Window XP na USB stick (kako ubaciti) pomoc!!!!

timemachine

Zainteresovan član
Poruka
260
Ljudi imam veliki problem pomagajte. Uzeo sam laptop HP mini, koji ima instaliran windows 7 starter. E sada, meni sedmica ne odgovara zbog nekih stvari koje sam hteo da ubacim na laptop a koji rade savrseno na XP-u, a laptop nema cd/dvd citac da bi mogao da instaliram windows xp sa CDa. Ugavnom moram da instaliram sa USB sticka. Isprobao sam sve moguce varijante koje sam nasao na netu, multiboot 10, PEtoUSB, win to flash itd... i nikako ne mogu lepo da prebacim svoj windows xp sp2 (original) koji imam na CDu na USB stick. Uvek mi se javljaju neki problemi, uglavnom kao da mi ne iskopira sve fajlove sa CDa na flash. Stalno pise da neki fajlovi fale... Dali neko ima neku ideju kako bih to mogao da resim, bio bih jako zahvalan. E da, jos da dodam da sam skinuo i win xp usb edition, i takodje mi nije poslo za rukom da ga instaliram. Sa biosom je sve ok, podesio sam da dize sistem sa USBa, ali nece pa nece....

Poslednja izmena:
@hardal: Pozdrav druze, i hvala ti na javljanju i brzom odgovoru. E sada, da li bi mogao da mi objasnis gde se nalazi tacno to podesavanje, ja u biosu uopste nemam tu stavku "ahci configuration", u kojem podmeniju se to nalazi, gde tacno da gledam? Izvini na ovim mojim laickim pitanjima, slab sam u ovoj oblasti, znam podici OS, ali sam to uglavnom radio na kucnim racunarima, a sada se prvi put srecem sa radom na laptopu. Za eksterni citac sam isto razmisljao, i ako nista ne uradim, sledece nedelje idem sigurno da kupim to posto nema druge, ***. Hvala jos jednom, i ako imas neku korisnu informaciju bio bih zahvalan.

@hardal: Pozdrav druze, i hvala ti na javljanju i brzom odgovoru. E sada, da li bi mogao da mi objasnis gde se nalazi tacno to podesavanje, ja u biosu uopste nemam tu stavku "ahci configuration", u kojem podmeniju se to nalazi, gde tacno da gledam? Izvini na ovim mojim laickim pitanjima, slab sam u ovoj oblasti, znam podici OS, ali sam to uglavnom radio na kucnim racunarima, a sada se prvi put srecem sa radom na laptopu. Za eksterni citac sam isto razmisljao, i ako nista ne uradim, sledece nedelje idem sigurno da kupim to posto nema druge, ***. Hvala jos jednom, i ako imas neku korisnu informaciju bio bih zahvalan.

Opcija u biosu se zove obicno native sata i nalazi se pod karticom advanced.... ,razlikuje se od biosa do biosa. Ako je laptop novije proizvodnje, vjerovatno i nema tu opciju i u tom slučaju moraš sata drajvere integrisati u XP instalaciiju. To možeš uraditi sa programom nLite i za to potraži tutoriale....

Poslednja izmena:
isti problem sam imao sa sinovim laptopom siemens fujitso amilo i uspio sam rijesiti sa ugradnjom sata drivera u xp-sp3 instalacijski disk i onda napravio butabilan usb sa doticnim windowsima i sve radi pesprijekorno. ako ste zainteresirani poslacu vam usb sa xp-sp3 i bit cete zadovoljni.pozdrav iz hrvatske petrinje.moj mail je zlatkojurcevic@yahoo.com pa se javite.nece vas kostat nista osim troskova usb-a od 1 GB i postarine.pozzzz

Back