Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dosta s mitologijom, malo istorije.Lepo je videt kako je ponosni kapetanmark pobego u pisanje na ćirilici.
Sakrio se čovek, jer na polju duva...
Obojica debelo pojednostavljujete i preuveličavate “legende” ili kritiku istih. DAI nije mit nego političko-administrativni dokument, koji opisuje naselja, etničke grupe i migracije unutar Bizantskog Carstva. Da, DAI prenosi i narativne elemente iz prošlih stoljeća, ali to ne znači da su Srbi ili Hrvati “izmišljeni” ili da su migracije “nevjerovatna fantazija”.Da, legenda je. DAI prenosi tada već legendu staru skoru tri veka, o doseljavanju Srba i Hrvata. Potpuno nepouzdana. DAI je izuzetno koristan izvor kada govori o vremenu kome je Konstantin Porfirogenit bio savremenik ili mu je neposredno prethodilo.
Možeš misliti što su se Srbi tek tako iz Bojke protutnjali kroz stotine kilometara kroz koje su harali Avari i naselili se u današnjem Epiru. Onda ih valjda opalilo sunce, pa se najedili i odlučili da se vrate, ali negde kod Ostružnice, opet se predomisle i preko vizantijskog komandanta mobilnim telefonom pozovu Iraklija, koji im onako iz ruke da dozvolu da se nasele u rimskoj provinciji Dalmaciji i delovima Ilirika.
Sa Hrvatima je legenda još luđa. Njima je još najbolje da usvoje bugarsku teoriju o drevnim Hrvatima. I ovako su sa Bugarima na dobar dan.
No comment, osim ukoliko ti baš nije stalo da namećeš istoriju Pavla Ritera Vitezovića.Da, legenda je. DAI prenosi tada već legendu staru skoru tri veka, o doseljavanju Srba i Hrvata. Potpuno nepouzdana. DAI je izuzetno koristan izvor kada govori o vremenu kome je Konstantin Porfirogenit bio savremenik ili mu je neposredno prethodilo.
Možeš misliti što su se Srbi tek tako iz Bojke protutnjali kroz stotine kilometara kroz koje su harali Avari i naselili se u današnjem Epiru. Onda ih valjda opalilo sunce, pa se najedili i odlučili da se vrate, ali negde kod Ostružnice, opet se predomisle i preko vizantijskog komandanta mobilnim telefonom pozovu Iraklija, koji im onako iz ruke da dozvolu da se nasele u rimskoj provinciji Dalmaciji i delovima Ilirika.
Sa Hrvatima je legenda još luđa. Njima je još najbolje da usvoje bugarsku teoriju o drevnim Hrvatima. I ovako su sa Bugarima na dobar dan.
Pa svi i dobijaju ban, istina, Srbi možda nešto manje nego Hrvati.A slažeš li se onda da bi ban trebali dobivati svi neovisno o etničkoj pripadnosti ili?
има везе са исмејавањем бројки жртава иумањивањем њихZagor nema veze sa Jasenovcem, kao ni mi.
Evo to je ta zamena u redosledu slova...Ajde da Starčević 2.0 malo oladi: sam odlično zna da je to “v” iz grčkog izgovora, u grčkom je glas b prešao u v.
ма који бјелогрлић ?Pa svi i dobijaju ban, istina, Srbi možda nešto manje nego Hrvati.
Bitno je da ne frcaju trajni banovi, kao na drugim forumima.
Na FHR-u je etnička pripadnost sama po sebi znala biti razlogom bana, na pdf. sport. Ovdje to nije tako.
Kao kada je Bjelogrlić početkom milenija došao na HTV, a tamo ga u emisliji neki lik izvrijeđao na pasja kola, samo zato što je Srbin. Za par dana izašla kolumna - došao srpski agresor i ispao kulturniji.
Tako je i ovdje, barem na politici, moderatura milijun puta umjerenija nego na drugim mjestima.
Na kraju krajeva, imaš ovdje Hrvata koji nesmrtano pišu, a imaju trajne banove na svim mogućim mainstream forumima pod kapom nebeskom.
To nije moj narativ, to je narativ židovskog istraživačkog instituta koji je sigurno bolji od bilo kakvog narativa koji dolazi bilo od tebe ili mene.има везе са исмејавањем бројки жртава иумањивањем њих
што је започео генерал бојник титин потом дисидент, онај што изгледа ко да је прогутао стипсу ...
тај наратив је овде малопре пустио и загор
као и сваки хрват
Не може бити "аргументираних" расправа, ако се као аргументи подмећу приватни ставови заинтересованих приватних медија, и подваљују као "јеванђеље", иако је иоле обавештенима и упућенима јасно да се ради о лажима и мнипулацији.Koje prijedloge imate da se političke rasprave, kad se već ne mogu voditi prijateljski, barem vode argumentirano
Da li verovati tebi i tvom osećaju ili Maksu Fasmeru (Max Vasmer) i Van Vijku kojisu našli na stotine primera toponima iz Polablja upravo tamo gde Porfirogenit pominje Srbe pre drugog preseljenja?Da, legenda je. DAI prenosi tada već legendu staru skoro tri veka, o doseljavanju Srba i Hrvata. Potpuno nepouzdana. DAI je izuzetno koristan izvor kada govori o vremenu kome je Konstantin Porfirogenit bio savremenik ili mu je neposredno prethodilo.
Možeš misliti što su Srbi tek tako, jednog dana, iz Bojke protutnjali kroz stotine kilometara kroz koje su harali Avari i naselili se u današnjem Epiru. Onda ih valjda opalilo sunce, pa se najedili i odlučili da se vrate, ali negde kod Ostružnice, opet se predomisle i preko vizantijskog komandanta mobilnim telefonom pozovu Iraklija, koji im onako iz ruke da dozvolu da se nasele u rimskoj provinciji Dalmaciji i delove Ilirika.
