Wicca religija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
oh dear..... :? je li on ovo ozbiljno

grichke vjestice

nema veze, borac, I give up

I never give up.
Nervira me ovakav stav.
Znači, ako nisam "podređena" muškarcu i Bogu - ja sam se automatski udružila sa Đavolom?
Pošto ne verujem ni u Boga, ni u Đavola, zabole me uvo.
Ali me duboko pogađa stav muškog šoviniste koji smatra da su žene "podređene".
Neću to da tolerišem nigde, pa ni na forumu.
Neka "podređuju" svoje žene, u svojoj kući, a ne da ovde "misionare" sa tom ogavnom teorijom.

Pustite te price bela magija - crna magija. Nema bele magije, sve su crne. To sto vracara toboze " pomogne " nekome je djavolji posao. Jedno pomogne, deset odmogne. Kome je djavo pomogao uopste? Pravoslavni ( u velikoj meri i muslimani cak ) za cudo se obracaju svecu. Svetac pa makar i davno upokojen je taj koji leci ljude i pomaze im i ja sam svedok velikih cuda koja su pocinile sveceve mosti na za obicnu medicinu neizlecivim bolesnicima.
U Hriscanstvu se nisu zrtvovale zivotinje nego u Starozavetnom vremenu. Hristos je konacna zrtva pravom Bogu i zrtvovanje je ostalo samo bezboznim kultovima. ( djavo je i imitator, zar ne? )

svecima????
kojim svecima - zar je moguce da je npr. Sv. Alojzije Stepinac jedina "pogreska" na listi svetaca?
eto, jedan monstrum je kanoniziran, a cisto sumnjam da je ovo jedini slucaj - tko zna kome se tocno "obracate za pomoc", tko su zapravo bili ti ljudi i kakav su zivot vodili (ako su uopce postojali jer se u dosta slucajeva radi o "stapanju" npr.jedna ili vise osoba + lokalna paganska bozanstva = svetac)

+ Wicca, vracam se na to jer je to kao "tema", te zene i MUSKARCI nisu nikakvi "vracevi"
oni jednostavno traze svoju varijantu - nemaju veze sa satanizmom, djavolom...bla bla...imaju zensko "bozanstvo" (zamisli - sram ih bilo lol), usmjereni su na istrazivanje vlastitog u unutrasnjeg svijeta/snaga/mogucnosti i covjekove veze s prirodom - nema tu "zrtvovanja zivotinja", prizivanja "demona" i slicnih pikanterija...

znas Patak, ti imas ozbiljan problem s mizoginijom - "zenske slabosti" ...truc, da nije otuzno i degute bilo bi stvarno smijesno
kad se to uklopi sa nekulturom i neznanjem...slika je bas bas strasna
tesko da si "dobra reklama" za tu zajednicu kojoj navodno pripadas

wicca ima i boga i boginju, kao ravnotezu
equals
magija je ono sto od nje napravimo, ni crna ni bijela, a te followerke pokusavaju da se drze iskljucivo primjenjivanja u pozitivne svrhe
tako da sa satanom veze nemaju

blah, odustajem od ubjedjivanja ljudi nalik njemu, uostalom, u njegovoj glavi je to tacno
a subjektivna stvarnost je uvjek jaca

slazem se Unsaie (+ super je sto citas/googlas, ali daj nam ponekad malo "kredita" - ne mora bas sve da se napise...), medjutim ovakvi nemaju "problem" s muskim bozanstvima vec iskljucivo sa zenskim - i to je upravo ono zbog cega se toliko nasrce na Wicca i slicne zajednice

sto se same Wicce tice, to je meni osobno pomalo naivno, too much New Age, ali jeste "pozitivno"...meni su zanimljive (kao i brojnim hejterima, na zalost) upravo zbog postovanja zenskog bozanstva - to je nesto s cim npr. hriscanstvo i islam imaju debeo "problem, kao i sa ulogom zene uopce

vikani, oni guse svoju prirodu, ma koliko tvrdili da su slobodoumni
ta pozitivnost jeste izvjestacena
rede je nemoguce postovati

zakon vracanja je smijesan, uradi lose i vrace i se trostruko - porice postojanje ljudi na koje to ne utice
zatvaraju oci

to sto hriscani napadaju najvise vikane zbog gospe... heh, ludo
pa znaju li oni Koliko je zenskih bozanstava koje su ravnopravne ili cak i jace od muskih na svijetu?

