Vučić o ekonomskim merama: Smanjenje trgovačkih marži za oko 3.000 proizvoda

hrana je skuplja kod nas nego sto jer se ne ulazr u poljoprivredu ni blizu kolilo treba, plus ste vi blokaderi zajedno sa SNSom 2008 cini mi se usvojili SSP.kojima se ukisaju sve carine kao instrument zastite domace proizvodnje

Da bi hrana bila jeftina mora da je neko proizvede ozbiljne kolicine, a niko to nece da radi ako nrma garantovane zarade

Vi se oslanjate na uvoz iz EU a sve sto se uvozi je UVEK skuplje nego tamo gde se proizvede

I vi blokaderi zgubidani i SNS snosite JEDNAKU krivicu za cene hrane jer od 5 oktobra u dlaku vodite istu politiku po tom pitanju!!!

Proveri ti prvo kolike su bile cene hrane pre SNS pa nastavi posle da lupetaš

evo da se podsetiš
1756059173648.png

Uzgred uporedi ti naše cene sa Mađarskom, to je uporedivo, nikada nama Nemačka nije bila reper ili daleko bilo Švajcarska jer kako si krenuo da botuješ mogao si i cene iz Ciriha da uzmeš kao "dokaz"

pa preselite se u hrvatsku svi ako verujete u to

vi necete subvencije poljoprivredi , a hocete jeftinu hranu

pa ko da je proizved

sto ti ne odes na selo ili @ssmpmd pa otvorite farmu pilica i prodajte piletinu po 100 din za kilo?

Čovek ti je pokazao da LAŽEŠ a ti odmah vrištiš

ja mislim da je to bilo suvišno, zaista nema potrebe pokazivati da konstantno lažeš, svi to odlično znamo

evo da se podsetiš
Pogledajte prilog 1774940

Uzgred uporedi ti naše cene sa Mađarskom, to je uporedivo, nikada nama Nemačka nije bila reper ili daleko bilo Švajcarska jer kako si krenuo da botuješ mogao si i cene iz Ciriha da uzmeš kao "dokaz"

pa naravno da je sve bilo jeftinije jesi ti cuo za stampu novca i inflaciju ?

Bila je hrana jeftinija ali su bile i neuporedivo nize plate

Sad je prosek plata u Srbiji presla 100.000 dinara a te 2010 2011 je bila 40.000

evo da se podsetiš
Pogledajte prilog 1774940

Ovo ti stara lista od pretprošle godine? Sada ti je to sve tri puta skuplje.

1000007324.jpg

Čovek ti je pokazao da LAŽEŠ a ti odmah vrištiš

ja mislim da je to bilo suvišno, zaista nema potrebe pokazivati da konstantno lažeš, svi to odlično znamo

vi lezete i to masno

izvlacite nekakve akcijaske ponude iz lidla

to nije REGULARNA CENA VEC CENA BEZ ZARADE PRODAVCA, da bi marketinskim trikom motivisao potrosace da dodju u market i potrose pare , jer skoro niko ne kupuje JEDINO taj proizvod na akciji vec natrpa u korpu i sto sta drugo na cemu oni prave zaradu.

Poredite babe i zabe i manipulisete!

Numbeo navodi konkretne realne standardne cene!

vi lezete i to masno

to nije REGULARNA CENA VEC CENA BEZ ZARADE PRODAVCA, da bi marketinskim trikom motivisao potrosace da dodju u market i potrose pare , jer skoro niko ne kupuje JEDINO taj proizvod na akciji vec natrpa u korpu i sto sta drugo na cemu oni prave zaradu.

U srbiji u životu nećeš doživeti ove cene :lol:

1000007286.jpg

U srbiji u životu nećeš doživeti ove cene :lol:

Pogledajte prilog 1774964

druze a sto ti ne bi otisao do vukovara u soping pa nam slikaj fiskalni racun moze?

Sira tvrdoga ima i kod nas po ceni od 10 evra koliko hoces

svinjetinu kulen ne jedem ,a paprike gaje tast i tasta to ne placam a ovako je mislim 150 dinara kilogram

To sto ti stavljas su AKCIJSKE CENE

Debelo snizene da bi se privukli potrosaci da dodju u market i trose novac

druze a sto ti ne bi otisao do vukovara u soping pa nam slikaj fiskalni racun moze?

