Vrijeđanje Srba u Sarajevu

Košarkaška reprezentacija Srbije slavila je u Sarajevu protiv Bosne i Hercegovine sa 74:72 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, no sportski događaj u dvorani Skenderija ostao je u drugom planu zbog ponašanja dijela domaćih navijača.

Već pri izlasku srpskih košarkaša na parket s tribina su se čuli zvižduci i uvrede. Tijekom intoniranja himne Srbije navijači BiH pjevali su pogrdne stihove upućene protivničkoj reprezentaciji, a prozivanja su se nastavila i tijekom utakmice.

"Pitam se kako su se sinoć u dresu Bosne i Hercegovine osjećali Vojin Ilić i Stefan Simanić dok su sa parketa slušali skandiranja "gazi, gazi, gazi četnike", psovke o "vlaškoj majci" i ostale primitivne izlive mržnje, upućene mladićima koji nisu bili ni rođeni kad je bjesnio rat. A da krkanluk ne bi ostao samo na nacionalnoj osnovi, pobrinuli su se i za dodatne slojeve primitivizma – transparentom “Defend Europe from gay brotherhood” sa grbovima Srbije i Rumunije. I nacionalizam i homofobija u jednoj rečenici", započeo je Danijal Hadžović svoj tekst o ovom ispadu.

Istakao je da je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine odgovoran što je to dozvolio. Navijačka grupa BH Fanatikos se mjesecima borila da dobije mesto na tribini i na kraju je u tome uspjela.

https://www.tportal.hr/sport/clanak...ne-pripadate-sarajevu-i-niste-od-nas-20251201

Mir, suživot i tolerancija su nepoznati pojmovi u FBiH ma o čemu se radilo kada se tiče Srba.
Sve to zbog kulture i društva koje u Sarajevu u svakom većem naselju kači table sa natpisima
"Ovde su srpski zločinci ubili 5 građana Sarajeva" itd. Dok naravno nema obilježja za ubijenu srpsku djecu čak ni mjesta gdje su ubijene djevojčice Nataša i Milica i kuće gdje je ubijeno šest članova porodice Ristović među kojima je bio dječak i nepokretna starica nema nikakvih natpisa niti bilo čega.
A da napišu "Ovde su muslimanski zločinci ubili šest članova porodice Ristović" to bi tek bilo ravno dolasku vanzemaljaca.

Bolest Sarajeva je izgleda hronična, pored dobrih ljudi kojih ipak ima u njemu grad su preuzeli mrzitelji i podlaci koji škole i trgove nazivaju po osuđenim fašistima.

Što i ne bi kada u Sarajevu više nema ni srpske ni jevrejske djece...
Pa i nije neki rezultat za psovanje
Evo Detroit pobedio Atlantu 99:98 (50:49) pa niko nije psovao
No svejedno to je to balkansko poimanje sporta
A i dalje Srbi kupuju tuzlansku so, trebalo bi bojkotovati
Gde je onaj ćelavi iz Efektive da pogura?

Ne razumeš poentu. Naravno da ti momci iz Novog Sada lično nemaju nikakve veze sa Vučićem. Poenta je da on godinama održava klimu mržnje, tenzija i podele, i u Srbiji i u regionu.

U ovom delu Evrope je bilo milion sukoba, kao i u ostatku Evrope. Ali svuda su nove generacije odlučile da to ostave iza sebe i da sarađuju. Jedino se kod nas mržnja sistematski podgreva i prenosi sa kolena na koleno, jer autoritarni režimi opstaju na strahu i neprijateljima.

Zato je on generalno kriv što i danas, decenijama posle ratova, živimo u atmosferi mržnje sa susedima, i zato takva dela proističu iz te klime, a ne zato što je neko "Vučićev lično".
Netačno, opet lažeš.
Svugdje po gradu pišu kako su "srpski zločinci ubili toliko i toliko građana Sarajeva" izmišljaju lažne priče o 1601 ubijeno dojete u Sarajevu itd.

Lažu kao i ti što lažeš. Bestidno i bez ustručavanja.

Docek srpske reprezentacije u Sarajevu je bio bas kako treba, iskren, posten i bez pretvaranja. Licno bih se vise zabrinuo da su nas docekali normalno i kulturno.

A i nije lose da dodje malo kad podsetnik za Srbe sa pamcenjem vinske musice.
Tako i ja razmišljam. Fino iskreno i bez pretvaranja i lažnog takijanja ljudi su rekli šta misle o nama. Oni nas mrze i mi njih isto tako mrzimo. Za bolje stanje u našoj sluđenoj zemlji,naši odnosi trebaju biti maksimalno hladni. Ne daj Bože da se poveća broj Srba koji bi igrali za BiH i da jedan dio populacije počne da navija za BiH to bi bio naš poraz. Ovako su oni oduvijek podsjetnik.

Za sve vas što mislite da je to samo u duhu navijanja evo koliko se varate

Ministar spoljnih poslova BiH smatra da su uvrede opravdane.

