Da li moderne tehnologije zaglupljuju?

Ja i dalje AI doživljavam kao nekog internet tipa čije info ne uzimam uvek za ozbiljno. A što se tiče tehnologije, sve što ubrza neki prost posao je ok, sve što umanjuje moć rasuđivanja, umanjuje potrebu da se mozak razvije kroz zadatak mi je štetno.

Како кога. Ко је склон заглупљивању, њега свакако хоће. А оним другима, сва модерна технологија је само алат.
to pricamo mi.. koji smo se obrazovali van te tehnologije.. i primili smo je kao olaksicu u poslu
ovde je veci problem u novim generacijama koje zive uz tu tehnologiju i ona im je sredstvo da nesto urade..
mi smo je koristili kao pomnocni alat da lakse uradimo, nove generacije je koriste kao glavni alat da urade.

Ja i dalje AI doživljavam kao nekog internet tipa čije info ne uzimam uvek za ozbiljno. A što se tiče tehnologije, sve što ubrza neki prost posao je ok, sve što umanjuje moć rasuđivanja, umanjuje potrebu da se mozak razvije kroz zadatak mi je štetno.
jel znas gde je prvi industrijski robot upotrebljen?
u autoindustriji na mestu zavrtanja tockova.

jedan manuelni, jednostavan izuzetno psihicki stresan posao.

sad robote imas svuda...

i mnoge stvari dobijaju na gotovo a ne da dodju do njih.. kompjuteri i tableti preskacu korake. dobijas gotov proizvod a da ne znas kako se doslo do njega..
svaki korak napred su dva unazad

kao napr sionski priorat koji je osnovao pjer plantar i masa zaludjena teorijama zavere pocela je da se odusevljava den braunom i mislila da sve znaju o istoriji, a nemaju blagog pojma o merovinzima i celoj prici vekovima pre siona.

na stranu sto je poreklo plantara pod velikim znakom pitanja, bas kao sto imamo danas prebogate it ikone kojima se masa bukvalno vernicki klanja, a nemaju pojma sta se iza njihovih biografija u najgorim dilovima sa drzavama sve valja.

Zavisi šta se misli pod modernim tehnologijama . Ako se misli na telefone , nove aplikacije zabave za decu i njihov uticaj na obrazovanje onda su one (nove tehnologije) prilično štetne. Deca se zatupljuju višesatnim skrolovanjem klipova ili igricama a bez velikog efekta učenja. I tu je gubitak vremena najmanje zlo ,ono što je opasno jeste gubitak pažnje , svaki klip koji traži strpljenje oni preskoče a zatupljuju se najprostijimn klipovima koji odmah pružaju odgovor i zadovoljstvo. Posle svakog prekida gledanja deca su nervozna jer realan svet nije takav , traži da se pomuče . Zato gube interesovanja za neke normalne igre poput" ne ljuti se čoveče,", "tablića", šah , neće da pipnu knjige , čak ni da prelistavaju ilustracije ili gledaju slike u stripovima. I ja sam kao klinja imao problema sa čitanjem ali sam prelistavao slike i na neki svoj način tumačio ih a onda sam moljakao majku da mi čita. Ovima danas ne pada na pamet ni da pogledaju knjigu pošto su navikli na odmah i sve .

da..ali kad jednog dana ti klinci postanu roditelji...plan je ispunjen..
znanje se prelilo u krug elite koja ce vladati.

ostali ce samo biti pioni koji ce raditi usluzne poslove... citaj postati robovi.
Не верујем да ће бити тако. Знање ће се пренети у АИ и биће свима доступно, али ће бити непотребно, па се њим неће нико бактати, сем ентузијаста. Ту мислим на специфично, ускостручно знање о одређеној области.
Мислиш да би неко данас обављао прорачуне кретања планета користећи се папиром и оловком, како је то радио Милутин Миланковић на пример?

Back