Vučić: Ja sam Srbin iz Bosne, a ne Bosanac

Срби, Хрвати и Муслимани у Југославији су били Босанци и свако је могао тако да их назове а да се они не увреде. Сада када су Муслимани променили своје име у Бошњаке (турцизам од назива Босанац или Бошњанин, становник Босне, регионална припадност нема веза са националном припадношћу), назвали свој језик босанским и узели старобосанске симболе као што су били златни љиљани за своје националне може се схватити одбојност Хрвата и Срба према термину Босанац. Рецимо да су у Југославији Срби почели звати себе Југословенима а не Србима да говоре југословенским језиком а не српским и да узму југословенску тробојку уместо српске да ли би у том случају Хрвати, Словенци, Македонци, Муслимани видели себе као Југословене? Не би. Муслимани својатају БиХ и понашају се као да су они једино аутохтоно становништво Босне иако се називају Бошњацима тек 20 година и говоре босанским тек 20 година а о њиховим симболима да не говорим, све симболи Босне из средњег века које су својатали.

Не тропај свашта. Постоје само Срби а остали су настали од Срба!

- - - - - - - - - -

Covjek iz Bosne je Bosanac.
Covjek iz Belgije je Belgijac.
Covjek iz Srbije je Srbijanac.

Sto nekome nije jasno?

Vidim da se Rasani bune,a ne znaju da su im se kraljevi i Zupan veliki zvali kraljevima i zupanima Raske.

Само теби није јасно. Србин је Србин па живео он у Белгији или Босни!

Covjek iz Bosne je Bosanac.
Covjek iz Belgije je Belgijac.
Covjek iz Srbije je Srbijanac.

Sto nekome nije jasno?

Vidim da se Rasani bune,a ne znaju da su im se kraljevi i Zupan veliki zvali kraljevima i zupanima Raske.

Босна је названа по реци не по народу.
Белгија је названа по области.
Србија је добила име по Србима.

Босна није национална држава.
Белгија није национална држава.
Србија јесте национална држава.

Србија + ан + ац = Србијанац
Русија + ан + ац = Русијанац

Никада нисам чуо за израз Русијанац јеси ли ти?

Босна је названа по реци не по народу.
Белгија је названа по области.
Србија је добила име по Србима.

Босна није национална држава.
Белгија није национална држава.
Србија јесте национална држава.

Србија + ан + ац = Србијанац
Русија + ан + ац = Русијанац

Никада нисам чуо за израз Русијанац јеси ли ти?

Kakvi glupi argumenti...:hahaha:

Koliko puta ćete da mrsite muda, opet I opet?

Srbi iz Bosne su Bosanci...Oduvek su bili I uvek će biti....

Ja imam nekoliko durgara bosketa... Svi su Srbi I sve ih zovemo "Bosanac".... Nit' se oni vređaju na to, ni postoji mogućnost da ih drugačije oslovljavamo...

Не тропај свашта. Постоје само Срби а остали су настали од Срба!

...А са митинга радикала
''Цела планета српска, вала''...

- - - - - - - - - -

Kakvi glupi argumenti...:hahaha:

Koliko puta ćete da mrsite muda, opet I opet?

Srbi iz Bosne su Bosanci...Oduvek su bili I uvek će biti....

Ja imam nekoliko durgara bosketa... Svi su Srbi I sve ih zovemo "Bosanac".... Nit' se oni vređaju na to, ni postoji mogućnost da ih drugačije oslovljavamo...

Покажи му српску тробојку и заставу са златним љиљанима па нека ти каже која је ''његова'' застава...

Vucic cupa retardiranog sefa. Sramota je da se uopste o ovom diskutuje.

Vučić: Ja sam Srbin iz Bosne, a ne Bosanac

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Republiku Srpsku vidi kao dio BiH i da poštuje integritet BiH, ali da su vidljive velike razlike između Srba i Bošnjaka.
Vučić je istakao da predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika poštuje kao nosioca te funkcije shodno poštovanju Dejtonskog sporazuma od Srbije.
Prvi potpredsjednik Vlade Srbije kaže za sebe da je on porijeklom "Srbin iz Bosne, a ne Bosanac", kako je rekao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u nedavnom intervjuu za medije iz Sarajeva.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Vucic-Ja-sam-Srbin-iz-Bosne-a-ne-Bosanac-190308.html

Takvima kao Vučić bih dekretom zabranio da se nazivaju Srbi.

...А са митинга радикала
''Цела планета српска, вала''...

- - - - - - - - - -

Njegove su obe. Ljiljani su bili na grbu dinastije Kotromanic. Srbi u Bosni prave gresku sto se odricu ljiljana i imena "Bosna". Ona je starija srpska drzava od Raske i Srbije. Ja da se pitam, promenio bih ime RS u "Srpska Bosna i Hercegovina" i stavio ljiljane pored dvoglavog orla. Zasto vise poklanjati nasu istoriju i poturicama i hrvatima.

Покажи му српску тробојку и заставу са златним љиљанима па нека ти каже која је ''његова'' застава...

Покажи му српску тробојку и заставу са златним љиљанима па нека ти каже која је ''његова'' застава...[/QUOTE]

Njegove su obe. Ljiljani su bili na grbu dinastije Kotromanic. Srbi u Bosni prave gresku sto se odricu ljiljana i imena "Bosna". Ona je starija srpska drzava od Raske i Srbije. Ja da se pitam, promenio bih ime RS u "Srpska Bosna i Hercegovina" i stavio ljiljane pored dvoglavog orla. Zasto vise poklanjati nasu istoriju i poturicama i hrvatima.
[/QUOTE]

И по мом мишљењу су његове обе... Али је сада ова са љиљанима добила конотацију националне заставе а не регионалне. Слична ствар је са Црногорцима Србима у Црној Гори. Они су се пре 40 година сви изјашњавали као Црногорци јер се сматрало да су Црногорци Срби сада када се каже да су Црногорци потпуно различита нација од Срба добије се подела па сад има 30% Срба у Црној Гори а највише се говори српски... Иако су Срби основали Црну Гору они се сада у Црној Гори не могу изјаснити Црногорцима јер то има нову конотацију.

Prema tome, samo se džabe pravi njesra...

Свако има право да се изјашњава како хоће. Ако ти неко каже да је из Републике Српске а ти њему кажеш да је он за тебе Босанац онда не поштујеш његову вољу. Он Босну није спомињао него Републику Српску.

Свако има право да се изјашњава како хоће. Ако ти неко каже да је из Републике Српске а ти њему кажеш да је он за тебе Босанац онда не поштујеш његову вољу. Он Босну није спомињао него Републику Српску.

Bole mene patka koje on ima državljanstvo ili papire... Bosanac je Bosanac... "Đes ba" I "bolan" da ga *****, ne može biti ništa drugo nego Bosnac, pa da ima I vanzemaljske papire...

Back