se jednostavno zapuca i prijavi grešku start menija.

Win10 pretabao mi je Win 7. Dešava se da nije u stanju da podigne sistem, jednostavno bude crn monitor dok se samo kursor vidi. Posle naglog restarta počne da se podiže Win 7, onda ga sam naglo prekida i podiže Win 10. Nekoliko puta sam morao da podižem na isti način siistem dok se nije normalizovao.

Spywera i malvera imam odsta, ne znam dal' to zavisi od Windowsa ali sa Win 7 nisam imao toliko spywera i malvera.

Hehehe, instaliram lepo Debian pa ćemo da vidimo dal' će da mi šalju oni spyware nje*ra zvano Windows 10 :p

- - - - - - - - - -

Linux i jeste trenutno najupotrebljiviji na super računarima i web serverima, a što se desktop računara tiče, tu će Windows još dugo da bude broj jedan zbog njihovog marketinga, ne zbog kvaliteta.
Ajde a Linux jeste kvalitetan.:zcepanje: Kada ga probam uvek n***ebem.

Mord:
Ajde a Linux jeste kvalitetan. Kada ga probam uvek n***ebem.

Da nije kvalitetan, ne bi pokretao sajtove Facebook-a, Google-a, Yahoo-a i ostalih velikih i malih kompanija kao i preko 95.2% superračunara u svetu ;)

https://en.wikipedia.org/wiki/Linux_adoption#Hardware_platforms_without_graphical_user_interface

Elem, pre će biti da ne znaš da ga koristiš :)

No vratimo se na temu, ne vidim šta je toliko fascinantno pa su svi pohrlili da instaliraju novi Windows, da li postoji bilo kakav valjan razlog da se pređe sa 8.1 na 10, a da nije vezan za "šminku" i mogućnosti koje su u Srbiji gotovo beskorisne?

Poslednja izmena:
Још ми није јасно чему ће да служи Вин 10, кад ништа у њему неради. :think:

Једино што ради, то је насилна продаја како софтвера, тако и свега другог, корисницима Вин 10...

Dobar je Linux, da nisam naviknut na neki Windows software, tipa Photoshop i sl. odavno bih presao na Linux. Jeste da ima alernative, ali nije to to, bar meni.

A W10 kako cujem ima brdo problema, ja sam probao na virtualnoj masini i radi ok, mada ljudi se debelo zale. Jedino sto se brze pokrece i manje trosi hardware nego W7, mada W7 nije imala nikakvih problema.
Koristim W7 od kada je izasla, bez SP-a bez patcheva i perfektno radi.

W10 koliko stvari moraju da patchuju da bi radile kako treba, a mi sa non-genuine verzijama ne znam koliko cemo imati pristup update-ovima za dzaba.
U najboljem slucaju, updates ce raditi i za non-genuine verzije dok je upgrade na W10 besplatan, nakon toga zavrnuce slavinu verovatno.

Мени је требало пар година да се навикнем на Линукс, зато што се нисам позабавио мало више са Линуксом.
Иначе, брзо се савлада Линукс као кориснички интерфејс, ако се има основног предзнања са Виндовсом.

Вин 10 од старта је заврнуо славину, тако да у тој шупљој канти, и основно се мора платити.

Некако провизорно, без 5000 Еура најмање, неће ниједан корисник моћи да се "наужива" у Виндовсу.

Kod Linux-a mislim da je najveci problem terminal. Secam se da kada sam hteo da na nekim podesim brzinu dvoklika da nisam nasao opciju, pa sam morao neki .conf (ili koja je vec ekstenzija) fajl u nekom folderu da menjam. Ili kada sam podesavao nesto za net, morao sam da stavim tedan fajl, opet u ko zna kom folderu, da se automatski pokrece. Opet, terminal i tekst editor i to je to. Sada to zavrsim za 5 minuta, ali u pocetku problem veliki.

Evo i sada imam neke probleme sa audio drajverima, nece sa Skype-om da rade pa to ti je, nego me mrzi da se jurim po forumima da trazim resenje.
Opet, ko god ima firmu i kome treba samo Office programi i sl. Linux je najbolje, i najeftinije resenje :ok:.

