Kineska tehnicka roba- USB Fles Lenovo 256gb

dejan0710

Početnik
Poruka
5
Pre od prilike 2 meseca narucio sam USB flash sa Ali expresa. Ni jedan ne radi, ne moze da se formatizuje, kad prebacite male fajlove neki otvara , neki ne, vodite racuna.
8547.png

I u Srbiji je par puta Hellas se zaebo , na tu foru , i jos par vlasnika koji su pustili neke tehnicare da im biraju robu koju ce da puste..

Sve moze da se nabavi , orginal, radno i stucavo i falsifikat..

Memorije posebno...

Orginal pionir kosta 17e , radni 12 13 e stucavo 11e falsifikat 1,7e jedno vreme moglo i za 1e...
To je DVD RW znaci nije bas da unutra ima shit ali eto moze za 1e..
Taj za 1e radi 6 nedelja...koliko toliko...sluzi da zamaskira imanje DVD youtuberima i fensericama, znaci prilikom instalacije odradi posao i jos par najomiljenih diskova i posle se pokvari , taman kad i treba...prema ceni..

A to su vec provereni kanali nabavke...znaci meni bar kazu tacno sta kupujem...meni....
A na aliexpresu ne kazu..nego mora da procenis...ali je tacno da dve trecine je ova zadnja slj kategorija...
A ima i gore, kad je namerno drugacije oznace...sto bi se reklo stigne ti ubacis ga i pise 2TB ali unutra nema vise id 1 mb, samo se unese podatak u FAT da je 2 TB..probas sa jednim blokkom i vidis posle scan diska da je 1 MB...

To su pocetnicke prevare...nisam nikad tako narocivao ja sam zaeban i za Hellas tip, znaci za neke stvari sam gori od prosecne prodavnice opreme u koju se drugi kunu...ali meni ne prolazi moje testove...Lude u veleprodajama kad im dodjem i nadjem neku seriju , tako sam nasao neke memorije koje spaljuju baterijsko kolo na plocama...i sad donesem reklamiram i zahtevam servisera licno i dodje i ja mu kazem dajem ti ali te upozoravam testiraces i cinice ti se da je sve ispravno , ali ti je upravo spalio plocu i vise nemas pamcenje podataka niti vremena, napajanje za memoriju i flash je otislo...
On kao sto bih i ja mozda , kaze ma nemaju veze ta kola sa memorijom, rekoh sve znam ali praksa pokazuje ovo...
I zezne se i posle 3 dana u prolazu kaze, odobrio sam ti reklamaciju , i imam 20 ploca skart ali ne mogu da se ljutim upozorio si me, ne znam sta je kvar niti kako si nasao..

Postoji i na HDD recimo kvar koji niko ne primecuje, a to je lazno nabivlavanje koliko kes memorije ima...i to ti bukvalno ne mozes nikako da otkrijes ovako osim jedne verzije igre warcraft, zasto ne znam, kako ne znam, ali kad se igra ta igrica instalirana, kroz pola sata , neki instruction set u igrici pokaze defektni ili lazni iznos hdd cache memorija...
I zamisli veleprodaju servis i ti im dodjes sa takvim zahtevom, i kazes i ispostuju te , ne kazu ajd odhebi, nego te ispostuju i misle da si lud, ali te ispostuju i puste da se tamo na licumesta igras pola sata warcraft i onda puf...posle urade test i vide HDD lazna vrednost CACHE...a oni kupuju seriju od 5000 10000 komada...
Onda pogledaju ko im je uvalio , ali ne znaju da li da te vole ili da te mrze...nikad nisi lazno zaebo , ali stoji napomena u nabavci agentima recite mu svaki defekt unapred..

Back