Vršnjacko nasilje

Pa ja ti sve vrijeme i govorim da je dijete nemocno samo da se odbrani.Moraju tu roditelji pomoci.
ako roditelji pre toga kroz vaspitanje posloze detetu sve na mesto, dete ce od svojih vrsnjaka i onih par godina starijih da se odbrane sami zbog svog stava, snage i sigurnosti u samog sebe
kao devojcica o kojoj je pisao munja koja je nasrnula na napasnike

ako roditelji pre toga kroz vaspitanje posloze detetu sve na mesto, dete ce od svojih vrsnjaka i onih par godina starijih da se odbrane sami zbog svog stava, snage i sigurnosti u samog sebe
kao devojcica o kojoj je pisao munja koja je nasrnula na napasnike

divka, ja tebe razumem sta hoces da kazes ali ti zaboravljas da se ovde radi o deci koja su tek posla u skolu, tvoji saveti su ok za decu tinejdzerskog uzrasta

mada i dalje mi para usi ovo, kao da su roditelji krivi ili su lose vaspitali dete ako je ono dobro i nenasilno

On je u predskolskom udario jednu devojcicu.
Ispiram ga i saznam.
Ta mala je inace bezobrazna bila sa svima, sva deca je izbegavala...
A on se zaigrao sa kockama i pravio neku skalameriju. Ona je oko njega obletala sat vremena i drndala ga i na kraju uzela namerno i sutnula mu sve i ono se raspalo. I on je udari.
Tako da aam otisla i rekla, ok, nije trebao da je udari, slazem se, ali sa vidimo sta je vase dete prvo radilo i koliko dugo ga je kinjila da izazove takvu reakciju.
I onda sam rekla toj mami, Vladeta vasoj cerki ne mora da se svidja i ne mora da bude drug sa njim i da se igra sa njim ako joj ne odgovara, ali u tom slucaju nek ga zaobidje i nek nadje sebi drustvo a ne da njega maltretira, jer to nije igra....
I ostavila ga je....
Ma ajde mrs

Moja gim.je bila totalno ustrojena ko katoličko, jezuitsko sjemenište. Tuče ni u mašti, ukori za pušenje...
kod mene su se zato dogovarali..posle skole na obliznjem terenu.. niko se nije sibao u skoli jer je to znacilo momentalno iskljucenje..
ali zato odu na poljance i klasicna ferka..mi okolo gledamo i navijamo, oni se tuku dok jedan ne odustane.

Mališani odmeraa
Mog sina su redovno klepala dvojica iz ulice. Isla kod roditelja nista nisam postigla. Muke zive. Onda se manji od te dvojice okurazio i napao ga sam. Ovaj moj ga oplavio. E onda je taj tata dosao da se zali. Malo je reci da je otisao ko popisan s mojih vrata
Od tada ga niko nikad nije dirao.
Znači šta - ravnoteža....

Ko se izborio za to? Dete, a ne roditelj.

Osim u slučajevima bitangi koje smo pominjali, koje treba izolovati od ostatka i dodira sa školarcima i da to bude jedna društvena akcija ili grupna i dece i roditelja, jer kriminalci iz takvih bitangi klijaju, za što manje intervencije od strane roditelja sam.
Roditelj dođe kući, dete ostane...

On je u predskolskom udario jednu devojcicu.
Ispiram ga i saznam.
Ta mala je inace bezobrazna bila sa svima, sva deca je izbegavala...
A on se zaigrao sa kockama i pravio neku skalameriju. Ona je oko njega obletala sat vremena i drndala ga i na kraju uzela namerno i sutnula mu sve i ono se raspalo. I on je udari.
Tako da aam otisla i rekla, ok, nije trebao da je udari, slazem se, ali sa vidimo sta je vase dete prvo radilo i koliko dugo ga je kinjila da izazove takvu reakciju.
I onda sam rekla toj mami, Vladeta vasoj cerki ne mora da se svidja i ne mora da bude drug sa njim i da se igra sa njim ako joj ne odgovara, ali u tom slucaju nek ga zaobidje i nek nadje sebi drustvo a ne da njega maltretira, jer to nije igra....
I ostavila ga je....
Ma ajde mrs
i mene je tako jedna iz odeljenja u prvom drugom razredu stipala i grebala .. loodeo sam od nje..da ne kazem plasio sam se njenih noktiju :rotf:
..posle sam skapirao da se u stvari palila na mene.. u osmom smo bili i u vezici :D

divka, ja tebe razumem sta hoces da kazes ali ti zaboravljas da se ovde radi o deci koja su tek posla u skolu, tvoji saveti su ok za decu tinejdzerskog uzrasta

