Vučić: Ja sam Srbin iz Bosne, a ne Bosanac

Zar je Srbe iz Bosne toliko sramota svog teritorijalnog porekla?

Није,што би било.Ми смо поносни на ту чињеницу али ми то своје босанство не волимо јавно манифестовати ,више онако интимна ствар као заљубљен си у неку ђевојку али не желиш да то она зна и да други знају и тако.

Poslednja izmena:
Ova Vuciceva izjava samo je pokusaj da se amortizuje negativan odjek Nikolicevih buncanja.
Uzgred, termin "Bosanac" jeste geografska odrednica ali za Bosnjake je to nesto drugo. Oni imaju najnoviju teoriju kako su Bosanci nacija a Bosnajci samo Bosanci islemske veroispovesti. Po toj teoriji Srbi i Hrvati su Bosanci pravoslavne odnosno katolicke veroispovesti. Dakle, nije nimalo naivno u takvim uslovima Srbe iz RS zvati Bosancima. Oni to dozivljavaju kao sipanje soli na zivu ranu.
Vucic to zna i zato pokusava da malo ublazi taj bes Srba.

Ej Srbijo kad nemaš svojih kadrova...

За мене је он српски кадар иако немам ама баш никакве корене ван садашњих граница Србије.

- - - - - - - - - -

Smorili ste vise sa tim nebitnim stvarima. Bosanac, naravno.

Немаш право другима да намећеш такве ствари?
У чему се разликује твоја изјава од Шешељевих да су Хрвати заправо католички Срби, а муслимани потурчени Срби исламске вероисповести?
Размисли мало и батали са толиким аутошовинизмом ако је икако могуће да се икад опаметиш.

Немаш право другима да намећеш такве ствари?
У чему се разликује твоја изјава од Шешељевих да су Хрвати заправо католички Срби, а муслимани потурчени Срби исламске вероисповести?
Размисли мало и батали са толиким аутошовинизмом ако је икако могуће да се икад опаметиш.

U tome sto je ovo moje samo rec, a Seseljevo je cela predistorija, istorija i identitet. Ja kad kazem 'Bosanac' mislim na onog ko je iz BiH. I potpuno je nebitno sta je tu tacno, a sta ne, potpuno je nebitno a li je to geografija ili kultura. Vi morate da razumete sustinu jezika da bi to shvatili. Posto je jezik najkompleksnija stvar, ja razumem da vam te nijanse slabo idu; jer vam je zdrav razum uvek manjkao, pa su vam te nijanse spanska sela. Bitno je sta ja mislim kada kazem tu rec. To je kontekst, ono sto mislim dok izgovaram ili pisem nesto. Kontekst je u jeziku najbitnija stvar. Sposobnost razumevanja tudjeg konteksta zavisi od one ciste, prirodne inteligencije, i zdravog razuma.

E sad, naravno da ponekad pomislim 'Taj napaljena divlja budala preko Drine', ali to su retki slucajevi; i to je uglavnom kada sam ljubomoran jer vidim da se devojka sa kojom pricam lozi na njih.

U tome sto je ovo moje samo rec, a Seseljevo je cela predistorija, istorija i identitet. Ja kad kazem 'Bosanac' mislim na onog ko je iz BiH. I potpuno je nebitno sta je tu tacno, a sta ne, potpuno je nebitno a li je to geografija ili kultura. Vi morate da razumete sustinu jezika da bi to shvatili. Posto je jezik najkompleksnija stvar, ja razumem da vam te nijanse slabo idu; jer vam je zdrav razum uvek manjkao, pa su vam te nijanse spanska sela. Bitno je sta ja mislim kada kazem tu rec. To je kontekst, ono sto mislim dok izgovaram ili pisem nesto. Kontekst je u jeziku najbitnija stvar. Sposobnost razumevanja tudjeg konteksta zavisi od one ciste, prirodne inteligencije, i zdravog razuma.

E sad, naravno da ponekad pomislim 'Taj napaljena divlja budala preko Drine', ali to su retki slucajevi; i to je uglavnom kada sam ljubomoran jer vidim da se devojka sa kojom pricam lozi na njih.

Ками, сам знаш да ови термини немају везе са језиком, контекстом и географским одредницама већ искључиво са политиком и колико год ти то прикривао тако је и ти то добро знаш.
Таква ствари на Балкану увек имају везе само са политиком.

- - - - - - - - - -

sve bosanci dakle

Јао пед.ери су се умешали међу нас Србе и Србе из Босне....
ПЕД.ЕРИ СУ МЕЂУ НАМА, ВАМПИРИ СУ МЕЂУ НАМА ГРРРРРРР.....

Ova Vuciceva izjava samo je pokusaj da se amortizuje negativan odjek Nikolicevih buncanja.
Uzgred, termin "Bosanac" jeste geografska odrednica ali za Bosnjake je to nesto drugo. Oni imaju najnoviju teoriju kako su Bosanci nacija a Bosnajci samo Bosanci islemske veroispovesti. Po toj teoriji Srbi i Hrvati su Bosanci pravoslavne odnosno katolicke veroispovesti. Dakle, nije nimalo naivno u takvim uslovima Srbe iz RS zvati Bosancima. Oni to dozivljavaju kao sipanje soli na zivu ranu.

нема потребе да га браниш

Да, то је све.

Николићу стварно треба држати брњицу даноноћно и пуштати да нешто каже само по договору, јер из своје главе није паметно да каже ишта.

. . .

Vučić: Ja sam Srbin iz Bosne, a ne Bosanac

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Republiku Srpsku vidi kao dio BiH i da poštuje integritet BiH, ali da su vidljive velike razlike između Srba i Bošnjaka.
Vučić je istakao da predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika poštuje kao nosioca te funkcije shodno poštovanju Dejtonskog sporazuma od Srbije.
Prvi potpredsjednik Vlade Srbije kaže za sebe da je on porijeklom "Srbin iz Bosne, a ne Bosanac", kako je rekao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u nedavnom intervjuu za medije iz Sarajeva.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Vucic-Ja-sam-Srbin-iz-Bosne-a-ne-Bosanac-190308.html

Opt Vučićeva patetika... A, sada ćemo opet malo da mu ga damo po patriotizmu, pošto rejting rapidno opada.

Ne puši to više narod, Vučiću.

Poslednja izmena:

:ok::ok::ok:

Да, тачно, ми другачије доживљавамо тај назив Босанци.

Мада треба напоменути да је Сарајево прије рата, по броју српског становништва, после Београда било највећи српски град. :cool:

Back