Konaković: Neću se izviniti Srbiji zbog skandiranja navijača BiH, bilo je opravdano​

https://n1info.rs/region/konakovic-...g-skandiranja-navijaca-bih-bilo-je-opravdano/
I muslimanska diverzantska grupa na forumu koja želi da pozvađa Srbe iz Srbije i Srbe iz Srpske, ima isti stav kao Konaković. Srbima iz Srbije savetuju da prihvate da su sami krivi, sve zbog plemenitog cilja povećanja ljubavi Srba i Bošnjaka. :lol:

То је подвала пропаганде царистичке Русије.
ЛАЖ

Zasto "vices"? Ja sam to tek pre neki dan procitala, i iako deluje pomalo naivno, u velikoj je korelaciji sa Talmudom, bar onim njegovim prevedenim delom.

A uostalom, ako je iz carske Rusije doslo, onda je to razlog da se poveruje da je bas tacno.

Za sve vas što mislite da je to samo u duhu navijanja evo koliko se varate

Ministar spoljnih poslova BiH smatra da su uvrede opravdane.

Konaković: Neću se izviniti Srbiji zbog skandiranja navijača BiH, bilo je opravdano​

https://n1info.rs/region/konakovic-...g-skandiranja-navijaca-bih-bilo-je-opravdano/

To nije "u duhu navijanja" ali jeste sporedno i nisko i ne sme da zavadi normalne ljude.

I muslimanska diverzantska grupa na forumu koja želi da pozvađa Srbe iz Srbije i Srbe iz Srpske, ima isti stav kao Konaković. Srbima iz Srbije savetuju da prihvate da su sami krivi, sve zbog plemenitog cilja povećanja ljubavi Srba i Bošnjaka. :lol:
Ne znam koja je to "grupa" (blago tebi kad bar ti znas), ali samo pitanje je dokaz da je ovo namesteno - zasto bi se neki ministar izvinjavao Srbiji? Sportski savez i odgovorni iz njega treba da se izvine srpskim sportistima i svim gledaocima koji su prisustvovali utakmici i osecali se nelagodno zbog ruznih reci i primitivizama.

Druga je stvar sto je ovaj ministar neka prostacina isto, i sto nije umeo da odgovori kako treba nego se svrstao na najnize dno kao i "navijaci".

Ovo je sportski incident i tako treba da se tretira, a ne politicki.

Zasto "vices"? Ja sam to tek pre neki dan procitala, i iako deluje pomalo naivno, u velikoj je korelaciji sa Talmudom, bar onim njegovim prevedenim delom.

A uostalom, ako je iz carske Rusije doslo, onda je to razlog da se poveruje da je bas tacno.

To nije "u duhu navijanja" ali jeste sporedno i nisko i ne sme da zavadi normalne ljude.

Ne znam koja je to "grupa" (blago tebi kad bar ti znas), ali samo pitanje je dokaz da je ovo namesteno - zasto bi se neki ministar izvinjavao Srbiji? Sportski savez i odgovorni iz njega treba da se izvine srpskim sportistima i svim gledaocima koji su prisustvovali utakmici i osecali se nelagodno zbog ruznih reci i primitivizama.

Druga je stvar sto je ovaj ministar neka prostacina isto, i sto nije umeo da odgovori kako treba nego se svrstao na najnize dno kao i "navijaci".

Ovo je sportski incident i tako treba da se tretira, a ne politicki.
Dok se po Sarajevu ne skinu table na kojima piše "ovde su srpski zločinci ubili toliko građana Sarajeva" nema pomirenja među narodima.

Zločinci ne mogu biti samo srpski a svi ostali "pojedinačni incidenti"
Sarajevo odgaja generaciju mrzitelja Srba i svega srpskog.

Dok se po Sarajevu ne skinu table na kojima piše "ovde su srpski zločinci ubili toliko građana Sarajeva" nema pomirenja među narodima.

Zločinci ne mogu biti samo srpski a svi ostali "pojedinačni incidenti"
Sarajevo odgaja generaciju mrzitelja Srba i svega srpskog.
...ili da stave sve table sa svim ubijenima podjednako, i za srpske civile. Ali da, treba se osloboditi nasledja tog rata i ukinuti takve stvari, proslo je mnogo vremena i ne mogu na sentimentu (turista) zasnivati svoju buducnost.

...ili da stave sve table sa svim ubijenima podjednako, i za srpske civile. Ali da, treba se osloboditi nasledja tog rata i ukinuti takve stvari, proslo je mnogo vremena i ne mogu na sentimentu turista zasnivati buducnost.
Ne mogu se i ne smiju u zdravom društvu stavljati takvi epiteti. Ne smije nigdje da postoji ta etnička odrednica jer zločinac je zločinac i on nema ni vjeru ni naciju.

Ne smije se više lagati o 1601 ubijeno dijete u Sarajevu jer ta laž stvara mržnju i neprijateljstvo. Dok se sa druge strane ne pominje stradanje 140 srpske djece Sarajeva.