mada i dalje mi para usi ovo, kao da su roditelji krivi ili su lose vaspitali dete ako je ono dobro i nenasilno
kako da ti objasnim, a da ti ne smeta :lol:
meni se kroz vaspitanje provlacila recenica koju je izgovarala moja majka nekoliko puta na dan - postuj, pusti, ako je xx budala nemoj da budes i ti, popusti..
da nije bilo nametanja toga, mnoge stvari bih u zivotu postavila drugacije mnogo ranije, a ne bih bila popustljiva dok me ne zalepe za zid
jer sam postala ta koja ima razumevanje za sve
i lose i dobre svari koje drugi urade
sad kad sam isamarana sa svih strana, postavila sam se drugacije
ima istine u onome da se oluje desavaju da bismo se mi promenili
kao roditelj treba da vaspitavas dete, a ne samo da ga negujes
da mu pomognes da se razvije tamo gde je slabiji, da bi sutra mogao sa lakocom da resava probleme na koje bude nailazilo
i da ne dozvoli da ga slome
ali nam zivotna tenzija nametne neke obrasce ponasanja, pa ako je dete dobro u skoli, na ostalo ne obracamo dovoljno paznju
decu treba vaspitavati da budu poslusna, ali samo do odredjene granice
jer preko toga nanose sebi stetu

vrsnjacko nasilje imas na mnogo mladjem uzrastu
imas ga i u vrticima
cula si sigurno za decu koju neko drugo dete u drugoj, trecoj godini malteretira
kako ce dete da odreaguje kad se na njega nakaci agresivno, to ga prati tokom zivota
da li ce na udarac i cupanje da odgovori istom merom ili ce da se povuce

evo mi imamo predsednika za kojeg kazu da je sikaniran od druge dece u detinjstvu
takav je ostao i danas - covek bez integriteta
da li ce na otimanje igracke uz ruku da se povlaci ili bori za nju

Poslednja izmena:
Naravno da jesu. U Srbiji svako treba sam da se brani kako najbolje zna i ume, najbolje silom ako ume jer država neće da brani a hoće da te opljačka, kazni i strpa u zatvor ako se braniš sam. Znači, treba da budeš pametan i da smisliš kako da se odbraniš u državi u kojoj zakon služi raznim idiotima da te pljačkaju a tebe niko ne štiti.Naravno, ovo važi ako nemaš pare da plaćaš advokate a ako imaš onda ti već niko nije ni potreban da te štiti.

kako da ti objasnim, a da ti ne smeta :lol:
meni se kroz vaspitanje provlacila recenica koju je izgovarala moja majka nekoliko puta na dan - postuj, pusti, ako je xx budala nemoj da budes i ti, popusti..
da nije bilo nametanja toga, mnoge stvari bih u zivotu postavila drugacije mnogo ranije, a ne bih bila popustljiva dok me ne zalepe za zid
jer sam postala ta koja ima razumevanje za sve
i lose i dobre svari koje drugi urade
sad kad sam isamarana sa svih strana, postavila sam se drugacije
ima istine u onome da se oluje desavaju da bismo se mi promenili
kao roditelj treba da vaspitavas dete, a ne samo da ga negujes
da mu pomognes da se razvije tamo gde je slabiji, da bi sutra mogao sa lakocom da resava probleme na koje bude nailazilo
i da ne dozvoli da ga slome
ali nam zivotna tenzija nametne neke obrasce ponasanja, pa ako je dete dobro u skoli, na ostalo ne obracamo dovoljno paznju
decu treba vaspitavati da budu poslusna, ali samo do odredjene granice
jer preko toga nanose sebi stetu

vrsnjacko nasilje imas na mnogo mladjem uzrastu
imas ga i u vrticima
cula si sigurno za decu koju neko drugo dete u drugoj, trecoj godini malteretira
kako ce dete da odreaguje kad se na njega nakaci agresivno, to ga prati tokom zivota
da li ce na udarac i cupanje da odgovori istom merom ili ce da se povuce

evo mi imamo predsednika za kojeg kazu da je sikaniran od druge dece u detinjstvu
takav je ostao i danas - covek bez integriteta
da li ce na otimanje igracke uz ruku da se povlaci ili bori za nju
kad vec pises kako su roditelji zrtve krivi, da deca moraju sama da znaju da rese itd
sto ti nisi svoju cerku pustila da sama resi ili joj rekla da izadje i kaze drugarici da ne moze da dobije svesku?
nego si je zastitila sto si joj rekla da sedne za sto i jede, a ova neka sama ukapira

msm pusti te price nije nego kad su tudja deca u pitanju

Back