Vučić: Nemamo zvučni top! Dačić: Imamo!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gde je i kada to Vučić rekao da nemamo zvučne topove?
Ево где је рекао да звучни топ није био на улици и да ће одговарати сви који шире такве лажи. А онда га Дачић демантовао. ;)

"PRAVE SE BLESAVI, NEĆE DA KAŽU DA NIJE BILO ZVUČNOG TOPA"

- E, tako su i ovde krenuli sa tim - Vučiću, pucao si na svoj narod. Nema baš povređenih, nikome se ništa nije desilo, ali morate da izmišljate. Zvučni top nije nigde bio na ulici, ne možete da ga ne vidite, ne možete da ga ne čujete. Izmislili ste još jednu opaku laž, ne po prvi put, misleći da time možete da srušite Srbiju. Istraga će se završiti u potpunosti u roku od 48 sati, a zatim svi odgovorni za takve brutalne izmišljotine i laž biće odgovorni pred licem pravde.

- “Јел имате ЛРАД 450?“
- ""Немамо".

- "Значи немате?"
- "Уствари имамо, 16 комада, случајно сам рекао да немамо. Имамо"

- "Јел знате да је то илегално?“
- "Знамо наравно, хтео сам да кажем да имамо али је у магацину, у кутијама, нисмо га ни распаковали, него сте ме збунили."

- "Значи ово на слици није ваш ЛРАД 450 на вашем возилу?"
- "Јаао јесте јесте, извините, мислио сам да кажем имамо и монтирали смо га на наше возило али га нисмо користили."

- "Дакле имате нелегално звучно оружје и монтирали сте га на своје возило да бисте га употребили на мирном протесту свог народа?“
- "Не не, нисте разумели. Имамо и монтирали смо га, али хтели смо да га користимо само као мегафон, часна реч, јер ова друга функција не сме да се користи, не бисмо ми никад живота ми. Ал ево сад ћу да вам покажем како ради, знате како је страаава. Можете и ви да га купите на ибеју ево да видите, и уопште није скуп а много је забаван"

Ево где је рекао да звучни топ није био на улици и да ће одговарати сви који шире такве лажи. А онда га Дачић демантовао. ;)
neka dacic onda uhapsi aljeka, a ako nece onda ce on da zaglavi, nema vise zayebancije, dacic je glavni za mup, ima da robija

- “Јел имате ЛРАД 450?“
- ""Немамо".

- "Значи немате?"

- "Знамо наравно, хтео сам да кажем да имамо али је у магацину, у кутијама, нисмо га ни распаковали, него сте ме збунили."

- "Јаао јесте јесте, извините, мислио сам да кажем имамо и монтирали смо га на наше возило али га нисмо користили."

- "Дакле имате нелегално звучно оружје и монтирали сте га на своје возило да бисте га употребили на мирном протесту свог народа?“
- "Не не, нисте разумели. Имамо и монтирали смо га, али хтели смо да га користимо само као мегафон, часна реч, јер ова друга функција не сме да се користи, не бисмо ми никад живота ми. Ал ево сад ћу да вам покажем како ради, знате како је страаава. Можете и ви да га купите на ибеју ево да видите, и уопште није скуп а много је забаван"
.
Па нестварно је у каквом апсурду од државе живимо.

1. Набављено је средство вишеструке намене које може да буде коришћено као оружје без законског основа.

Ова сама чињеница је довољна да власт напусти своје положаје. Моментално. Не може држава да се понаша на начин да не поштује сопствене законе.

2. Када је већ набављена мимо законског основа, та опрема је морала да остане у закованим сандуцима у неком магацину под строгим надзором. Нешто типа царински магацин (бтњ, могу мислити шта се тек тамо дешава)

Како сада објашњавају, очекивало са усвајање закона који би ову набавку ретроактивно легализовао. Сви иоле писмени знају да је ретроактивна примена закона немогућа, али јбг. ово је Србија, па...
У тој ситуацији би требало дебело оправдање зашто се није сачекало са усвајањем закона па кренуло у набавку. Односно власт би морала да испише десетине и десетине страница образложења како је то дефицитарна роба, па како се чека годинама за тако неопходну опрему итд. итд.

3. Уместо да седи закована у сандуцима како је Дачић првобитно изјавио, испоставило се да ја та опрема већ распоређена јединицама полиције.

Значи нелегално средство које може да се користи и као оружје налази се на располагању јединица полиције чиме је опет прекршен закон. Не може држава да опрема своје органе нелегалним средствима.

4. Не само што је распоређено једницама већ је 15. марта стављено у оперативну употребу и изведено на улице, са очигледном намером да у неком тренутку (у случају потребе) буде употребљено. Односно, није била парада, па да се нешто тек тако показује народу, а и није било показивано, већ је скривено у заседи и чекала се евентуална наредба за употребу.

Овде је показана јасна намера да незаконито средство буде стављено у употребу, па да ли је употребљено или није нема значаја, у организованој држави. Ова власт не схвата да је одговорна народу, а не само својој партији (што је такође под великим знаком питања) и у складу са тим схватањем се и понаша.

5. Очигледно је у тренутку одавања поште настрадалим грађанима Новог Сада неки звук усмерен на грађане који су у миру одавали пошту.

Дакле, без стварног повода, јер таква средства евентуално могу да се употребе против насилних демонстраната који угрожавају безбедност људи и имовне, звучни талас је усмерен на грађане који су у миру одавали почаст настрадалим суграђанима.

Прве четири тачке јасно и недвосмислено политички сахрањују ову власт и даље улажење у детаље је беспредметно.

Пета тачка садржи јасну кривичну одговорност коју независно судство (како је уставом дефинисано) треба да утврди, почевши од утврђивања да ли се налазило на улицама и са којим образложењем па даље, на више степене одговорности и кривице.

.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
- “Јел имате ЛРАД 450?“
- ""Немамо".

- "Значи немате?"

I onda se LRAD iznervira na konferenciji za toaletoidne novinare, zbog izgovorene količine laži i progovori na tečnom engleskom:" Ja nisam megafon, ja sam mnogo opasna skalamerija i sve ću vas pobiti ako nastavite da me nervirate. Ti, ćelavi, dopuni mi bateriju!"

Još malo klipova u točkove od strane SPS:

Ministar u ostavci i potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Novica Tončev izjavio je da bi najbolje rešenje za izlazak iz političke krize bilo da novu vladu formira predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

1739976149-IMG-a483b3ae1343eba2444c915f37394dcf-V-750x422.jpg

„Pre mesec dana sam na sednici Vlade tražio od Miloša Vučevića i Ivice Dačića da pođu kod Vučića i da mu predlože da on bude mandatar. Predsednik vlade je najveća politička funkcija i Vučić kao osoba koja je dobila najviše glasova na izborima, trebalo bi da preuzme tu funkciju. Studenti i građani često napadaju predsednika Vučića da je nenadležan i da krši Ustav. Izborom za premijera, Vučić bi postao nadležan i ne bi mogao da bude optuživan da krši Ustav“, rekao je Tončev.

https://n1info.rs/vesti/novica-toncev-najbolje-resenje-vucic-da-bude-mandatar-nove-vlade/

:lol:

Back