Blago Vučiću sa ovakvima.Može i dvoje brt.. Hrvati, Slovenci imaju veće plate pa nemaju.puno dece.. nije to izgovor.. ako ti je malo otvori biznis neki pa radi
95% subvencija stranom kapitalu, a ti otvori biznis ako ti je malo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Blago Vučiću sa ovakvima.Može i dvoje brt.. Hrvati, Slovenci imaju veće plate pa nemaju.puno dece.. nije to izgovor.. ako ti je malo otvori biznis neki pa radi
Evo sad videh da je u septembru prosečna plata bila 65000 u Kikindi, znači lažeš kao svaki sendvičojedEvo u Pancevu najavili gradnju druge fabrike ZF, plate u proseku 1000 evra.
Ako nema posla u tvojoj opstinu, odes u drugu, jednostavno,
Evo ovde u Indjiji nezaposlenost 3%, a prosecne plate 750e, sele se vamo iz cele Srbije.
Evo sad videh da je 65000 prosečna neto plata u Kikindi, znači lažeš kao svaki sendvičojed
Omašio, u Inđiji je 70000, opet daleko od 750e.Jesi dobro prijatelju, gde sam ja spomenuo Kikindu?![]()
Omašio, u Inđiji je 70000, opet daleko od 750e.
![]()
Poslednja dostupna iz zavoda za statistiku, avgust 2022.
I to botino opet nije 750e, a čak i da jeste ne mogu svi da se presele u Inđiju jer posla nema za sve.
Šta vam trpaju u te sendviče kad lupate ovako?
Zaboravio si da dopises za male pare.psiho je u pravu.. ima posla ko hoće da radi
Синоћ, 22.10.2022. у обраћању нацији
председник је позвао наше економске мигранте из целог света да се врате,
да овде има посла
и да има пара.
Ово је историја, уживајте у овом тренутку, не дајте мржљивцима да вам га кваре !
Jel to pozvao pre nego je zatvorio ministarstvo za dijasporu ili posle ?Синоћ, 22.10.2022. у обраћању нацији
председник је позвао наше економске мигранте из целог света да се врате,
да овде има посла
и да има пара.
Ово је историја, уживајте у овом тренутку, не дајте мржљивцима да вам га кваре !
A oce nemaju druga posla , bas im se dolazi ovde da u nekoj motaonici kablova ili u Maksiju da slazu kutije u rafove po 6 dana nedeljno za 35-40 hiljada dinara.
Mislim sto bi radili negde u Svici za 4,5 hiljada franaka kad lepo ovde mogu da motaju kablove i budu svoje "gazde", realno vise im se isplati tamo i da ne rade i budu na socijalnoj pomoci nego ovde da rade za nekih 400,500 evra.
Realno ko se vrati da radi kod nas (posebno u privatnom sektoru) treba ga proglasiti ludim i neuracinljivim i dodeliti mu nekog staratelja ili nekakav strucni lekarski nadzor.
Još koja godina i bit će više kineza nego srbijanaca a onda ode i Kosovo i Crna Gora,Sjeverna Makedonija i sve "srbske zemlje" i vrući snovi![]()
Nisam ja otisao jer nema posla vec sto nemam prava kao radnik i niko nece da mi posteno plati taj rad.
Nek skrese administraciju pa ce onda imati ko da mota kablove za Koreance.
To motanje kablova je bilo u modi pre mozda 5, 10 godina.
Danas nas otvaraju fabrike kao sto su Continental, Brose, ZF, i td.
Tu su plate hiljadu evra, cak ce i u obicnoj fabrici guma u Indjiji plate biti 700 evra.
I to je jos fabrika automatizovana gde samo pristiskas neke dugmice.
Grundfos druga fabrika u Indjiji se otvorila, plate isto oko 700 evra, minimalan rad.
Ta teska vremena koja vi opisujete su bila za vreme zutih, sada je mnogo bolje.
Ma vazi , evo Nemcima i Svajcarcima otekla muda od stajanja u redu za srpsku vizu, polomise se svi da dodju ovde.
Inace jeste mnogo bolje ali za one koji su na vlasti, za nekog ko treba da zivi od svog rada ili od svoje penzije tesko.
Ko je pricao da ce oni da dodju? Boli me ona stvar iskreno ko ce da dodje, a ko ne.
Bolje je sada nego pre 10 godina po svim parametrima, za pocetak skoro 3 puta manja nezaposlenost.
Ove fabrike koje sada dolaze nisi mogao ni da zamislis nekad, pa za vreme zutih nisu mogli ni motacnice kablova da dovedu.
Imali par privatizacija, i to je skoro jedini FDI koji su zuti uspeli da dovedu u zemlju. Zamisli nekog zutog retarda da je doveo Nidec ili fabriku el. baterija?
Neslusam tog ludaka.Ako je to izjavio onda je prevazisao sam sebe
Inace nezaposlenost uopste nije zapravo smanjena, ustvari malo jeste ali znas kako , tako sto recimo na biro ako jednom ne odes u 2 meseca oni te odma brisu sa evidencije nezaposlenih i ti se racunas kao "zaposlen", takodje i honorarce i one koji mozda rade nesto par dana mesecno ili mozda jedan, dva meseca godisnje isto racunaju kao zaposlene, a da ne pominjemo da je u poslednjih 10 godina preko pola miliona ljudi napustilo zemlju (skoro svi radno sposobni i u radnim dobu).
Inace da ove fabrike koje sada dolaze stvarno nisam mogao da zamislim nekad, stvarno nisam mogao da zamislim da nam dodje neka "Jura" pa da tera radnike da pisaju u pelene
neki Kinezi pa da lopataju radnike po Boru i da nase inspekcije rada uopste nemaju ni pristup njihovim fabrikama ovde,
neke sulude subvencije koje mi placamo iz naseg dzepa
Sad se vrati i za inat budi gazda.![]()