mašina za pranje veša

• Začetnik teme Začetnik teme greba
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

greba

Buduća legenda
VIP
Poruka
28.662
trebalo bi da kupim,a ne znam koju...neki majstori i prodavci savetuju gorenje zato sto najvise ima delova,ali ja na netu svasta nesto procitah,pa sam u dilemi:roll: znam samo sigurno da indesit i bosh necu.
koju vi imate,koji je model?kako ste zadovoljni?ima li razlike,sem u izgledu,slim masine i obicnih dimenzija?koji br.obrtaja centrifuge je ok?sta to zapravo znaci:rumenko:

Za izbor masine za ves, po meni najbitniji je dobar servis ( i dok traje garancija i posle isteka garancije), Takodje je bitno: odlozen start, broj okretaja centrifuge i da ima programe cak za tzv. rucno pranje. Sve ovo kao i dobar servis vazi za masine Candy, imam je i zadovoljna sam njome.

trebalo bi da kupim,a ne znam koju...neki majstori i prodavci savetuju gorenje zato sto najvise ima delova,ali ja na netu svasta nesto procitah,pa sam u dilemi:roll: znam samo sigurno da indesit i bosh necu.
koju vi imate,koji je model?kako ste zadovoljni?ima li razlike,sem u izgledu,slim masine i obicnih dimenzija?koji br.obrtaja centrifuge je ok?sta to zapravo znaci:rumenko:
pazi kad ne verujem da su ti rekli gorenje daj to meni nek kazu..gorenje svi govore da se sklapa u kini zato i ima delova jer se kvari i bacas je posle 5 god..mi kad smo kupovali zvao sam servisere po oglasima i svi do jednog su rekli da se bosch najmanje kvari..na kraju je uzeta whirpool i nije se kvarila evo 5-6 god..mislim da vecina ima 1000 obrtaja i nista spec se tu ne gleda osim da ima sto vise slova A klase naravno..druga je stvar sto retko koja dobro opere kao starije masine

Ja imam Samsung sa kojim sam vrlo zadovoljan. Jedan kvar za 7-8 godina. Preko neta se naruci dolazak servisera (bar ovde za Beograd), ako ne mogu bas u to vreme jave se da se dogovori novi termin, popravlja se na licu mesta i realna je cena popravke. Moj kum je za Bosha cekao servis mesec dana, nosili su masinu i jos su ga odrali sa cenom. Ono sto mi se jos dopada kod Samsunga je sto su svi modeli jedne generacije isti (bar su bili u ono vreme kad sam kupovao, a mislim da je tako i sada). Samo je razlika u broju obrtaja, sve ostalo je isto. Sto znaci da je to ista masina samo su oni modeli koji su prosli losije na testiranju oznaceni sa manjim brojem obrtaja, a bolji sa vecim.

http://www.tehnomanija.rs/masine-za-pranje-vesa/lg-masina-za-pranje-vesa-f-1292nd.html
http://www.tehnomanija.rs/masine-za-pranje-vesa/samsung-ves-masina-wf-1602nhw.html
http://www.tehnomanija.rs/masine-za-pranje-vesa/samsung-ves-masina-wf-8622.html
http://www.tehnomanija.rs/masine-za-pranje-vesa/zanussi-ves-masina-zwg-5125.html

razmisljam od ova 4 modela...a za ovaj zadnji bas malo opisa ima (a i da ima vise,mnogo se pa razumem ).a i nigde ne pise ko proizvodi ove modele...nadam se da nije PRC
svakako volim da cujem iskustva drugih,koliko su cesto imali kvarove,kakav je servis

e ne znam, mi imamo neku staru desetak godina :zcepanje:
za divno cudo, radi, mada ne znam koliki im je rok trajanja
a pored mene nece jos dugo jer svakog dana mora bar jednu turu da okrene :mrgreen:
e ondaK cu doci ovde da vidim sta ste savetovali jer se ja razumem u masine onoliko koliko se razumem u fudbal, znaci nula, zero

Ja imam gorenje, staru 11 godina, i za to vreme smo menjali 2x ležaj i jednom pumpu. Sve u svemu, za sve ove godine to je 4000 - 5000 dinara troškova, jer su kvarovi bili kada je istekla garancija. A pere svakodnevno, veš od nas sedmoro.

