Vučić: Američke sankcije NIS-u stupaju uskoro na snagu

Ti si ovdje pisala o tome kako je dobro što je Tramp došao na vlast i kako će se on dogovorit sa Putinom. To je bilo kada je prošla američka administracija uvela sankcije Nis_u. Ispali ste naivni opet 😂
Ja sam izrazila nadu, ali niko se nije nadao da ce Tramp postati jos vise "jedan dan jedno, drugi dan drugo" u ovom svom mandatu u odnosu na prethodni.

On bukvalno menja odluke na dnevnom nivou za 180 stepeni.

propade Turska

Haha koje budale.

Importovace gas iz amerike 10.000 km dalje placace ga 4-5 puta skuplje a Rusija im bukvalno preko puta.
Javi Erdoganu da se zeznuo pre nego što bude prekasno!

RTErdogan@whitehouse.gov

Šalu na stranu, valjda on zna zašto je to dobro za Tursku.

Ja u životu nisam lagao zato sam tu gde jesam sa vama u raspaloj radikalskoj rupčagi.

Rusi su ukrali NIS za siću lovu. Prave najgore korivo na zemaljskoj kugli. Tačka!

nisu ga ukrali nego ste ga vi blokaderi prodali, jer ste ga prethodno opljackali do gole koze, doveli ste najprofitabilniju firmu Srbije vec 15 godina do ivice propasti.

Posto je tada zapad bio u krizi i nije imao pare trazili ste bilo koga kome bi ste uvalili vruc krompir i uvalili ste ga Rusima.

Sad kad su Rusi ulozili milijarde, digli firmu na noge , od gubitasa koji je imao minus od 100 miliona godisnje napravili najbolju firmu u srbiji, sad bi ste tu firmu malo da ukradete i opljackate Ruse?

RTErdogan@whitehouse.gov

pa zeznuo se debelo a cenu njegove lude odluke placace narod turske

nije da mi je zao , jer ne mirisem turske to su nasi vekovni neprijatelji uz hrvate nemce amerikance i engleze najveci srpski krvnici.

RTErdogan@whitehouse.gov

Nego vidi gde je Nemacku dovela ta politika kupovine gasa iz Amerike.

Dovela ih je do totalne propasti . Da mega firme kao sto je Bosch , zatvaraju fabrike i radnike isteruju na ulicu

Bosch planira ukinuti 13 hiljada radnih mjesta u Njemačkoj: "Ovo je bolno, ali nema drugog načina"​

Piše: B. R.
8h 27min
27
komentara

29
dijeljenja
FacebookTwitterEmailEmail
U Boschu tvrde da ne mogu biti konkurentniji i smanjiti troškove poslovanja bez otpuštanja radnika (Foto: EPA-EFE)

U Boschu tvrde da ne mogu biti konkurentniji i smanjiti troškove poslovanja bez otpuštanja radnika (Foto: EPA-EFE)
8h 27min
FacebookMessengerTwitterEmailEmail
Kriza u automobilskoj industriji i dalje teško pogađa njemački Bosch. Zbog toga ovaj najveći dobavljač automobilskih dijelova na svijetu namjerava ukinuti još nekoliko hiljada radnih mjesta u svojoj ključnoj diviziji u Njemačkoj.

Naime, do 2030. namjerava ukinuti 13 hiljada radnih mjesta, a to se odnosi i na ona u nekim manjim podružnicama. Riječ je o postrojenjima koja su dio Boschove divizije za mobilnost, koja je donedavno zapošljavala 70 hiljada ljudi.

Član Boschove uprave Stefan Grosch je izjavio da hitno moraju raditi na konkurentnosti i nastaviti smanjivati troškove, i to za 2,5 milijardi eura godišnje. Tvrdi da se to ne može postići bez smanjenja broja radnih mjesta. Prema njegovim riječima, ovo je bolno, ali nema drugog načina.

Bosch je prošle godine u svojim postrojenjima za proizvodnju automobilskih dijelova širom svijeta smanjio broj radnih mjesta za 10 hiljada. S druge strane, u sindikatu IG Metall su ogorčeni Boschovom namjerom. Upozorili su da se time uzrokuje socijalna devastacija.

Divizija za mobilnost ove njemačke kompanije ostvaruje 60 posto od njene ukupne prodaje od 90 milijardi eura, piše tagesschau.

Pa dobro, neće valjda svi da prodaju veru za večeru kao Indijci

A sto su oni prodali veru za veceru kad nikad nisu bili americki saveznik vec ruski? Amerika je podrzavala zajedno sa zapadom sve indijske neprijatelje u proslosti.

Nego vidi i ovo Tramp ti uvodi carinu od 50% na sav namestaj iz "saveznicke" Kanade z:D :lol:

G1u3cmwW0AABnEZ

Jel ovo izdaja saveznika?

A sto su oni prodali veru za veceru kad nikad nisu bili americki saveznik vec ruski? Amerika je podrzavala zajedno sa zapadom sve indijske neprijatelje u proslosti.

Nego vidi i ovo Tramp ti uvodi carinu od 50% na sav namestaj iz "saveznicke" Kanade z:D :lol:

G1u3cmwW0AABnEZ

Jel ovo izdaja saveznika?
Pretposlednja i poslednja rečenica pokazuju da nije baš u vinklu.

Nasmejao me čovek.

Pretposlednja i poslednja rečenica pokazuju da nije baš u vinklu.

Nasmejao me čovek.

Nisi znao da u tvojoj ljubljenoj americi kupovina visece kuhinje zadire u nacionalnu bezbednost? z:D

indijska ekonomija sa druge strane zahvaljujuci jeftinoj ruskoj nafti , djubrivu i gasu stoji nikad bolje i napreduje nikad jace.

Kao sto sam i predvideo , ko god se okrene Rusiji zestoko profitira, a ko ratuje sa Rusijom vene i propada.

Kao sto sam i predvideo , ko god se okrene Rusiji zestoko profitira, a ko ratuje sa Rusijom vene i propada.
Pa niste li vi okrenuti Rusiji i paralelno među zadnjima po pitanju ekonomije?

U Indiji svakako teku med i mlijeko, zanima me kad se seliš tamo da širiš srpstvo i propagandu?

JANAF d.d. je ishodio licencu potrebnu za nastavak izvršavanja Ugovora o transportu sirove nafte sklopljenog s kompanijom NIS a.d., do 1. listopada 2025. godine te će se narednih dana, putem svojeg američkog odvjetnika uz podršku Vlade Republike Hrvatske, obratiti OFAC-u za produženje iste.

Ključno za produženje nakon 1. listopada 2025. biti će aktivnosti društva NIS a.d. prema američkim vlastima", poručili su iz JANAF-a.
Ovo se moglo elegantno riješiti ali izgleda da Rusi koče. Njima je sad gospodarstvo pred rasulom zbog rata, pa više ne povlače racionalne poteze.
Elegantno rješenje je bilo da Rusi prodaju 2% NIS-a JANAF-u, tako da padnu ispod 50% vlasništva, uz đentlmenski dogovor da nakon prestanka rata i sankcija, JANAF to proda Rusima.
JANAF je izravno zainteresiran da transportira naftu, tako da je ovo logičan izbor. Ništa mu ne znači 2% NIS-a, tako da je logično i da to poslije proda Rusima. Uz malu proviziju pa da su svi na dobitku :mrgreen:

Back