- Poruka
- 71.015
Salim se. Svakako, vracam se na marketing. To je moj osnovni argument.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ccc... AI se ne zamara. Nema kod njega "dosta za danas". Rmbači 24/7.ali ok..dosta je bilo za danas![]()
izvini ali ne gledam nista ispod 20..imam ja svoje standardeOk Tabe, bezi od razgovora, povuci se, zaustavi kao tinejdzerka od 16 godina: ok, sta god, odoh klop klop.![]()
i mnoge stvari dobijaju na gotovo a ne da dodju do njih.. kompjuteri i tableti preskacu korake. dobijas gotov proizvod a da ne znas kako se doslo do njega..
zasto? sta je problem?Ne verujem sta citam![]()
zasto? sta je problem?
vidi.. u firmu je dosao masinac, ne zna da procita tehnicku dokumentaciju jer je ceo zivot crtao u solidworksu koji mu sam generise pozicije, preseke i poglede.
ne zna covek da desifruje sta vidi na crtezu... strasno...
Ne mora da znači. Sa 10 godina sam dobio C64. Počeo da kucam u basicu, ali mi nije bilo dovoljno da mi samo da rezultat. Zanimalo me je kako on to radi. Pa sam ušao u mašinski jezik, asembler, registri, akumulator, memorijske mape... Zavisi da od čoveka do čoveka šta ga interesuje.i mnoge stvari dobijaju na gotovo a ne da dodju do njih.. kompjuteri i tableti preskacu korake. dobijas gotov proizvod a da ne znas kako se doslo do njega..
Shvatićeš kad ti taj quantum secretary postane toliko sposoban da mu čovek tj. ti uopšte nećeš biti potrebna da sam radi posao koji ti sada radiš.Desi se da mi skroz izmisli referencu ! Navede doi, stranu, volume nekog časopisa i to u stvari ne postoji ! haha ! Ali mene mrzi da bilo šta teram mak na konac, već samo idem dalje i tražim da mi prepriča neki rad - to uradi dobro. Ili da mi u 10tak radova nađe sve o dipolnim momentima. I on to uradi odlično. Tako da - alatka ko i druga, čak se i ne citira u acknowlegmentu... A opet, jako je zabavno raditi, kako on kaže on mi je quantum secretary ! uvek na usluzi
I onda počnem da slušam nekog da mi govori o glupostima.. a ne znaju ni čemu sve to služi.
Zanimljivo!
Da li bi sada išao istim putem?Ne mora da znači. Sa 10 godina sam dobio C64. Počeo da kucam u basicu, ali mi nije bilo dovoljno da mi samo da rezultat. Zanimalo me je kako on to radi. Pa sam ušao u mašinski jezik, asembler, registri, akumulator, memorijske mape... Zavisi da od čoveka do čoveka šta ga interesuje.
To će biti samo prelazna faza dok se ne razvije toliko da izbaci i same seniore iz igre.Znas sta ce biti problem kod programiranja? AI ce zameniti dosta juniorskih zadataka. I onda ces imati seniore i gpt-ja. A nove generacije nece imati prostora da uce i da se razvijaju na nivo seniora.
Pa dobro. Model još nije savršen. Ima bugova. Ali napreduje jako brzo.Desi se da mi skroz izmisli referencu ! Navede doi, stranu, volume nekog časopisa i to u stvari ne postoji ! haha ! Ali mene mrzi da bilo šta teram mak na konac, već samo idem dalje i tražim da mi prepriča neki rad - to uradi dobro. Ili da mi u 10tak radova nađe sve o dipolnim momentima. I on to uradi odlično. Tako da - alatka ko i druga, čak se i ne citira u acknowlegmentu... A opet, jako je zabavno raditi, kako on kaže on mi je quantum secretary ! uvek na usluzi
I onda počnem da slušam nekog da mi govori o glupostima.. a ne znaju ni čemu sve to služi.
Shvatićeš kad ti taj quantum secretary postane toliko sposoban da mu čovek tj. ti uopšte nećeš biti potrebna da sam radi posao koji ti sada radiš.
ne bas.. da je sam crtao znao bi zasto sta crta.. ovako napravi 3D model i sve dobije na gotovo.Zato sto ne ume da zamisli to sto crta.
Isto ne bi umeo ni na papiru rapidografom da je radio.
Mozda jednostavno ne razume. Uci mehanicki.
Pa kao dete, da. Bio sam radoznao. Čak i sada kada programiram, volim da uđem duboko u neki tool koji koristim, a ne samo da ga posmatram kao "black box" koji ima input i output, a nemaš pojma šta i kako radi. Ali nemam više tu pasiju kao dete u vezi toga. Deca su po prirodi radoznala, ali im mi ubijemo to "pametnijim stvarima".Da li bi sada išao istim putem?
I crtanje kao prijemni za arhitekturu. Što me je šokiralo.ne bas.. da je sam crtao znao bi zasto sta crta.. ovako napravi 3D model i sve dobije na gotovo.
itekako bi umeo da procita crtez da je sam crtao..problem je sto se vise ne crta..znas da je tehnicko crtanje i izbaceno kao predmet na masincu?
naravno..ja sam na spektrumu ucio masinac..da..programirao sam iz nula i jedinica..Ne mora da znači. Sa 10 godina sam dobio C64. Počeo da kucam u basicu, ali mi nije bilo dovoljno da mi samo da rezultat. Zanimalo me je kako on to radi. Pa sam ušao u mašinski jezik, asembler, registri, akumulator, memorijske mape... Zavisi da od čoveka do čoveka šta ga interesuje.
ne bas.. da je sam crtao znao bi zasto sta crta.. ovako napravi 3D model i sve dobije na gotovo.
itekako bi umeo da procita crtez da je sam crtao..problem je sto se vise ne crta..znas da je tehnicko crtanje i izbaceno kao predmet na masincu?
misli mda bi ovo moglo da se izdvoji i u posebnu temuPraktikujem crtanje 2D koje sama dovedem do 3D.
Slazem se da model 3D sve daje na gotovo. Pocetniku je nejasno kako se doslo do toga (obrnut proces).
Ali sada spamujemo temu, nije fer.
Jbg, kada im usađuju u mozak od malena da moraju da nauče što brže(i ofrlje) da bi preživeli u budućnosti jer je svet "opasno mesto". Ubiju radoznalost u detetunaravno..ja sam na spektrumu ucio masinac..da..programirao sam iz nula i jedinica..
ali to su pojedinci..to je onaj 1% koji ce znati i kome tezi buduci svetski poredak..vecina se zadovljava brzim radom i gotovim proizvodom, imas na tiktoku gomilu snimaka kako ucenici resavaju terstove ponocu chatgpt-a, online razgovre za posao rade uz pomoc chatgpt-a...
Koliko bi bilo zainteresovanihmisli mda bi ovo moglo da se izdvoji i u posebnu temu
![]()
samo apr strebera, ukljucujuci i tebe i meneKoliko bi bilo zainteresovanih?
I onda ćemo se vratiti na pocetak. Sam svoj majstor. Najbolji programeri često ne pokupe znanja na edukacijama.Znas sta ce biti problem kod programiranja? AI ce zameniti dosta juniorskih zadataka. I onda ces imati seniore i gpt-ja. A nove generacije nece imati prostora da uce i da se razvijaju na nivo seniora.
u stvari sad kad sam prebacivao ispalo je da poslednje 3 strane se samo o ovome i pricaloKoliko bi bilo zainteresovanih?