Imala sam problem sa mašinom za sudove gorenje, i rekla sam gorenje više nikada, ali sam se predomislila. Imaju 5 godina garancije, dobro razvijenu servisnu mrežu, jeftine delove kada istekne garancija. I zato, samo gorenje. Sledeće godine u oktobru mašini za sudove ističe garancija, prodaću je i kupiću novu. I opet 5 godina je oni popravljaju, mene baš briga.

Kod mašine za veš je dobro da ima više obrtaja centrifuge, to je ono na šta ću obratiti pažnju kada budem kupovala novu.

Mi imamo whirpool obicnu, ne uzanu, ali takav neki model da mi se ne dopada sto nema 30 stepeni za pamuk, samo 40, a 30 ima za sintetiku..nisam obratila paznju pri kupovini..al ajd
Imali smo pre onu sto se puni odgore, i nema neke razlike osim sto se ovde sagnes a tamo ne. A cena je mnogo jaca za te uzane.

Medjutim, ja bas imam problem sa njom sad, kad perem na tih famoznih 40 stepeni pamuk, radi 2 sata, a desi se da ves ima cudan miris kad izvadim, kao da je samo propran u vodi, ne mirise lepo.
I onda moram ponovo da perem. Mozda je neki kvar u pitanju, ali eto..a kupljena u maju ove godine. I to samo na tom programu se desava, na ostalima se lepo opere i lepo mirise.

Mi imamo whirpool obicnu, ne uzanu, ali takav neki model da mi se ne dopada sto nema 30 stepeni za pamuk, samo 40, a 30 ima za sintetiku..nisam obratila paznju pri kupovini..al ajd
Imali smo pre onu sto se puni odgore, i nema neke razlike osim sto se ovde sagnes a tamo ne. A cena je mnogo jaca za te uzane.

Medjutim, ja bas imam problem sa njom sad, kad perem na tih famoznih 40 stepeni pamuk, radi 2 sata, a desi se da ves ima cudan miris kad izvadim, kao da je samo propran u vodi, ne mirise lepo.
I onda moram ponovo da perem. Mozda je neki kvar u pitanju, ali eto..a kupljena u maju ove godine. I to samo na tom programu se desava, na ostalima se lepo opere i lepo mirise.

Моја сестра има проблема са Вирпул машином од када је купила, пре 2 године.
Купила је узан модел, не знам да ли то има везе, ал ја бих рекао да није баш солидан бренд.

:think: uzela sam nedavno gorenje zbog 5 godina garancije i servisa....1000 obrtaja, eko pranje, anitalergijsko, mnostvo korisnih programa: kratko pranje od 17 min na 30 stepeni (idealno za cebad, pokrivace, patike, osvezenje vesa)....i cetrifugu do 1000 obrtaja....uzela sam 6.5 kg, uzani model, velika vrata i platila nepunih 30 000 din.....odlicno pere i jako dobro cedi....videcemo trajnost.....

Ja pre neki dan kupila LG F1091QD http://www.tehnomanija.rs/masine-za-pranje-vesa/lg-masina-za-pranje-vesa-f-1091qd.html
Svašta ima i svašta radi, piše 7 kg veša, ali malo morgen. Jel to mokrog? Uglavnom, svakako više stane nego u one klasične na kojima piše 5. Samo sam dva puta oprala veš, ali već imam problem. Ne umem da uključim odloženi start. Ima li neko iskustva da mi objasni!
Primetila sam da su uputstva grozno i nejasno napisana.
Ovde piše da se sve podesi i šta onda?
Ako odmah pritisnem "plej" ona počne odmah da radi. Ako ne pritisnem, posle par minuta se sve ono podešeno isključi.
Ja imam kućnu pekaru i mašinu za sudove i za obe se sve podesi i pritisne start, a one počnu da rade onda kad je podešeno.
A za ovu veš mašinu je kao odredjeno kad će da završi. Mislim, svejedno, samo kako da je pustim?

