Време за АРМИЈУ !

Mislim da je vreme da se vojska ukine.

Realno ako nas napadne neko iz susedstva to moze da sredi policija. Ako nas napadne NATO onda neka nas i zbrisu jer je to znak da smo definitvno ludi.

Ukidanje vojske je jako korisna stvar jer bi narod prestao da bira populiste koji jedva cekaju da krenu u nova osvajanja. Ovako, nema vojske - sedi mirno kuci.

Mislim da je vreme da se vojska ukine.

Realno ako nas napadne neko iz susedstva to moze da sredi policija. Ako nas napadne NATO onda neka nas i zbrisu jer je to znak da smo definitvno ludi.

Ukidanje vojske je jako korisna stvar jer bi narod prestao da bira populiste koji jedva cekaju da krenu u nova osvajanja. Ovako, nema vojske - sedi mirno kuci.
Uradi analizu krvi i proveri testosteron.
I nemoj više da misliš.

Treba za to mnogo para. Regruti rabe opremu mnogo brze nego profesionalci. Drugo je pitanje sta bi time postigli? Vojni rok je ukinut iz pragmaticnih razloga,
mislim pre svega ekonomskih.
Војни рок је укинут јер је војска професионализована.Међутим, после скоро 20 година професионализације, имамо само око 15 000 војника под оружјем, а војна лица убрзано напуштају службу.Суочени су са лошим платама, шиканом на послу, и војника-професионалаца одавно нема довољно.
Не можеш никога натерати да се запосли и остане у војсци.

Онда су дошли на спасоносну идеју да поново уведу обавезни војни рок, јер ће онда војници долазити у војску и остајати у њој колико је прописано.

Професионална војска је скупља од регрутне, јер један војник-професионалац кошта као неколико регрута.Професионалном војнику мора да се плати зарада, доприноси за ПИО, здравствено осигурање итд.Регруту се само обезбеђује смештај и храна.

Tacno, ali regruta ima vise stotina hiljada, ili mislis da samo neki odabrani sluze?
Нема их толико.У Србији се годишње роди око 60 хиљада деце, то значи да мушких регрута једне генерације има око 30 хиљада.

Не могу сви они да иду у војску, неки студирају, неки су у иностранству итд.

Back