Sira tvrdoga ima i kod nas po ceni od 10 evra koliko hoces

svinjetinu kulen ne jedem ,a paprike gaje tast i tasta to ne placam a ovako je mislim 150 dinara kilogram

To sto ti stavljas su AKCIJSKE CENE

Debelo snizene da bi se privukli potrosaci da dodju u market i trose novac

Ma daj ti usporedi cijene goriva u Srbiji i Hr. Prije nego što su radikali preuzeli vlast 2012. gorivo je bilo osjetno jeftinije u Srbiji. Danas druga priča. Još vam rafineriju drže prijatelji Rusi

Poslednja izmena:
Numbeo kaze da ti ne govoris istinu

Evo dokaza da NIJE SVE JEFTINIJE I DA MASNO LAZES

Numbeo Nis Beograd Berlin

https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Zagreb

https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Belgrade?displayCurrency=EUR

https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Berlin

Kilo piletine

Zagreb: 9 evra
Beograd 6 evra
Berlin 10.4 evra

Pola Kile leba

Zagreb 1.68 evra
Beograd 0.7 evra
Berlin 1.85 evra

Uglavnom je sve kod nas nesto jeftinije a naravno da postoje stvari koje su i skuplje

To sto vi pricate da je SVE jeftinije na zapadu je CISTA LAZ
U konzmu marinirano pile 4.69...
Ponovo lazes i mutis.

Pitali smo CHATGPT kakve je to mere Vučić danas saopštio: Veštačka inteligencija je objasnila zašto to radi

DRUŠTVO Autor: Nova.rs 24. avg 202519:28

1742557864-Vestacka-inteligencija-predlozila-novu-rec-za-proteste-750x468.jpg

Foto: Michael Piepgras / Panthermedia / Profimedia / Milos Tesic/ATAImages
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Palati Srbije predstavio novi paket ekonomskih mera za poboljšanje živnotnog standarda građana. Ovaj program obuhvata snižene kamatne stope i ograničavanja marži najvećih trgovinskih lanaca za 3.000 proizvoda. Pitali smo veštačku inteligenciju o ovim merama, a odogovor je da je u pitanju trik vlasti da kupi vreme i mir na ulicama.
Aleksandar Vučić, pred mnogobrojnim kamerama, sa tablom ispred sebe i korpama punim namirnica održao konferenciju u kojoj je najavio nove ekonomske mere koje će raditi na suzbijanju visokih cena u marketima, koji muče većinu građana Srbije. Vučić je najavio da će ove mere povećati svukupnu potrošnju i da one znače, običnim ljudima, siromašnijim građanima.

aš zbog toga, pitali smo veštačku inteligenciju (AI) da nam pojasni nove ekonomske mere koje je vlast u prethodnom periodu toliko najavljivala, a odogovor i nije baš na dobrobit građana Srbije.

Veštačka inteligencija objanila je da Vučićeve mere jesu stvarne na papiru, jer će se uredbe zaista doneti i formalno će obavezivati trgovce i banke, ali da je njihova suština čist populizam.
1756028517-Palata-Srbija-kzs-predsednika-140825-Foto-Goran-Srdanov-34-1024x681.jpg

Aleksandar Vučić novi paket ekonomskih mera za poboljšanje životnog standarda Foto:Goran Srdanov/Nova.rs
„Za trgovce će važiti ograničenje marži na 20%, što zvuči kao „jeftinija hrana za sve“. Međutim, u praksi to znači da će velike kompanije izgubiti deo profita i pokušati da ga nadoknade na druge načine – skupljim premium proizvodima, manjim akcijama ili pritiskom na domaće proizvođače. Tako dolazimo do toga da roba možda neće pojeftiniti, već će samo biti manje izbora i lošijeg kvaliteta“, objašnjeno je.
Kako je navedeno, za banke će važiti ograničenje kamata na 7,5%, što je na prvi pogled – sjajna vest, u stvarnosti – banke će reagovati tako što će uvoditi nove naknade, dodatne usluge ili prosto odbijati rizične klijente. Krediti će na papiru biti jeftiniji, ali u praksi teže dostupni.
„Suštinski, ovo nije ekonomska politika, nego kratkoročna predstava za javnost. Nema ozbiljne strategije kako da se obuzda inflacija, podigne proizvodnja ili rastereti privreda. Umesto toga, građanima se servira priča da ih vlast „štiti od pohlepnih trgovaca i banaka“, dok se pravi razlog krije u strahu od nezadovoljstva i gubitka kontrole“, pojasnila je veštačka inteligencija nove mere.