Ej, ljudi, a imala sam Gorenje, nije lepo da je ne spomenem. Za 9 godina, jedva da smo nešto intervenisali i to sitno. Ne znam sad koji model, ali kad smo nju kupovali tražili smo model koji se najviše prodaje, upravo zbog servisa i delova. Pre nje smo takodje imali Gorenje, ali malu, koja se puni odozgo. Bila je super i slatka, ali je u Srbiji pred rat prodato samo 200-300 takvih i nije bilo ni delova, ni servisa..... Zato smo posle uzeli najjednostavniju i baš nas je pošteno odslužila. Zato sad kad se pokvarila (samo je nešto zaribalo i izbio osigurač) nismo hteli ni zovemo majstora niti da išta ulažemo u nju. Otišli i kupili novu. Sad smo se malo otvorili, pa uzeli skuplju. (Proizvedena je u Poljskoj, bar tako piše na kutiji). Nadam se da će da nas posluži i ona i da ću naučiti da uključim odloženi start z;)
Inače, imamo i LG frižider sa zamrzivačem, on je napravljen u Kini, ali dobar je. Ima jedno 4-5 godina. Pu-pu, da ga ne ureknem.
Hoću da kažem, sve se sad pravi u Kini, ne možemo baš da biramo

Ej, ljudi, a imala sam Gorenje, nije lepo da je ne spomenem. Za 9 godina, jedva da smo nešto intervenisali i to sitno. Ne znam sad koji model, ali kad smo nju kupovali tražili smo model koji se najviše prodaje, upravo zbog servisa i delova. Pre nje smo takodje imali Gorenje, ali malu, koja se puni odozgo. Bila je super i slatka, ali je u Srbiji pred rat prodato samo 200-300 takvih i nije bilo ni delova, ni servisa..... Zato smo posle uzeli najjednostavniju i baš nas je pošteno odslužila. Zato sad kad se pokvarila (samo je nešto zaribalo i izbio osigurač) nismo hteli ni zovemo majstora niti da išta ulažemo u nju. Otišli i kupili novu. Sad smo se malo otvorili, pa uzeli skuplju. (Proizvedena je u Poljskoj, bar tako piše na kutiji). Nadam se da će da nas posluži i ona i da ću naučiti da uključim odloženi start z;)
Inače, imamo i LG frižider sa zamrzivačem, on je napravljen u Kini, ali dobar je. Ima jedno 4-5 godina. Pu-pu, da ga ne ureknem.
Hoću da kažem, sve se sad pravi u Kini, ne možemo baš da biramo
Пред распад државе 1991. на пролеће док сам радио у Агровојводини купио сам по повлашћеној цени 7(седам) веш машина горење, као продаћу их!!!
Ено их данас код мене две, код сестара по једна и матори на салашу имају једну, једна је у породичној старој кући у којој тренутно нико не живи и једна је исто тамо у гаражи, резервна!!!
Ове моје имале су незнатне кварове као цркли амортизери, прекидачи, грејач, квар на програматору, брава од врата, пукла гума од бубња...
Али шљакају скоро свкодневно по једно прање, раде наизменично, све укупно преко 2 деценије!

Imam oko 5 godina BEKO WMN 6510M energetska A klasa i prezadovoljna sam. Necujna, centrifuga moze da se bira- od 400, 500,600 pa do 1000 obrtaja .Ima opciju dodatno ispiranje ( 3-4 vode vise uzima za ispiranje) za one sa alergijama ili decu , naravno ima program rastresanja vesa da bude manje izguzvan.
Jednom su poceli da se cuju lezajevi, zvali majstora , dosao za sat vremena , promenio , cena vrlo povoljna. Znaci delova ima , mada nista drugo joj do sad nije falilo z:lol:
Da dodam svaki dan minimum jedna masina vesa se pere- fudbaler u kuci, prljave trenerke i ostalo + odrasla cerka. A zadnje 3 godine pere i snajku z:lol:

Poslednja izmena:
Imam neku Gorenje sasvim obicnu. Dobro radi, a pere (mucenica) po nekoliko puta dnevno. I prethodne dve su bile iz iste familije i bila sam zadovoljna.
Ipak, tesko je uporedjivati trajnost, zato sto su razlicite i porodice, broj clanova i velicina njihove odece, kao i navike sta ljudi peru u masini. Ja perem i patike i sve sto unutra moze da stane.

Pa nema tu mnogo mudrosti, mislim to sta ce biti sa odecom. Osetljiv ves ide na 30 stepeni i tu ne moze nista da mu se desi, a ne moze ni da bude toliko prljav da se ne bi oprao - i deterdzent odradi svoje.
Ono sto se kuva takodje uvek bude dobro oprano jer na tako visokoj temperaturi ne verujem da nesto moze da ostane prljavo.
Samo pazis da slucajno ne ukljucis centrifugu ili pogresnu temperaturu kod osetljivog vesa i to je to.

Back