zakon vracanja je smijesan, uradi lose i vrace i se trostruko - porice postojanje ljudi na koje to ne utice
zatvaraju oci

pa znaju li oni Koliko je zenskih bozanstava koje su ravnopravne ili cak i jace od muskih na svijetu?

pa o tome se i radi - jeste naivno, kao sto rekoh,i ne zanima me pretjerano - samo po sebi, ali nije ok ta neprestana "potreba' da zena igra samo uloge zmija/zavodnica/objekata i da se sve sto nosi predznak zenskog trpa u herezu (nekad) i "djavolsko" sektasenje (danas)

btw super je sto citas/googlas votever, ali "brate" nema potrebe da nam toliko "objasnjavas"
mozemo to i sami, a ako ne mozemo...znaci, super mi je cavrljati s tobom, ali spusti malo tu prosvjetiteljsku lopticu

btw super je sto citas/googlas votever, ali brate nema potrebe da nam toliko "objasnjavas"
mozemo to i sami, a ako ne mozemo...znaci, super mi je cavrljati s tobom, ali spusti malo tu prosvjetiteljsku lopticu

koristim mozak, tacnije
i ne volim kada vi koji znate, cutite dok neki proleteri stranicama unazad pricaju o wicca pokretu kao necem revolucionarnom :lol: oslobadjajucem jbt

i, ne mogu, to mi je u prirodi imena

koristim mozak, tacnije
i ne volim kada vi koji znate, cutite dok neki proleteri stranicama unazad pricaju o wicca pokretu kao necem revolucionarnom :lol: oslobadjajucem jbt

i, ne mogu, to mi je u prirodi imena

ako i mene trpas u "proletere" ok
mada, ja nigdje ne rekoh da je Wicca "revolucionarna" ili "oslobadajuca"
rekoh samo da je to njihova varijanta i da mi je jasno (na zalost) zasto su cesto na "tapetu"

sto se "koristenja mozga" tice - ok, ti svoj primjerak koristi kako ti se svidja...nevermind

jbg, ko nije crkvi na tapetu...

mislila sam na mjesecarku (autorka), barbara
"Većina veštica sledi dva etička pravila: 1) ne povredi nikoga i čini šta ti je volja, i 2) šta god poslao vratiće ti se trostruko. Ova dva pravila sprečavaju bacanje zlih, uništavajućih čini. "
i treca, neka kosuta... zivotinja neka uglavnom

jbg, ko nije crkvi na tapetu...

mislila sam na mjesecarku (autorka), barbara
"Većina veštica sledi dva etička pravila: 1) ne povredi nikoga i čini šta ti je volja, i 2) šta god poslao vratiće ti se trostruko. Ova dva pravila sprečavaju bacanje zlih, uništavajućih čini. "
i treca, neka kosuta... zivotinja neka uglavnom

ma ok - nije ni to "strasno", imaju ljudi pravo na svoje "varijante", sve dok nam "kopaju oci prsticima" i ne "kolju po kucama"

sto se Crkva vs Zena price tice - to je zjbanije nego sto izgleda...

wicca ima i boga i boginju, kao ravnotezu
equals
magija je ono sto od nje napravimo, ni crna ni bijela, a te followerke pokusavaju da se drze iskljucivo primjenjivanja u pozitivne svrhe
tako da sa satanom veze nemaju

blah, odustajem od ubjedjivanja ljudi nalik njemu, uostalom, u njegovoj glavi je to tacno
a subjektivna stvarnost je uvjek jaca

ako posto neko kanalisanje energije u prirodi
ovakvo ili onakvo... zovu ga magija

nije ni crno ni belo
bar ne u smislu dobro ili zlo,

"crni" ili "beli" su oni koji kanalishu ;)

zatvaraju oci

extra smeshan

nemoguce je da bude 3
moze da bude 1
mada... moze da bude tachan samo ako je zakon karme tachan
jer mnoga djubrad srecno proziveshe mnogo godina

a mnogi extra likovi nit dugo nit kvalitetno proziveshe :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back