Da, upravo taj.ма који бјелогрлић ?
онај што прошле године ишау у дубровник на анти српски фестивал РЕБЕДУ ?
Svima je poznato da na Hrvatskim forumima vlada demokratija, tolerancija i uzajamno poštovanje.Zanimljivo, znači rješenje je da ljudi jednostavno ignoriraju teme i postove koji im se ne sviđaju, umjesto da se rasprava vodi argumentima. Ali problem nije u “3D varijanti povijesti preko Save”, nego u tome što se politička rasprava svodi na vrijeđanje i stereotipe, što odvlači fokus sa stvarnih tema. Ako želimo konstruktivnu debatu, najbolje je raspravljati o stavovima i činjenicama, a ne stvarati improvizirane povijesne scenarije kao iz videoigre.
Bome si se raspisao ako uzmemo u obzir da ti je tema trošenje vremena..
Problem nije forum, problem je što se rasprave svode na etiketiranje i stereotipe. Ako želiš konstruktivnu debatu, fokusiraj se na stavove i činjenice, a ne na to tko je Hrvat, tko Bošnjak ili Srbin.
Na kraju, “rukavice” nisu potrebne, dovoljan je minimum argumentiranog ponašanja, i forum bi automatski bio pametnije mjesto.
Koja brojka???To nije moj narativ, to je narativ židovskog istraživačkog instituta koji je sigurno bolji od bilo kakvog narativa koji dolazi bilo od tebe ili mene.
Ako se ne slažeš s njima, javi im se pa njima reci da ismijavaju broj žrtava.
Ja ne ismijavam ništa, ja se samo referiram na međunarodno priznate brojke.
Ono što je otužno je činjenica da vi sami blatite svoje vlastite žrtve igranjem s brojkama, samo toga nažalost niste svjesni.
Nije postojao.Šaltaj šaltaj...
Prebacuj brzo raspravu na druge teme...
Ups, ti si onaj koji tvrdi da kralj Tomislav nije postojao...
Ajoj...
Ako je Tomislav postojao, bio je knez, a ne Kralj. I vi vesto falsifikujete istoriju.I to negiranja Tomislava je dokaz kompleksa Srba prema Hrvatima u smislu istorije.
Srpski ponos jednostavno ne može da podnese da su Hrvati stvorili Srbiju, skinuvši im bugarske okove...
nema potrebe da mi persirate, verovatno sam mladji od vas, ali nismo starosedeoci, seoba Slovena se desila i bika je ogromna.Uopste nije Deretic,vec mnogi drugi.Preporuka da odgledate prvo sve to pa da onda zakljucite.
Uz duzno postovanje,ali izgleda da malo znate.nema potrebe da mi persirate, verovatno sam mladji od vas, ali nismo starosedeoci, seoba Slovena se desila i bika je ogromna.
ne ne, ja se drzin istorije, vi mitomanijeUz duzno postovanje,ali izgleda da malo znate.
Postovani,istorija koju nasa deca uce je takozvana Becko-Berlinska skola,koja je nista drugo do falsifikat SrBske istorije zbog,napisacu samo mrznje i zbogne ne, ja se drzin istorije, vi mitomanije
Poštovani, ja sam veliki Srbin, ali to su gluoosti, kakva Becjo Berlinska skola, to zapravo uopšte nema smisla, do pre 100 godina 99% Srba je bilo nepismeno, i sad ini nama da izvrcu istoriju iz politickih razloga, her ih ugrizavamo, to je cista mitomanijaPostovani,istorija koju nasa deca uce je takozvana Becko-Berlinska skola,koja je nista drugo do falsifikat SrBske istorije zbog,napisacu samo mrznje i zbog
osporavanja SrBske autohtonosti na zemljama Planinskim,Ravnicarskim i Primorskim.Otud i priznavanja novih nacija poput"Hrvata,Bosanaca,Albanaca cak i
Makedonaca itd"Dakle razbijanjem velikog SrBskoga naroda na nacije,sve u cilju lakseg podjarmljivanja.nastavilo se sa mitomanijom Karadjordjevica i dolaskom komunista na vlast.
bez obzira na narodnu zabavu stručni timovi psihijatara iz Beograda i Zagreba itekako s(a/u)radjuju iznoseći poražavajuće podatke o aktuelnom stanju svoje nacije.U političkim raspravama ponekad se koriste izrazi koji vrijeđaju korisnike po nacionalnoj osnovi, npr. pohrvaćeni srbine, pokatoličeni srbine, i sl., što stvara neprijateljsko okruženje i odvlači fokus sa same politike na osobne uvrede.
To se naravno najčešće događa u situacijama kada osoba nema nikakav validan kontraargument pa se sve svede na gore navedeno.
Budući da pravilnik Krstarice potiče toleranciju, kulturni dijalog i poštovanje među korisnicima, mislim da je korisno razgovarati o tome kako održati političke rasprave konstruktivnima, bez vrijeđanja zbog nacionalnosti, vjere ili etničkog porijekla.
Koje prijedloge imate da se političke rasprave, kad se već ne mogu voditi prijateljski, barem vode argumentirano, a ne da se sve svede na vrijeđanje?
Sta lupas bre?Kako objašnjavaš da Hrvati uvek prebiju Srbe jedan na jedan...?
Hrvati su vladari borilačkog športa, a Srba nema na mapi...
Razlika u genu je OGROMNAAA
Jel vidiš kako istina uvek izađe na videlo?