U svom zaključku navodi se da, kratkoročno, možda će neko osetiti olakšanje – kupiće hleb ili ulje za nekoliko dinara manje, ali dugoročno, posledica ovakvih poteza biće manja ulaganja, veći rizik od nestašica i još skuplje „sporedne“ usluge koje će banke i trgovci naplatiti.
1756028596-Palata-Srbija-kzs-predsednika-140825-Foto-Goran-Srdanov-40-1024x683.jpg

Aleksandar Vučić novi paket ekonomskih mera za poboljšanje životnog standarda Foto:Goran Srdanov/Nova.rs
Ukratko: mere su stvarne po formi, ali populističke po sadržaju i motivima. One nisu rešenje problema, već privremeni trik vlasti da kupi vreme i mir na ulicama.

vi lezete i to masno

Da, da posebno prodavci imaju običaj da prodaju bez zarade

Zapamti, cene na akcijama su ti jedine normalne, sve ostale su napumpane.

A koliko lažeš ne možeš da se kontrolišeš i sam sebi upadaš u usta, sam sebe demantuješ
Tako je to kada čovek krene da laže pa više ne zna za meru i ne može da razlikuje istinu od laži

- da li sam rekao da imaš neki proizvod i da ga prodaješ preko trgovinskih lanaca
- svima daješ po istoj ceni
- u jednoj prodavnici se tvoj proizvod prodaje za 999 dinara sa 15% marže a u drugoj za 1800 dinara sa 100% marže i više od toga

Pa da li su blokaderi krivi za marže u trgovinama,
kako te nije sramota

Ti si mogao da daš i džabe svoj proizvod, kao prozivođač oni bi stavili cenu koja se njima sviđa

To im je omogućio ovaj režim, da imaju monopolski položaj i da mogu da stave cene kakve god hoće a međusobno da se dogovorajau oko cena.

pa naravno da je sve bilo jeftinije jesi ti cuo za stampu novca i inflaciju ?

Bila je hrana jeftinija ali su bile i neuporedivo nize plate

Sad je prosek plata u Srbiji presla 100.000 dinara a te 2010 2011 je bila 40.000

To možda botovi imaju 100.000 plate, to ti verujem na reč, radnici nemaju toliko

Uzmi tabele sa cenama pa proveri kada je kupovna moć bila veća, videćeš da je sada isto ili gore, odnosno za platu možeš manje da kupiš hrane i svega ostalog za kuću

Da, da posebno prodavci imaju običaj da prodaju bez zarade

Zapamti, cene na akcijama su ti jedine normalne, sve ostale su napumpane.

A koliko lažeš ne možeš da se kontrolišeš i sam sebi upadaš u usta, sam sebe demantuješ
Tako je to kada čovek krene da laže pa više ne zna za meru i ne može da razlikuje istinu od laži

- da li sam rekao da imaš neki proizvod i da ga prodaješ preko trgovinskih lanaca
- svima daješ po istoj ceni
- u jednoj prodavnici se tvoj proizvod prodaje za 999 dinara sa 15% marže a u drugoj za 1800 dinara sa 100% marže i više od toga

Pa da li su blokaderi krivi za marže u trgovinama,
kako te nije sramota

Ti si mogao da daš i džabe svoj proizvod, kao prozivođač oni bi stavili cenu koja se njima sviđa

To im je omogućio ovaj režim, da imaju monopolski položaj i da mogu da stave cene kakve god hoće a međusobno da se dogovorajau oko cena.

ja sam onomad kupio mariniranu piletinu pola kile u lidlu na 50% popusta jer je bila pred istek roka trajanja

Cena bila 250 dinara pola kile

Al nisam lud da tvrdim kako je to realna regularna cena

Realna cena je 50% visa

Back