Vuk

4d52ab99190262afb22dd09e5d8ac9a7.jpg

Pozdrav svima,

mozda ce nekom zvucati cudno, nenormalno ili kako god...
ali zelja mi je da za kucnog ljubimca imam vuka!
Da li moze neko da mi pomogne kako da dodjem do
mladunceta vuka?

P.S. Ovo nije sala...

Pozdrav
Urosh

moj rodjak je dvoje mladih nakon shto je mama vuchica stradala doveo kuci u dvoriste , dok su bili mali chak su i novine pisali o njemu, brzo rastu i nije mogao da vlada vishe sa njima i tad su ih odvezli daleko i pustili ih u prirodu

moj rodjak je dvoje mladih nakon shto je mama vuchica stradala doveo kuci u dvoriste , dok su bili mali chak su i novine pisali o njemu, brzo rastu i nije mogao da vlada vishe sa njima i tad su ih odvezli daleko i pustili ih u prirodu
За чување вукова су потребни другачији услови него за псе и много више рада са њима.

moram priznati da ne vidim razlog zashto bi neko drzhao vuka ipak je to divlja zver a ne pas
Па твој рођак је имао разлог,добробит штенаца. Не мра да се ради о некој раионалној промишљеној одлуци.Била је једна девојка у Београду коју сам знао и чак урадио и емисију о њој за Трећи Канал која је имала вучицу која се звала Вукицу.Она је радила као волонтер у Зоо Врту У једном леглу сивих (домаћих) вукова се појавило штене које је било најмање болешљиво и кога је је вучица одбацивала.Она је измолила да је добије на опорак и бригу (тада се то радило са различитим животињама из врта).Она се посветила тој малој женки и вукица је преживела и рзвила се у сјајан примерак вучице.То је трајало доста дуго па је одлучено да Вукица остане код њих.То је иначе породица која је имала баш доста различитих животињ које су све живеле у хармонији и Вукица је била део тог домаћинства.Она је ишла свугде са својом спаситељком , па је ишла и у шетњу с њом чак и по Кнезу кда су одлазиле до Калемгдана и Зоо Врта.

slike-na-platnu-vuk-nina230-p~6136.jpg

Ово је обраћање вука човеку.Ради се о песми Лакота народа са севера Америке.Забележена је у преводу на енглески језик,па се овде ради о преводу превода.
За нас је посебо интересанно да Лакота народ сматра да му је пра предак вук, као и Србима, а чак и представа тог претка је иста као и кодна.Ради се о огрном белом вуку који храма на прењу шапу.Нико до сада није објаснио ако једошло до тога у предању два народа са различитих континената

Вучја песма човеку.jpg

Посада ледоломца на нуклеарни погон „Урал” први пут је снимила поларне вукове. Пар је примећен на Јенисеју. Ови предатори су једни од највећих, висина гребена достиже 100 цм.У потрази за пленом, могу заобићи територију до 2 хиљаде квадратних метара. км. Особље главног члана брода Никите Боева.

Биолошки гледано поларни вук је варијетет сивог вука. Доста је крупнији од осталих вукова и најчешће има бело крзно као прлаговађење средини у којој живи.Углавном живи иза границе поларног круга.Баш због тога што тамо готово да и нема људи спада у неугрожену врсту.Ескими су га ловили због крзна, али и они то чине све мање.

tumblr_ms95soF5wG1rgetvdo1_500.jpg

Ovao je Juki, džinovski pas-vuk bačen u sklonište za ubijanje nakon što je postao prevelik i vlasnik nije mogao da ga podnese. Umjesto njega, preuzelo ga je jedno utočište za životinje i spasilo mu život.
Ljudi su uzgajali ovakve pse kako bi "dobili najbolje od oba svijeta".
Jukijevo DNK testiranje je pokazalo danje on 87.5% Sivi vuk, 8.6% Sibirski Haski i 3.9% Njemački ovčar. Juki i nije toliko veliki kako to izgleda na slikama. Težak je 55kg a poređenja radi, djevojka kojoj sjedi u krilu je visoka 162 cm.
Kako kažu volonteri u utočištu, Juki u svoj kavez pušta samo određen broj djevojaka volontera.

d7321de1-52f6-40dd-b8be-30e855a0d24a-Yuki_the_Wolfdog__002.jpg

https://www.facebook.com/photo/?fbi...gm.751948316654934&idorvanity=180303550486083

Мешанци вукова и паса се зову вучји пси и кинологија их не признаје као расу. То су заправо вучјци, а не Немачки овчари какоје код нас одомаћено да се каже.

Мешанци вукова и паса се зову вучји пси и кинологија их не признаје као расу. То су заправо вучјци, а не Немачки овчари какоје код нас одомаћено да се каже.
Kasno je vec ali bas su mi interesantni...Mislim vidjala sam ih i ranije samo se nikada nisam pozabavila dubinom kada su nastali, kako, gde, zasto, da li ih i sada ukrstaju, uslovi drzanja, itd...
Sutra cu :)

Kasno je vec ali bas su mi interesantni...Mislim vidjala sam ih i ranije samo se nikada nisam pozabavila dubinom kada su nastali, kako, gde, zasto, da li ih i sada ukrstaju, uslovi drzanja, itd...
Sutra cu :)
Да ради се и данас.Сирко који је гајио у тренирао животње које су се појављиле као глумци у нашим филмовима и на телевизији је има некада и вука и мешанце вука и пса у Београду. У близин Новог Сада је човек чији је надимак био Курјак гајио мешанце вука и пса.Ја сам одрастао са три четвртиие вуком (постављао са фотографије са њим на снегу) Чак ме је и вукао на санкама.Чеси су последњих деценија врло организован гајили вучје псе.

Back