**Freya**
Elita
- Poruka
- 16.875
Veceras sam ladno skontala sta mi se desava sa detetom zadnjih meseci, od kako gricka nokte.
Cerka ulazi u kucu i kaze meni “Mama P je rekao drugarici da prenese onim decacima neku ruznu rec.” Kome? Sta? Zasto? Onim decacima koji su ga dirali kad smo se vracali iz skole. Za mene je to zavrsena prica jer ne idu sa njima vise i taj mali je sinu rekao Izvini necu te vise dirati. I nismo ni pominjali.
Odem pod tus i razmisljam jbt on je u tom periodu poceo da gricka, cim ih pominje sada nesto se desava. Jbt on se nekoga boji!? Njega neko dira u skoli!? Neko od njih!? Samo mi se sklopile kockice. Iako sam ga sto puta pitala i rekao je da ga niko ne dira.
Izletim iz tus kabine, trcim u dnevnu, on igra neku igricu... ZNAM ZASTO NAM DETE GRICKA NOKTE!!! P jel tebe taj i taj dira? On ne gledajuci u mene kaze Da. Jel se ti njega bojis? Da!
Onda sam sela i pitala ga sve. Neka dvojica ga svaki dan cekaju posle skole i udaraju u glavu. Ko zna od kad to traje i on cuti.
Pitam ga zasto mi nisi rekao? Kaze Da vas ne nerviram.
Idi dete u ocin, jede sam sebe bukvalno ,mesecima.
A mali zlotvori ga cekaju kad je sam. Posle skole. Jer cerka kao prvak izlazi na glavni ulaz a on na dvoriste.
Zvala sam odmah uciteljicu. Pre toga saznala imena i prezimena razred uciteljicu. Uciteljica je odmah rekla da ce zvati njihovu da se sutra to resi.
Rekoh joj, eto mene u ponedeljak kod direktora. Zvacemo i policiju ako treba.
A sutra idem da ih cekam posle skole, da vidim ko su ti mali, samo da mi ne pobegnu, jer im ne znam lik. Ali znam gde zive, tu blizu... propisace majcino mleko ako ga pogledaju jos jednom...
Koja sam ja budala. Mislim da treba lepo i da su to nestasluci. A njega neko svaki dan udara pesnicom u glavu i on cuti.
Čičak, pošalji oca u školu. Neka ide muž i neka ga sačeka.
Ti se dogovaraj sa učiteljicom i uteši dete.
Subjektivni osećaj da će nekog slomiti treba da dodje od oca, ako može a kod vas može.
A onda da ga nauči tata da udari.
Mene je otac naučio da udarim pesnicom. Nikada mi nije trebalo ali hvala mu.
Ako ga opet neko udara neka mu vrati!
Govorim iz iskustva, mog klinca je tukao sestrin klinac dok ga jedanput nije zviznuo mali. Ja sam se živa potresla a onda mi je drugarica kazala "kakva su to braća ako se ne potepaju bar jednom" tako da...da ne dira i da bude dobar ali ako ga diraju neka vrati i nemoj da ćuti i guta.
I neka mu tata ode u školu danas.
Ja sam mislila da smo samo mi vjezbali udarac pesnicom