Vršac

• Začetnik teme Začetnik teme mimus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
u vrscu koji ima 35000.stanovnika -8000nema posao a opstina pokriva kulu??????????u bolnici porodiliste prokisnjava,na specijalisticke preglede se ceka po 3-4 meseci pa i duze!Plin i komunalje su najskuplje u srbiji,polovina lokala se pozatvaralo!Citava ulica Vuka Karadzica(za one koji vrsac ne poznaju u pitanju je najprometnija ulica sa iskčljucivo lokalima)vise od polovine lokala je za izdavanje!izdaju ih za 150€ iako su do sada trazili 400-500!nece niko da ih uzme,sta da otvori kad narod nema para!!!!!!!!!stvarno je strasno!grad u kome ljudi zive ili jako jako dobro ili jedva prezivljavaju!ili rade za 50-60000 ili za 15-20000dinara.sredina ne postoji,a sve vise je siromasnih.A sto je najgore,opet ce CEDA biti gradonacelnikiako je za svog mandata sagradio kakvu kucu i kupio koliko stanova u beogradu?sreca po smo mali grad pa se sve cuje!

Boris Tadic predsednik Srbije posetio je danas Vrsac i mesto Guduricu u ovoj opstini.Najpre je posetio porodicni podrum "selecta" poznatog vinara Tineta gde su ga docekali mestani ovog malog sela karakteristicnog po tome sto medju 1100 stanovnikazivi cak 18 nacija-srba,makedonaca,slovenaca,hrvata,rumuna,madjara,slovaka,roma...pa cak i nemaca,turaka i francuza.Nakon ove posete obisao je poznatu poslasticarnicu "djordjevic"u centru vrsca.

Za vikend sa prijateljima planiram da posetim Vrsac. Prvo sto zelimo da u jutarnjim casovima posetimo je manastir Mesic, gde bi parkirali auto, te da se odatle popnemo na najvisi Guduricki vrh (koliko sam citao po forumima da je moguce?). Nakon silaska sa vrha, kolima bi se provozali kroz vinograde (ako ima neko predlog gde da stanemo i osmotrimo predeo). Posetili bi i Vrsacku kulu na bregu. U vecernjim casovima bi ostavili centar grada, mada mozda i prespavamo u njemu. Sta jos obici u Vrscu i oko njega? Cuo sam da je selo Gudurica interesantno? Svaki predlog nam puno znaci.

416808_10150505805126020_545456019_9062734_40115636_n.jpg

Svima koji zele nesto da organzuju,toplo bih preporucio vinsku salu"Guduricka prica" u Gudurici.Verujte mi da sa veoma malo para mozete organizovati proslavu do 50-60.mesta a leti i vise jer ima mesta i napolju.Mozete doneti svoju hranu ili se dogovoriti da vam je pripreme.Moja preporuka!

Treba posetiti i kamin bar u vili bregu. Mnogo lepo i romantično mesto. Imate panoramski pogled na ceo Vršac.Moj savet je da odete u vecernjim satima kada zalazi sunce, osecaj je neverovatan,....

Dragi forumasi, nigde ne mogu da dodjem do nekih privatnih informacija o visokoj skoli za vaspitace bas u ovom gradu.Zanima me inace kakav je grad za zivot, najvise infomarcije o skoli, koliko se izdaju stanovi i slicno.Ja sam iz Beograda, cudno malo zar ne. :) Pozdrav

Treba posetiti i kamin bar u vili bregu. Mnogo lepo i romantično mesto. Imate panoramski pogled na ceo Vršac.Moj savet je da odete u vecernjim satima kada zalazi sunce, osecaj je neverovatan,....

Za vasu informaciju,kamin bar je zatvoren vise o godinu dana (zbog preuredjenja) i ne zna se kada ce i da li ce biti otvoren. Tako da otpada ta preporuka :)

Vrsac je lep grad, mozda previse miran i nekako "penzionerski"... Imamo lepe manifestacije. Mali grad gde svako o drugome sve zna,ne pogledajuci prvo ispred svog praga.

Ja volim vinograde, breg, vina i kada nisam u Vrscu,najvise mi nedostaje nas vetar. Posebnu specificnost Vrscu daje Kosava koja po proceni duva oko 200 dana godisnje. Specificno je sto imamo dobru tradiciju i veliku istoriju.

Za vasu informaciju,kamin bar je zatvoren vise o godinu dana (zbog preuredjenja) i ne zna se kada ce i da li ce biti otvoren. Tako da otpada ta preporuka :)

Vrsac je lep grad, mozda previse miran i nekako "penzionerski"... Imamo lepe manifestacije. Mali grad gde svako o drugome sve zna,ne pogledajuci prvo ispred svog praga.

Ja volim vinograde, breg, vina i kada nisam u Vrscu,najvise mi nedostaje nas vetar. Posebnu specificnost Vrscu daje Kosava koja po proceni duva oko 200 dana godisnje. Specificno je sto imamo dobru tradiciju i veliku istoriju.

Ja imam utisak da nam vetar u Vrscu duva svaki dan :) Ah ta kosava.....

:zjelka2: Svim Vrsčanima i Vrstanima/kama, kao i onima koji borave u Vrscu tokom Božićnih i novogodišnjih praznika, ili su negde daleko, ali im je
srce u LEPOJ VAROŠI: MIR BOZIJI, HRISTOS SE RODI ! Neka nam svima Božić i Nova 2013. godina donesu dobro zdravlje, sreću, radost i uspeh u svemu. Da bude sto vise radnih mesta, da budemo vredni i da se medjusobno volimo i poštujemo...
Bilo bi lepo da opet vidimo divne fotografije sa nadahnutim komentarima naših forumaša, kojih dugo nema, a koji su nas uvek radovali, kao što su:
Jedan običan tata, Fluffy, Bojan BRT, Bakyy, Nemesis itd. z:)

Back