Vučić otkrio kako su Rusi saterali Srbiju u ćošak: „Ako krenete u nacionalizaciju NIS-a, mi sečemo gas 31. decembra“

Poruka
20.530
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija dobila "razočaravajuće vesti iz Rusije" kada je u pitanju ugovor za snabdevanje gasom. Prema njegovim rečima, Rusija je Srbiji ponudila ugovor za gas samo do Nove godine, ali ne i duže.
Vučić je rekao da su to „razočaravajuće vesti“.

„Ja sam rekao da je to za nas veoma razočaravajuća vest, zato što je trebalo da zaključimo do maja dugoročni ugovor na tri godine. Bili smo više nego fer i pouzdan partner u svakom smislu. Da ne govorimo o tome da je Srbija odustajala od arbitraža i od mnogo drugih stvari da bi se sačuvalo prijateljstvo i partnerski odnosi“, rekao je Vučić za TV Informer.

Predsednik Srbije otkrio je potom zašto Rusija nudi gas samo do Nove Godine.
https://nova.rs/vesti/biznis/vucic-...ionalizaciju-nis-a-mi-secemo-gas-31-decembra/
///////////////
Kako ga “ braca “ Rusi pumpaju…

Nisu ni Rusi naivni, dobro oni znaju šta se sprema oko NIS-a. Hoće prvo da vide kako će se Vučić postaviti, da li će zaista krenuti u "uklanjanje ruskog vlasništva" i praktično nacionalizaciju, pa da posle taj deo proda zapadu. Zato su i ponudili gas samo do nove godine, da mu jasno stave do znanja da ne može da računa na dugoročne povlastice dok ne vide šta planira.

U prevodu: "evo vam gasa do kad imate i zalihe nafte, pa ćemo u januaru da vidimo gde stojimo". To je čisto političko odmjeravanje snaga, svako sad poteže svoj adut i čeka da onaj drugi prvi trepne ;)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija dobila "razočaravajuće vesti iz Rusije" kada je u pitanju ugovor za snabdevanje gasom. Prema njegovim rečima, Rusija je Srbiji ponudila ugovor za gas samo do Nove godine, ali ne i duže.

„Ja sam rekao da je to za nas veoma razočaravajuća vest, zato što je trebalo da zaključimo do maja dugoročni ugovor na tri godine. Bili smo više nego fer i pouzdan partner u svakom smislu. Da ne govorimo o tome da je Srbija odustajala od arbitraža i od mnogo drugih stvari da bi se sačuvalo prijateljstvo i partnerski odnosi“, rekao je Vučić za TV Informer.

https://nova.rs/vesti/biznis/vucic-...ionalizaciju-nis-a-mi-secemo-gas-31-decembra/
///////////////

Vucic po obicaju laze.

On je kukavica i ne sme protiv Rusa da ne bi bilo cajanke.

Pucaju sve stolice pod Vučićem zbog kratkovidne politike dodvoravanja silama.

Kinezi traže da Srbija po ugovoru pokrije sve gubitke željezare u Smederevu zbog novih kvota i carina na uvoz metala iz država izvan EU.
Željezara u Smederevu je i zadnjih godina poslovala sa gubitkom zbog EU kvota u prosjeku 350 milijuna eura godišnje i Srbija je to kompenzirala kroz subvencije i poreznu politiku.
Sada su kvote za Srbiju prepolovljene i carine udvostručene pa se očekuje masovni gubitak željezare i države.
Za Srbiju to znači ili prihvatiti da se Kinezima za ništa isplaćuje i do 500 milijuna eura godišnje ili da prihvate zatvaranje pogona i gubitak i do 10 000 radnih mjesta povezanih sa poslovanjem željezare.
Problem za Srbiju je što se na to obvezala u ugovoru i sada riskira loše odnose sa Kinom ako ne postupi kako se očekuje. Pri tome Kina drži većinu rudarskog kompleksa u Srbiji koji je odgovoran za 20% izvoza Srbije i 10% BDP-a.

Колико видим, то он каже да би Руси прекинули испоруку...зашто би они то радили, испоручују НАТО земљама, што не би нама.

Само би нас то коштало.

А и нормално је да нам заврћу руку, кад знају да Србија без америчке дозволе не сме да прдне.

Хоће свој део.

Али је срећа да са друге стране седе Амери, пуни разумевања и саосећања, и потпуно разумеју и уважавају нашу ситуацију... :lol:
Nismo im mi uveli sankcije nego Amerika.

Što kremaljska braća onda kažnjavaju nas?

Neka Americi seku gas. Ah da, jačeg ne mogu da kazne, pa hajde bar na slabijem da pokažu neku moć...

Sve to važi naravno pod uslovom da Vučić ne laže.

