Vredi li para?

vlastren

Obećava
Poruka
100
Cena je 87.000.
Nov racunar.
Inace dodao bih jos koju hiljadu za rx480 ali nemaju u ponudi...

Matična ploča: Intel® B150 Express (GIGABYTE GA-B150-HD3)
Procesor: Intel® Core™ i5-6400, Quad Core, 2.7GHz - 3.3GHz
Memorija (RAM): 8GB DDR4 2133MHz Kingston HyperX XMP Savage
Grafika: AMD® Radeon™ RX 470 4GB (ASUS STRIX-RX470-O4G-GAMING)
Hard disk: 1TB SATA 6Gbps 32MB 7.200rpm (TOSHIBA DT01ACA100)
Napajanje: Cooler Master Power 500W
Kućište: Cooler Master K380

Cena je 87.000.
Nov racunar.
Inace dodao bih jos koju hiljadu za rx480 ali nemaju u ponudi...

Matična ploča: Intel® B150 Express (GIGABYTE GA-B150-HD3)
Procesor: Intel® Core™ i5-6400, Quad Core, 2.7GHz - 3.3GHz
Memorija (RAM): 8GB DDR4 2133MHz Kingston HyperX XMP Savage
Grafika: AMD® Radeon™ RX 470 4GB (ASUS STRIX-RX470-O4G-GAMING)
Hard disk: 1TB SATA 6Gbps 32MB 7.200rpm (TOSHIBA DT01ACA100)
Napajanje: Cooler Master Power 500W
Kućište: Cooler Master K380

Za što ti točno treba komp? Što misliš raditi s njim? Koji OS imaš/misliš koristiti?

E jbg... :( Valjda je bitno za što se komp koristi, pa onda prema tome se gleda što kupuje i koliko mu novaca treba.

Po toj logici moze da plati 800 eura za komp koji je smece ali ipak odgovara surfanju po netu i gledanju filmova, time je znaci njegova potreba zadovoljena, na stranu sto je dobio smece umjesto snaznog PC-ja.
Po meni je mnogo vaznije sta dobijas za pare.

Po toj logici moze da plati 800 eura za komp koji je smece ali ipak odgovara surfanju po netu i gledanju filmova, time je znaci njegova potreba zadovoljena, na stranu sto je dobio smece umjesto snaznog PC-ja.
Po meni je mnogo vaznije sta dobijas za pare.

A što će mu "zvijer" od kompa za gledanje filmova i surfanje? :think:

Po tvojoj logici može mu se desiti da debelo preplati komp ili da kupi preslabi komp, koji će za par mjeseci biti niš koristi i morati će kupovati novi...

A što će mu "zvijer" od kompa za gledanje filmova i surfanje? :think:

Po tvojoj logici može mu se desiti da debelo preplati komp ili da kupi preslabi komp, koji će za par mjeseci biti niš koristi i morati će kupovati novi...

Ne. Po mojoj logici ce da kupi komp za pare koje ima. A kvalitet ce da odgovara budzetu.
I ne moze da se desi da preplati komp, nemoj da izvrces. Jedino sto moze da se desi je da kupi jaci komp nego sto mu treba a za iste pare, sto je u svakom slucaju bolje nego da kupi slabiji komp za iste pare, pa iako odgovara njegovim potrebama.

To bi ti bilo kao kad neko oce da kupi na primjer auto za 10 000 eura recimo i prodavac mu kaze evo imamo Gold 2. Audi 8. Odgovaraju potrebama, znaci mozes da vozis auto neces ici pjeske i uvali mu to za 10k. A mogao je da kupi neko mnogo bolje auto.
Kada bi prodavci i proizvodjaci bili posteni pa prodavali/pravili komponente za odgovarajuc novac kvalitetu onda bi tvoja logika mozda i bila na snazi, ali u takvom svijetu ne zivimo odavno.
Onda bi mogao da odes u prodavnicu i kazes "Treba mi komp za to i to". On ti da odgovarajucu konf. i realnu cijenu.

Svako ko kupi premade konfiguraciju ili konfiguraciju koju mu prodavac sastavi postoji velika sansa da se za*ebao.
A danas pored toliko mogucnosti saznanja, interneta, foruma to bi bilo sramota.

Poslednja izmena:
Ne. Po mojoj logici ce da kupi komp za pare koje ima. A kvalitet ce da odgovara budzetu.
I ne moze da se desi da preplati komp, nemoj da izvrces. Jedino sto moze da se desi je da kupi jaci komp nego sto mu treba a za iste pare, sto je u svakom slucaju bolje nego da kupi slabiji komp za iste pare, pa iako odgovara njegovim potrebama.

To bi ti bilo kao kad neko oce da kupi na primjer auto za 10 000 eura recimo i prodavac mu kaze evo imamo Gold 2. Audi 8. Odgovaraju potrebama, znaci mozes da vozis auto neces ici pjeske i uvali mu to za 10k. A mogao je da kupi neko mnogo bolje auto.
Kada bi prodavci i proizvodjaci bili posteni pa prodavali/pravili komponente za odgovarajuc novac kvalitetu onda bi tvoja logika mozda i bila na snazi, ali u takvom svijetu ne zivimo odavno.
Onda bi mogao da odes u prodavnicu i kazes "Treba mi komp za to i to". On ti da odgovarajucu konf. i realnu cijenu.

Svako ko kupi premade konfiguraciju ili konfiguraciju koju mu prodavac sastavi postoji velika sansa da se za*ebao.
A danas pored toliko mogucnosti saznanja, interneta, foruma to bi bilo sramota.

Pa ne kupuješ A6 ili BMW serije 5 da bi se vozio par kilometara do posla ili do šoping centra... Ali dobro...

Back