Kod Linux-a mislim da je najveci problem terminal. Secam se da kada sam hteo da na nekim podesim brzinu dvoklika da nisam nasao opciju, pa sam morao neki .conf (ili koja je vec ekstenzija) fajl u nekom folderu da menjam. Ili kada sam podesavao nesto za net, morao sam da stavim tedan fajl, opet u ko zna kom folderu, da se automatski pokrece. Opet, terminal i tekst editor i to je to. Sada to zavrsim za 5 minuta, ali u pocetku problem veliki.

Evo i sada imam neke probleme sa audio drajverima, nece sa Skype-om da rade pa to ti je, nego me mrzi da se jurim po forumima da trazim resenje.
Opet, ko god ima firmu i kome treba samo Office programi i sl. Linux je najbolje, i najeftinije resenje :ok:.

Зависи који дистро Линукс користиш. Обично тако буде како си навео, ако ниси обратио пажњу на своју конфигурацију коју имаш.

На пример, до скоро сам користио ОпенСУСЕ, који сад није као што је био, и зато што нема добру графичку подршку/резолуцију. Има за јаке графичке карте.

Али зато, МИНТ Линукс има све, сву подршку за конфигурацију мог компа, као и за остале, и драјвере који су у потпуности. :)

Незнам где си имао проблема око терминала,ту не постоји никад проблем, ако си исправно инсталирао ОС.
.цонф је системски фајл/скрипта, која се убацује ако непостоји у самом систему за одређени драјвер. На пример, ја сам увек ручно радио скрипту за ТВ Тјунер.

Незнам да игде постоји проблем око подешавања миша, то први пут чујем:

snapshot12.jpg
snapshot10.jpg
snapshot11.jpg

Вероватно си имао проблема кoд Убунтуа, то се једино тамо дешава. :lol:

Убунту је развојни дистро, и није за ни за почетнике, ни за обичне просечне кориснике. :lol:

Односно, јесте за учење. :)

Poslednja izmena:
U pravu si :ok: Lubuntu je bio u pitanju i dalje mi pravi neke probleme sa audio drajverima, mada i to se da srediti.
Srecom probleme sa misom, tj. dvoklikom su sve ispravili u novoj verziji.

Nisam imao problema sa terminalom, nego tutorijale koje sam gledao kako menjati .conf fajl kazu da ih moras otvoriti iz terminala, tj. treba ti administratorske privilegije.
E sada, ja sam se tada prvi put sreo da Linuxom i VIM editorom, pa sam bio kao pogubljen, ali sve se to sredi. :)

U pravu si :ok: Lubuntu je bio u pitanju i dalje mi pravi neke probleme sa audio drajverima, mada i to se da srediti.
Srecom probleme sa misom, tj. dvoklikom su sve ispravili u novoj verziji.

Nisam imao problema sa terminalom, nego tutorijale koje sam gledao kako menjati .conf fajl kazu da ih moras otvoriti iz terminala, tj. treba ti administratorske privilegije.
E sada, ja sam se tada prvi put sreo da Linuxom i VIM editorom, pa sam bio kao pogubljen, ali sve se to sredi. :)

Да, сви пролазимо кроз то, обука, учење, ново окружење, приступ сасвим другачији, итд...

Потребно је опуштено причи Линуксу, па колико се може у неком моменту, и оставити решавање неког проблема за неки други пут.

Човечји мозак није навикнут да у моменту реагује на промене које се нагло дешавају, преокрети и логика за 360 степени... На то сви заборавимо.

Информатика није тако лака, поготово онда када сами морамо да нешто дубље одрадимо, а за то је потребно много више знања, као и моћ преоријентисања/заокрета мисли у тренутку. Зато је потребно некад одлагати решавање појединих ситуација, било да су то у питању минути, сати, дани... :)

Суштина свега је у томе да смо у некој истраживачкој мисији, кад је у питању информатика, Линукс, истражујемо све док не набасамо на одговарајући дистро за наш комп, као и за наше потребе, који нам прија, "лежи" нашем оку... :)

Например, мени је увек ОпенСУСЕ и МИНТ приоритни дистрои, са КДЕ окружењем. :)

Back