Imao je prilike i podrsku da ovo pitanje resi za vreme Bajdenove administracije.
Sada sve dolazi na naplatu, akusticni topovi, cvetnaje revolucije , kampovi sa Moldavcima i sl. , Vulin …

Vlada imenovala Vulina na čelo Nadzornog odbora "Srbijagasa"​

Vlada Srbije je imenovala Aleksandra Vulina za predsednika Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“, objavljeno je u Službenom glasniku.

17.05.2025. |

Nismo im mi uveli sankcije nego Amerika.

Što kremaljska braća onda kažnjavaju nas?

Neka Americi seku gas. Ah da, jačeg ne mogu da kazne, pa hajde bar na slabijem da pokažu neku moć...

Sve to važi naravno pod uslovom da Vučić ne laže.

А и то је тачно.

Американци уводе санкције Русима, а Руси уцењују нас. Интересантно.

Али је срећа да са друге стране седе Амери, пуни разумевања и саосећања, и потпуно разумеју и уважавају нашу ситуацију... :lol:

Да нема УСА одавно би ЕУ била комунистичка и без мобилне телефоније

@38imak

Нити се пита руски, нити амерички народ, пита се Путин са својом ужом екипом, као и Трамп.
Negde sam pročitao sledeću misao:

E pa čini mi se da se taj dan približava.
Врло мало русофила има у Србији. Чак и ова већина путинофила, то нису искрени ликови, такви су први издали Путина, пошто нико од њих не жели да ратује у Украјини.

Србија има проблем са ћацијима и њих ће народ јурити по улицама.

Jos jednom je dokazao da je politicki diletant.

Gotovo 4 godine rata i nista nije uradio da diversifikuje nabavku nafte i gasa.

Gurao prst u oko zapadu sa odlascima na Putinove parade, iako su mu svi govorili da ne cacka mecku.

A istovremeno dostavljao oruzje ukrajini.

I na kraju ga i Putin i Tramp skinuli ko spaklom sa cipele.

Da ne pricamo da je za 18 milijardi koje je slupao za ludacku izlozbu pesama i igrara mogao da napravi novu naftnu kompaniju i celu novu rafineriju.

I na kraju da je bar malo pametan, a znajuci u kakva je govna uvalio Srbiju, podneo bi ostavku.

Pa bi sad neko drugi vadio kestenje iz vatre.

Ako ima nesto dobro u svemu tome, ovo je njegov definitivni kraj, samo sto je steta koju je napravio Srbiji ogromna.

Sve mi se više čini da je ovu krizu Vučić izrežirao sa zapadom.

///////////////

Ne vidim problem

i ja svoju braću i sestre ucenjujem, a i oni mene, to je sasvim normalan bratski odnos

Sa strancima i tuđincima potpisuješ ugovore i držiš se njih a braću i uopšte rod se uvek trudiš da zahebeš, slažeš, da ih gaziš kada padnu, da ih ucenjuješ, da im pretiš, obećaš pa izradiš itd

Meni je ovo sasvim normalno i očekivano od "braće"

Treba Vukija malo disciplinovati. Malo se previše liže sa zapadnjacima. ne može ozbiljan Srbin na njega da računa. Sad možda čak pokrene mali rat sa Albancima. Jedino mu to preostaje. U svakom slučaju, podržavam oročeno snabdevanje.
Ma i ne disciplinuju ga nešto naročito. Rusi jednostvano ppstupaju logično i razumno. Vučić je sa Amerima dogovorio aranžman pomoću kojeg će istisnuti rusko prisustvo i zameniti ga zapadnim. I oni to ne daju.
Jedino Rusima zameram što nisu oštriji prema njemu lično.

///////////////
mjok...samo makazicama seku rep kucetu koje misli da je opasno.

Ne vidim problem

i ja svoju braću i sestre ucenjujem, a i oni mene, to je sasvim normalan bratski odnos

Sa strancima i tuđincima potpisuješ ugovore i držiš se njih a braću i uopšte rod se uvek trudiš da zahebeš, slažeš, da ih gaziš kada padnu, da ih ucenjuješ, da im pretiš, obećaš pa izradiš itd

Meni je ovo sasvim normalno i očekivano od "braće"
Ništa lično, ali ko god je na liniji ovog što si napisao, jako je bezobrazan.
Zamisli ti to, Ameri pokrenuli ceo problem, traže promenu strukture vlasništva u NIS-u ili idu sankcije - a vi ste nekako izmajmunisali zaključak da Rusi ucenjuju.
Pa to čisti Vučićev um, manipulisati na takav način.

Ništa lično, ali ko god je na liniji ovog što si napisao, jako je bezobrazan.
Zamisli ti to, Ameri pokrenuli ceo problem, traže promenu strukture vlasništva u NIS-u ili idu sankcije - a vi ste nekako izmajmunisali zaključak da Rusi ucenjuju.
Pa to čisti Vučićev um, manipulisati na takav način.
pa sto nije slusao ako mu je interes drzave na prvom mestu?

kao da je debil pa da ne zna da ameri i rusi sve rade dogovorno.

znaci jedini krivac je on i njegova halapljivost.

Back