Vršnjacko nasilje

majka malog Alekse je vjerojatno previse dobro ljudsko bice za bunjiste na kom se nasla
u ovom vremenu je malo mjesta da sustinski dobre ljude bilo gdje
To je i moj problem.
Tako sam vaspitana.
I dalje verujem da su svi ljudi dobri. Dok se ne dokaze suprotno. Bukvalno.
Evo za sve vas ovde mislim da ste dobri u dusi sem one nesrece sto mi je pozelela smrt deci.
Znaci tek kad dodje do kraja ja skontam.
I tako vaspitavam i svoju decu.
A to je izgleda pogresno.

Treba ih uciti ako te neko udari ti njega tri puta jace.
Ako ti opsuje, ti njemu tri puta goru psovku.

kad vec pises kako su roditelji zrtve krivi, da deca moraju sama da znaju da rese itd
sto ti nisi svoju cerku pustila da sama resi ili joj rekla da izadje i kaze drugarici da ne moze da dobije svesku?
nego si je zastitila sto si joj rekla da sedne za sto i jede, a ova neka sama ukapira

msm pusti te price nije nego kad su tudja deca u pitanju
mom detetu je bila trauma sto nije mogla da izadje i kaze joj da nece da joj da svesku
i motalo joj se po glavi - sta akd sutra bude otisla u skolu
imala je strasan pritisak svoje savesti citavo to vece jer joj se takvim gestom oduprla
kad kazem da su roditelji krivi, ja ih ne osudjujem
samo naglasavam da je potrebno kao vaspitaci da tada menjaju kod deteta usvojen stav - cuti, pusti, postuj

Ja sam u zadnjih x godina dozivela i prezivela svasta. Knjiga bi se mogla napisati i film snimiti.
I nisam naucila iz toga mnogo.
Jesam skontala da u meni lezi zver ali sam i to potisnula i nisam reagovala.

Pre par godina, pisala sam ovde. Pratila me je jedna devojka kolima iz grada, njih sest u kolima, ja sama. One pijane ja trezna. Ja-malena strasljiva metar i zilet. Kada sam skontala da me prate kolima, pobegla sam, parkirala ispred kuce, rekoh sebi nastavice. Ali ne, one su stale i pocele da dobacuju. Cak stavise nisu bile ruzne reci, vec “Kako to vozis?” A one mene pratile.
U tom momentu meni je pala roletna, samo mi je pred oci iskocilo ono sto sam prezivela i taj osecaj kad me neko prati. Izvukla sam je iz kola i prebila, da sam imala nesto kod sebe ubila bih je ladno. Ostale su krenule, ali da rastavljaju.

To je bila moja granica. Pucanja. Sa 30+ godina prva tuca u zivotu. Majka maloletne dece.

Jesam skontala da u meni lezi zver
giphy.gif

To je i moj problem.
Tako sam vaspitana.
I dalje verujem da su svi ljudi dobri. Dok se ne dokaze suprotno. Bukvalno.
Evo za sve vas ovde mislim da ste dobri u dusi sem one nesrece sto mi je pozelela smrt deci.
Znaci tek kad dodje do kraja ja skontam.
I tako vaspitavam i svoju decu.
A to je izgleda pogresno.

Treba ih uciti ako te neko udari ti njega tri puta jace.
Ako ti opsuje, ti njemu tri puta goru psovku.
ti imas razne probleme
al pretjerana dobrota nije jedan od njih
mojne se lazemo

Nisam vam rekla dok sam im drzala bukvicu kazu mali banditi “Ali on je nama jm i rekao da smo debeli.” Inace ja bih na to skocila na svoje dete ali sam ga samo pogledala i on kaze:”Jesam. Zato sto su mi ubacivali sneg u jaknu.”
Mislim se ja, sta treba, da cuti dok mu ti u sred zime ubacujes sneg u potkosulju.?!”

Bese mi drago cak.
Iako sam rekla pedagoski da ce on da se izvini a oni kazu Izvinuo se.

Problem je i u mm.
On se nikad u zivotu nije potukao.
Cak se javlja nasem bivsem prijatelju koji me je muvao. Ja mu kazem ti si budala a on misli da je bolji covek zbog toga. Dok mu se ovaj smeje iza ledja.
A ja bih najvise volela da ga prebije.

Ali... jbg

Nisam vam rekla dok sam im drzala bukvicu kazu mali banditi “Ali on je nama jm i rekao da smo debeli.” Inace ja bih na to skocila na svoje dete ali sam ga samo pogledala i on kaze:”Jesam. Zato sto su mi ubacivali sneg u jaknu.”
Mislim se ja, sta treba, da cuti dok mu ti u sred zime ubacujes sneg u potkosulju.?!”

Bese mi drago cak.
Iako sam rekla pedagoski da ce on da se izvini a oni kazu Izvinuo se.
Nije mi jasno šta ima da im se izvinjava, prvi su ga napali, fizički. On je samo verbalno odgovorio. Nije to isto.

Problem je i u mm.
On se nikad u zivotu nije potukao.
Cak se javlja nasem bivsem prijatelju koji me je muvao. Ja mu kazem ti si budala a on misli da je bolji covek zbog toga. Dok mu se ovaj smeje iza ledja.
A ja bih najvise volela da ga prebije.

Ali... jbg
Sto bi on prebio lika koji te je muvao?
Pa nije te silovao aman.

Back