DaRkGuitaRist88
Domaćin
- Poruka
- 4.231
Molim da se vratite na temu a za filozofiju da otvorite novu pa taomo pisite da nebi nas opominjali i pretili katancem!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ozimane, napisao si FILOZOFSKA OTKRICA. Dovoljno mi je da to vidim pa da znam sa kime je uzaludno raspravljati. Ova zanimljiva diskusija se pretvara u frustraciju. Pa ja samo vidim da vredjas i ubedjujes u nesto sto ne mozes da objasnis zato sto mi to ne bismo razumeli. A najzanimljivije sto stvarno ne znas sta je filozofija. Jedino si to dokazao. Objasnio bih ti, ali ti to neces razumeti.
Pravo trajanje, ono koje svest opaža:; mora biti svrstano među veličine nazvane intenzivnim, ako se intenziteti uopšte mogu nazvati veličinama; ono, pravo reći, nije kvantitet, a čim pokušamo da ga izmerimo, nesvesno ga zameniniemo prostorom.
Bergson Trajanje i slobodna volja
Ozimane, jedno si u pravu. Stvarno te ne razumem. Otkrice se mora dokazati. Aj idi patentiraj filozofsko otkrice negde. Otkrice se dokazuje i prakticno upotrebljava.
A filozofija koji tu prezentujes ovde sluzi samo da pokaze ostalima kako ti znac neke cudne reci i od njih pravis jos cudnije recenice. Sto inace radi vecina nasih izdavaca udzbenika. Sto komplikovaije i nerazumljivije da svi misle da si mnogo pametan, a u stvari da niko nista ne razume.
Tehnički gledano treba napraviti makinu koja savija ili da bolje kažem uvija tkanje vrijemeprostora...
Da budem direktan:
Ozimane,je li moguće ili ne putovanje kroz vrijeme?
Ja kažem da jeste,i dajem još neka pitanja...
Da razmislimo kako dalje...
Nije ni Tesla do svega što je otkrio došao čitajući Seneku ili Platona...
Znači,je li moguće ili nije?
Naravno,TVOJE mišljenje...
Ne apodiktično...
![]()