Na pomirenju moraju da rade svi i ja mislim da je jasno kao dan ko ne želi i neće da radi na njemu.

Ova utakmica je samo alarm da nešto debelo nije u redu sa ovim gradom na Miljacki.

Košarkaška reprezentacija Srbije slavila je u Sarajevu protiv Bosne i Hercegovine sa 74:72 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, no sportski događaj u dvorani Skenderija ostao je u drugom planu zbog ponašanja dijela domaćih navijača.

Već pri izlasku srpskih košarkaša na parket s tribina su se čuli zvižduci i uvrede. Tijekom intoniranja himne Srbije navijači BiH pjevali su pogrdne stihove upućene protivničkoj reprezentaciji, a prozivanja su se nastavila i tijekom utakmice.

"Pitam se kako su se sinoć u dresu Bosne i Hercegovine osjećali Vojin Ilić i Stefan Simanić dok su sa parketa slušali skandiranja "gazi, gazi, gazi četnike", psovke o "vlaškoj majci" i ostale primitivne izlive mržnje, upućene mladićima koji nisu bili ni rođeni kad je bjesnio rat. A da krkanluk ne bi ostao samo na nacionalnoj osnovi, pobrinuli su se i za dodatne slojeve primitivizma – transparentom “Defend Europe from gay brotherhood” sa grbovima Srbije i Rumunije. I nacionalizam i homofobija u jednoj rečenici", započeo je Danijal Hadžović svoj tekst o ovom ispadu.

Istakao je da je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine odgovoran što je to dozvolio. Navijačka grupa BH Fanatikos se mjesecima borila da dobije mesto na tribini i na kraju je u tome uspjela.

https://www.tportal.hr/sport/clanak...ne-pripadate-sarajevu-i-niste-od-nas-20251201

Mir, suživot i tolerancija su nepoznati pojmovi u FBiH ma o čemu se radilo kada se tiče Srba.
Sve to zbog kulture i društva koje u Sarajevu u svakom većem naselju kači table sa natpisima
"Ovde su srpski zločinci ubili 5 građana Sarajeva" itd. Dok naravno nema obilježja za ubijenu srpsku djecu čak ni mjesta gdje su ubijene djevojčice Nataša i Milica i kuće gdje je ubijeno šest članova porodice Ristović među kojima je bio dječak i nepokretna starica nema nikakvih natpisa niti bilo čega.
A da napišu "Ovde su muslimanski zločinci ubili šest članova porodice Ristović" to bi tek bilo ravno dolasku vanzemaljaca.

Bolest Sarajeva je izgleda hronična, pored dobrih ljudi kojih ipak ima u njemu grad su preuzeli mrzitelji i podlaci koji škole i trgove nazivaju po osuđenim fašistima.

Što i ne bi kada u Sarajevu više nema ni srpske ni jevrejske djece...
a za koji moj su isli uopste?

ako su patriote, trebali su da kosovo i bih precrtaju. nego zanimljivo, gledam kosovo kod apple-a je vec ihahahaj godina posebna drzava pri registraciji, a bih samo bih, nema srpske. :(

a jel idete vi na neke ligaske meceve sarajevo vs bl?

Promijenićemo i napisati da su ih ubili vanzemaljci :manikir:
A što ne napišete tamo gdje su ubijeni Ristovići kako su "muslimanski zločinci ubili šest članova porodice a među njima i dječaka i nepokretnu staricu"?

To nisu žetve za tebe je li? Ti si lagala kako se taj zločin nikada nije desio i nisi ni kažnjena za to ovde.
Zbog takvih kao ti nikada neće doći do pomirenja.

Ne mogu se i ne smiju u zdravom društvu stavljati takvi epiteti. Ne smije nigdje da postoji ta etnička odrednica jer zločinac je zločinac i on nema ni vjeru ni naciju.

Ne smije se više lagati o 1601 ubijeno dijete u Sarajevu jer ta laž stvara mržnju i neprijateljstvo. Dok se sa druge strane ne pominje stradanje 140 srpske djece Sarajeva.

Na pomirenju moraju da rade svi i ja mislim da je jasno kao dan ko ne želi i neće da radi na njemu.

Ova utakmica je samo alarm da nešto debelo nije u redu sa ovim gradom na Miljacki.
...pre sa njihovim politickim vodjama. Ali i takvi ce, sa svojim "navijacima", jednog dana da dosade pre svega svim narodu, videces.

...pre sa njihovim politickim vodjama. Ali i takvi ce, sa svojim "navijacima", jednog dana da dosade pre svega svim narodu, videces.
Odgajaju bolesno društvo, postavljaju preko noći spomenike kralju koji je bio hrišćanin i to bez hrišćanskih obilježja.

Postali su društvo koje baštini i njeguje 90% laži i 80% mržnje.
Ja sam za suživot i pomirenje jer meni ne smeta niko druge vjere ali ovde je stanje zabetonirano 30 godina.

Back