Vučić o ekonomskim merama: Smanjenje trgovačkih marži za oko 3.000 proizvoda

ne koristi ali je uvezana sa EU ekonomijama pa se sva ta inflacija preliva i kod nas

Preliva se na veci deo sveta zato su BRIKS drzave odbacile evro i dolar , jer ih na taj nacin preko koriscenja evra i dolara, USA i EU bukvalno pljackaju emisijom novca bez pokrica
Kako to da je više preliveno kod nas, nego što ima na izvoru

ja sam onomad kupio mariniranu piletinu pola kile u lidlu na 50% popusta jer je bila pred istek roka trajanja

Cena bila 250 dinara pola kile

Al nisam lud da tvrdim kako je to realna regularna cena

Realna cena je 50% visa
Ti kupuješ trulo meso i time hraniš decu. U EU po duplo nižoj ceni kupuješ sveže meso.

1000008521.jpg

PROFESOR SA EKONOMSKOG POHVALIO VUČIĆEVE EKONOMSKE MERE: To je kompleksan skup mera, opšti efekt treba da bude smanjenje socijalnih razlika​

В.Н.
24. 08. 2025. u 16:04 >> 16:19

PROFESOR Ekonomskog fakulteta DRAGAN Đuričin ocenio je da je novi paket ekonomskih mera za poboljšanje životnog standarda, koji je danas predstavio predsednik Aleksandar Vučić, predstavlja spremnost države da se suoči sa ozbiljnim ekonomskim problemima koji su, kako smatra, uglavnom posledica određenih političkih problema koji postoje u društvu u poslednjih devet meseci.​

ПРОФЕСОР СА ЕКОНОМСКОГ ПОХВАЛИО ВУЧИЋЕВЕ ЕКОНОМСКЕ МЕРЕ: То је комплексан скуп мера, општи ефект треба да буде смањење социјалних разлика

Foto: Printscreen/RTS

"U tom smislu mislim da je prvi cilj borba protiv inflacije, smanjenjem inflatornog pritiska preko trgovinskih politika, pre svega ograničavanjem trgovinskih marži, ali i preko monetarne politike, pre svega preko ograničavanja takozvanog kamatnog spreda ili kamatnog razmaka između stope koje naplaćuju banke klijentima i evribora", rekao je Đuričin Tanjugu.

Podsetio je da je međugodišnja inflacija u julu bila 4,9 odsto, što je iznad gornje granice ciljane inflacije Narodne banke.

ja sam onomad kupio mariniranu piletinu pola kile u lidlu na 50% popusta jer je bila pred istek roka trajanja

Cena bila 250 dinara pola kile

Al nisam lud da tvrdim kako je to realna regularna cena

Realna cena je 50% visa
И како си оно рекао, нећеш ти то да једеш, даћеш деци :mrgreen:

Marže velikih supermarketa:
Delez: 44.2%
Univerexport 36%
Mercator 36.8%
Lidl 31.3%
Izvor: Udruženje Efektiva.

UDRI MARU PO DAMARU

Možda u nekom nategnutom proseku, inače su im marže mnogo veće na određenim proizvodima

Najmanje se maržiraju proizvodi za svakodnevnu potrošnju i osnovne životne namirnice.

Kako da znate da su marže mnogo veće od ovih koje navodi Efektiva

Uproedite cene za bilo koji artikal, možete na cenoteci

Imate slučajeva kada se cene razlikuju i po 80%, navodio sam primere danas

Taj koji ima najnižu cenu svakako ne radi bez zarade i njegova marža je barem 10%, onda sami sračunajte koliko je marža ovoga ko je nasjkuplji

Možda u nekom nategnutom proseku, inače su im marže mnogo veće na određenim proizvodima

Najmanje se maržiraju proizvodi za svakodnevnu potrošnju i osnovne životne namirnice.

Kako da znate da su marže mnogo veće od ovih koje navodi Efektiva

Uproedite cene za bilo koji artikal, možete na cenoteci

Imate slučajeva kada se cene razlikuju i po 80%, navodio sam primere danas

Taj koji ima najnižu cenu svakako ne radi bez zarade i njegova marža je barem 10%, onda sami sračunajte koliko je marža ovoga ko je nasjkuplji

pa zato treba ograniciti marze na 20%

upravo zato

ja to pricam i tu se slazem sa vucicem

pa MOJ LICNI PROIZVOD koji ja prodajem marketima je 80% skuplji u Mega Maxiju nego u Cash and Carry jer se Cash adn Carry zadovoljava sa 15% marze a ovi hoce da zarade 2000%

A na istu im cenu dajem robu i jednima i drugima!

Tebi je svaka druga poruka ista…
Osim ako ne prodaješ neki strateški proizvod, ko si ti ili čak i predsednik da ograničis maržu privatnoj firmi?
Uhvatio si se jednog Cash&Carry u Zemunu koji se na periferiji grada i pravljen je da bude diskont (i unutra izgleda ko raspad da kupuje neke rinfuse), a sa druge strane Maxi koji ulaze ogroman novac u reklamiranje i promocije proizvoda. To ima svoju cenu, a očigledno ima i kupce.
Potpuna je zabluda da bi taj “tvoj lični proizvod” prodavao se u znacajno više primeraka, samo da košta jeftinije svuda. Drugo ako daješ rabat ili bonus da bi morivisao trgovce, to nije pranje para…a iskreno kako pišeš o tome šta prodaješ, više delujes kao amater, nego ozbiljan dobavljač.

Back